Tonttutytön mietteet 1.12.2011

 

 

Joulukalenteri 1.12.2011

Kerro sinä Siiri Tonttutytölle minne haluaisit poron pulkassa kiitää!??

 

Siiri Tonttutyttö istuu  isolla kivellä poron taljan allaan. Siinä, poron taljan lämmössa istuessaan silmät lopsahtavat välillä kiinni. Hän on juuri tullut salaiselta tiedustelumatkalta. Eipä ihme, että uni painaa silmiä, sillä kurkistelumatka oli kestänyt melkein viikon. Matkalla hän oli kuunnellut ja kurkistellut joulukatujen avajaisissa lasten ja vanhempien touhuja. Joululaulut raikuivat, riisipuuroa ja riistasoppaa oli tarjolla, väkeä tungokseen asti liikkeellä. Kaikkien ystäviensä ikkunan takana oli tuo pikkuinen tonttu käynyt ja todennut, että jokainen oli innoissaan joulun odotuksesta.

Joulupukki on nimennyt Siirin lähettilääkseen, joka kiertää ympäri Eurooppaa ja vähän muuallakin, tuoden terveisiä lapsille ja lapsenmielisille, oikealta Joulupukilta, Suomen Lapista. Siiri mietti nyt käsi poskella, mihin mentäisiin, etelään vaiko pohjoiseen? Siiri on tonttuyhteisönsä nuorimpia ja tämä on ensimmäinen kerta, kun Joulupukki lähettää Siiri Tonttutytön kotimaata kauemmaksi. Hän tietää, että matka on oleva aivan ainutlaatuinen. Ystävät ja Siiri tulevat nauttimaan riemurinnoin seikkailuista.

Tonttutyttö, poro, lapset ja kaikenkarvaiset ystävät ovat pian matkalla jouluun. Kipinä-Poron pulkka täynnä iloisia matkalaisia kiitää taivaan kantta myöten kulkusten helistessä jouluntuloa. Kaikkialla on odotusta ja joulun valmistetelua. Siiri ei saa kuitenkaan unohtaa varsinaista tehtäväänsä, kuunnella ja katsella ihmisten touhuja ja raportoida niistä Joulupukille. Olemme matkalla jouluun. Matkalla on tietenkin maistuvaa ruokaa ja jouluisia ohjeita niiden valmistamiseen.

Kerro sinä Siiri Tonttutytölle minne haluaisit poron pulkassa kiitää!??

Ollaan hiljaa ja kuunnellaan.... vieno kulkusten kilinä kaikuu taivaalla.