Piparkakkutalo, Kipinä ja Joulutonttu-Tytteli 16.12.2011

Joulukalenteri 16.12.2011

Piparkakkutalo, Kipinä ja Joulutonttu-Tytteli.

Luminen piparkkutalo on valmis jouluisessa maisemassa, tonttuineen, puineen, pensaineen, katto on hieman vinossa. Tikapuut nojaavat talon seinään. Upea, ihan ikioma, itse rakennettu piparkakkutalo ja sen rakentaminen on tosi kivaa puuhaa.

Kaisa ja Elisa haluavat rakentaa piparkakkutalon. Kaupasta löytyy valmista piparitaikinaa, he tietävät. Tytöt piirtävät talon, ja sen kaavat pahville. Muotteja piparitaloa varten on saatavana. Kaisa ja Elisa haluavat tehdä omannäköisensä talon. Heillä on edessään suururakka. Tonttutyttö Siiri on, Joulumuorin avustuksella, rakentanut muutamia piparkakkutaloja. Hän rientääkin Korvatunturilta tyttöjen avuksi. Kerttu Kotitonttu on antanut Siirille vinkin, että apua tarvitaan. Poro-Ailikki on tänään vetovuorossa. Kipinä saa lepopäivän ja eteensä paljon porkkanoita.

Taikinalevyt on sulatettu. Kaulitaan sieniä, kattoa savupiippua jne... osia, joita rakennuksessa tarvitaan. Kerttu Kotitonttu paistaa taikinasta pienen koepalan ja katsoo onnistuuko. Onnistui! Palat valmistuvat, talojen osat, tontut ja puut ja aidat ja liiterit. Niiden pitää kuitenkin jäähtyä ennen kokoamista. Ainoastaan yksi pellinen paloi, talon katot siinä kärvenivät. Kaisa tekee uudet katon osat. Kokoaminen kestää kauan, sillä ei se todellakaan ole helppoa. On kuumaa sulatettua sokeria, jota on varottava. Siiri Tonttutyttö on muutaman kerran polttanut sormensa pystäessään seiniä. Onneksi palovammoilta vältytään. Tomusokeri-vesiseoksella tehdään kuvioita, tomusokeria pöllytetään runsaasti. Luminen piparkkutalo on valmis jouluisessa maisemassa, tonttuineen, puineen, pensaineen, katto on hieman vinossa. Tikapuut nojaavat talon seinään. Upea, ihan ikioma, itse rakennettu piparkakkutalo ja sen rakentaminen on tosi kivaa puuhaa. Piparkakkutalon rakennuspuuhissa syntyy idea, talo viedään lahjaksi Joulupukille.

Tontut, Siiri ja Kerttu sekä Kaisa ja Elisa istahtavat Ailikin pulkkaan. Joulupukki ilahtui lahjasta. Piparkakkutalo on Joulupukin työhuoneessa, nurkkapöydällä, jossa se on hyvin näkyvillä.

Joulumuori tarjoaa kaakaota ja joulutorttuja. Ennen lähtöä Elisa puikahti katsomaan piparitaloa. Mitä kummaa, talosta rippeet jäjellä. mitä on tapahtunut?? Kipinä makaa erittäin tyytyväisenä aitauksessa, suun ympärillä valkoista.... Tomusokeria, huomasi Siiri Tonttutyttö. Siiri arvaa, että pienin Joulutonttu Tytteli on ollut asialla. Kipinä ja Tytteli ovat sydänystäviä ja molemmat rakastavat yli kaiken joulupipareita. Kaisalle ja Elisalle on täysi mysteeri, miten Kipinä oon päässyt Joulupukin työhuoneeseen. Siiri ei paljasta salaisuutta.

Jouluun enää kahdeksan yötä ja jännitys tiivistyy.

Aamu sarastaa....punainen hiipalakki ikkunan takana.. kulkuset kilisevät...