Esittely

Vuokko-Liisa Nuottajärvi S Marttila

 

Olen syntynyt Virroilla Kurjenkylässä Joutsenjärven koululla perjantaina 13.08.1938 kello ollessa tasan 13.00.

Lapsuuteni vietin Kurjenkylässä 5-vuotiaaksi ja sen jälkeen Peräseinäjoen Kihniänkylässä. Tyttölyseoon Seinäjoelle ja siellä sitten aikanaan työ ja perhe.

Perheeseeni kuuluu puolisoni Jyrki.

Gloria ja Reetu olivat perheesämme vuosia, mutta lähtivät sitten koirien taivaaseen. Ne olivat airiksia.

Olen kasvattanut kaksi lasta Liisa-Marian ja Juhan. Heillä on yhteensä 11 lasta. Lapsenlapseni kutsuvat minua muoriksi, joskus jopa turbo-muoriksi. Minä kutsun heitä: Ansku, Eevi, Leenu, Sussu, Maria, Saara, Atte, Eino, Otto, Kaisa ja Elisa. Lastenlastenlapsia ovat Milja Amanda ja Aliina, Aten tyttäret, Elviira Isla Elisabet ja Viliina, Saaran tyttäret ja Iisakki Aatos, Marian ensimmäinen lapsi.Marialla on toinen lapsi, jonka nimi on Frida. Eeva-Riittan esikoinen on aurinkoinen Matias poika. Hänet kastettiin Ylistaron komias kirkos ja sain upean kuvan vanhemmista Eevistä ja Nikosta pikkuisen esikoisensa kanssa. Muori ei vaan päässyt ristiäisiin, tuo korona pahus, josta ei sen enempää. Eevin ja Nikon pikkuinen prinsessa syntyi heinäkuun alussa 2023 ja on heidän toinen lapsukainen. Prinsessa sai nimen Siiri Serafia Ylistaron komias kirkos, jossa olimme myös tilaisuudessa.

Olen toiminut sairaankuljetusyrittäjänä ja koulutukseni on apuhoitaja.

Nykyään ansaitulla keinutuolimatkalla. Matka on kyllä joskus aika haipakkaa. Täytyy todeta mitä enemmän ikää tulee sitä nopeammin matka jatkuu. Olen myös jatkuvasti oppinut paljon uutta tällä matkallani.

Suomen ensimmäinen naispuolinen ambulanssinkuljettaja.

Valtakunnallisen Ambulanssi-lehden päätoimittajana toimin 10 vuotta.

Erilaisia luottamustehtäviä olen hoitanut 60-luvulta lähtien niin kunnallisia kuin eri järjestöjen. Seinäjoella mm. Kokoomusnaisten varapj, Seinäjoen Yrittäjänaiset ry varapj, Seinäjoen Taksin naisjaoston pj ja samoin valtakunnallisen naosjaoston pj,  Seinäjoen kaupungin valtuuston- ja teknisenlautakunnan jäsenenä.

Ikaalisissa kaup.valtuusto, -hallitus  ja tekn.lautakunta varapj 12v. kulttuuri-ja vapaaaikalautakunta pj.

Pirkanmaan kokoomusnaistet ry kutsui minut kunniajäsenekseen, samoin oma yhdistykseni. Lämpimät ja maharottoman isoot kiitokset tuosta.

Tällä hetkellä olen Ikaalisten vanhusneuvostossa ja sen  edustajana teknisessä lautakunnassa, Ikaalisten Ikäihmisten Tuki ry:n hallituksessa, yhdistys laitettiin nukkumaan heinkuussa 2023, Ikaalisten kansalliset seniorit ry:n tiedottajana, Ikaalisten Taideyhdistyksen TAIKA ry:n hallituksessa, Kyrösjärven kokoomusnaiset ry:n hallituksessa, Kansallisen senioriliiton liittovaltuuston jäsenena olen toiminut 6 vuotta ja nyt siellä jatkaa yhdistyksemme vpj Ulpu-Leena.

Tämän vuoden 2023 eduskunvaaleissa toimin Pirjo Bergin vaalipäällikkönä.

Lukeminen, luonto ja matkailu ovat harrastusistani rakkaimmat. Järjestötyö on kulkenut matkan varrella mukana. Kirjoittaminen ja piirtely-maalaminen sekä valokuvaaminen ovat olleet myös lapsuudesta asti kanssa kulkijoita, ja ne pysyvät yhä edelleen mukana.

Olen lukenut lapsesta lähtien. En ole kranttu - luen mm. kaunokirjallisuutta, runoja, elämänkertoja ja paljon matkakertomuksia. Dekkarit tuovat jännitystä arkipäivään ja runot rauhoittavat. Olen kirjaston suurkuluttaja. Minulla on kirjoja, joiden pariin palaan yhä uudelleen ja uudelleen.

Nautin Toivolansaaren aamukävelyistä jokaisena vuodenaikana. Syksyinen sienimetsä on kuin satumetsä.

Talvella Kilpisjärven tunturimaisemissa ja tunturilakeuksilla, niiden ollessa lumesta valkoisina ja kauneudessaan jylhiä, mykistyn niiden edessä ja muistan oman pienuuteni. Kaamosaika Kilpisjärvellä on vertaansa vailla - upea!

Unohtaa ei sovi Kyrösjärveä, sen kaunista maisemaa talvella ja ennenkaikkea sukellan aamuisin sen aaltoihin!

Lomailen mielelläni kotimaassa. Talvella Lapin luonto kutsuu. Kilpisjärvellä sieluni asuu. Kevään tullen Brandön saaristo vetää puoleensa.

Keski-Euroopan maihin mieli kuitenkin aina halajaa.

 

Kotiin Ikaalisiin on aina hyvä tulla - puhdas luonto, hyvä vesi ja kaunis maisema!

 

 

 

Kesä 2023

Liikkeellä

 

Ei ole suurinta se että kyllin saa.

Paras on päivä jona janoaa.

 

Päämäärää kyllin matkallamme lie,

vaan vaivan arvoinen on itse tie.

 

Yön yhden lepo tavoite on parhain,

nuotio, leivänpala, nousu varhain.

 

Paikalla missä nukkuu kerran vain

on lepo turvallisin, uni laulukkain.

 

Jalkeille, lähtöön! Uusi päivä on.

Taas jatkuu seikkailumme loputon.

 

(Karin Boye, suom. Panu Pekkanen

Tämä runo on kulkenut mukanani vuosikymmeniä.

 

 

 

 

Tuuli kulkee lävitseni, lähden tanssiin tuulien kanssa.
Tuulien tanssissa, olen keskellä kaikkea,
Tuulen hyväily, kosketus katseessa, mielessä
Tuuli tuo voimaa, jota ihaillen katselen, henkeä pidätän