Kiertoajelu tunturissa, kampanisua ja kaakaota Saanajärven tuvassa 12.12.2011

Saana tunturi

Joulukalenteri 12.12.2011

Kiertoajelu tunturissa, kampanisua ja kaakaota Saanajärven tuvassa 

 

Siiri Tonttutyttö ja Saanan-tunturitontut ovat yhdessä järjestäneet iloisen tapahtuman lapsille.Pyry porhaltaa hurjaa vauhtia ylös tunturiin, sieltä alas samalla vauhdilla, nyt eteenpäin, sitten jälleen hurja kiepsahdus ylös.

 

Lumihiutaleet leijuvat maahan hiljalleen. Kauniin sinivalkoiseen maisemaan tuo väriä punainen taivaanranta. Porot Ailu, Pyry, Suivakka, Täpy, Turpo, Pyry, Kipinä ja Petteri tuovat lapset Saana tunturille. Siellä he saavat nauttia poroajelun riemuista. Siiri Tonttutyttö ja Saanan-tunturitontut ovat yhdessä järjestäneet iloisen tapahtuman lapsille. Ihanaa, kiertoajelu tunturissa, lapset riemuitsevat, kaiku vastaa, tunturissa.

Joukkoon saapuu Kettu-Vilkkaan koko perhe, Sepe-Susi, Mesi-Karhu kurkistaa talvipesästään. Iloinen hälinä saa Ahma-Alman liikkeelle, tunturisopuli perässään. Tunturipöllö-Herra istuu arvokkaasti tunturikoivun oksella. Porot valjastetaan ahkioiden eteen ja retki alkaa, aisakellot kilkkaavat. Noustaan ohi tunturikoivikon, tullaan Saanan eteläiselle puolelle ja siitä jatkuu matka Saanajärvelle. Järven toisessa päässä on tupa, jossa on tarjolla kampanisuja ja kaakaota, poroille heinää. Lasten taskuista niille löytyy runsain mitoin herkkupaloja.

Katarina ja Joona, uteliaita ja uskalikkoja kun ovat, hiipivät aitauksen taakse ja houkuttelevat Pyryn luokseen. Valjastavat ahkion ja hups kohta mennään. Pyry porhaltaa hurjaa vauhtia ylös tunturiin, sieltä alas samalla vauhdilla, nyt eteenpäin, sitten jälleen hurja kiepsahdus ylös. Matka jatkuu näin ylös, alas, ylös, alas. Katarina ja Joona heiluvat puolelta toiselle ja pitelevät ahkion reunoista kiinni pysyäkseen kyydissä. Poro-Pyry hölkkää ja hölkkää ja pian ollaan Kilpisjärven jäällä. Ahkio keikahtaa ympäri ja lapset sukeltavat nietokseen. Heidän hurjaa menoaan seuranneet metsäneläimet ovat välittömästi paikalla. Niiden opstuksella palataan Saanajärven tuvalle. Joona istuu Mesi-Karhun selässä. Katariina puolestaan pitää lujaa Sepe-Suden karvoista kiinni, sen loikiessa eteenpäin. Muut eläimet valaisevat lyhdyillä tietä tunturiin. Pöllö-Tunturiherra, kuten muut sitä kutsuvat, istuu arvokkaasti Mesi-Karhun pään päällä. Onnellinen loppu seikkailulla. Pyry on aitauksessa aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Kaakao ja nisu maistuvat ja joululaulut raikuivat. Kotiin lähdön aika koittaa. Porot kiitävät taivaankantta myöten, kulkuset kilisevät. Aamulla kuuluu kaukaa kulkusten kilinää, Pyry-Poron kavioiden kopsetta. Silmiin häivähtää Tonttutytön punainen hiippa.

Lapin taikaa.....tiukujen helinää... jouluntuloa...