Annin ja Ellan seikkailu 9.12.2011

Joulukalenteri 9.12.2011

Annin ja Ellan seikkailu

Siiri-Tonttutytön kurkkimiskausi on hyvässä vauhdissa. Ikkunasta sisään kurkkiessaan hän näkee sisarukset, Annin ja Ellan, täydessä työn touhussa. He askartelevat joulukortteja. Niitä saavat koulukaverit ja muut ystävät, myös karvaiset ystävät. Niiden korttiin on piiloitettu herkkupala. Eikka ja Rontti ovat innoissaan saadessaan sellaisen ihanuuden. He tuskin huomasivat, kuka kortin lähetti.

Mumma ja paappa saavat ison kortin, jossa oli piirretty Korvatunturi ja Joulupukki sekä tontut. Tonttutyttö Siiri pystyy tekemään taikojaan, niinkuin tiedämme. Ellan ja Annin vuoro oli yllättyä. He huomasivat olevansa piirtämänsä joulukortin maisemassa. Korvatunturin juurella he tapasivat Joulumuorin, joka vie heidät mukaanaan tunturin ja lahjapajan sydämeen - keittiöön. Tyttöjen silmät olivat ihmetystä täynnä, keittiö oli uskomattoman iso ja todella upea. Hellan yläpuolella roikkuvat hyvin kiilloitetut kuparipannut ja kattilat koukuissa.Tytöt näkevät niistä kuvansa, niin kiiltäviä ne ovat. Joulumuori tarjoaa kaakaota joulutorttujen tai pipareiden kera, jotka maistuvat joululta. Keittiötonttu valmistaa hellalla sienikeittoa. Nurkassa olevasta suuren suuresta uunista tulee ilmoille herkullinen tuoksu. Siellä paistuu piparit, sitten vuorossa ovat joulutortut, niiden jälkeen leipojatonttujen nisuäijät sukeltavat sinne.

Anni ja Ella katselevat uteliaana ympärilleen ja huomaavat komeron, johon kurkkasivat. Siellä on kaakkuja ja torttuja sekä paljon leivonnaisia. Jouluruokien valmistamisen aikataulu on Joulumuorilla muistissa, onhan hän elänyt satoja vuosia. Jouluaaton koittaessa ruuat ovat valmiina. Tonttujen joulu alkaa Joulupukin palatessa tonttuineen kotiin Korvatunturille. Joulumuori on varannut ruokaa ja juomaa yllinkyllin.

Annin ja Ellan seikkailu jatkuu. Tonttu Tomera vie heidät lahjapajaan, jossa kiireiset tontut ahertavat lahjatoiveiden parissa. Tytöillä on mukanan toivelista: Liikkuva hevonen on yhteinen toive, samoin leikkikeittiö samanlainen kuin Joulumuorilla. Anni toivoo sinisiä villasukkia ja Ella punaisia. Prinsessapuku ja keijukaispuku on toiveena sekä myös kirjoja sekä karkkia. He antavat listan Tonttu Tomeralle, joka toimittaa sen Joulupukille. Siirin kanssa he kipuavat Korvatunturin laelle. Sieltä he laskettelevat tunturin toiselle puolelle, jossa Kipinä-Poro ja pulkka odottavat heitä. Kotiin lähdön aika koittaa.

Iso joulukortti pöydällä ja ikkunan takana vilahti punainen hiippa, kulkuset kilisevät.