Kuusipuu, joulun aikahan sä saavut 21.12.2011

Joulukalenteri 20.12.2011

Kuusipuu, joulun aikahan sä saavut

Joulumuori saapuu kiireisenä tuoden heille maton kuusen alle. Se on ommeltu vanhoista joulupukin lahjasäkeistä. Matto on pellavan värinen. Siinä on punaisella langalla ommeltuja tonttutyttöja ja -poikia.

Vihreä, metsältä tuokuva kuusi on salissa. Kuusi on jo laitettu tukevaan jalkaan, että se pysyy hyvin suorassa ja pystyssä, tietenkin. Sen on nyt aika saada koristeet oksilleen. Tonttutyttö-Siirin kanssa ovat saapuneet Korvatunturille pienet apulaiset Anni, Saana ja Oona. He ovat iloisia saadessaan olla Siirin kanssa koristelemassa kuusta Joulupukille.

Joulumuori saapuu kiireisenä tuoden heille maton kuusen alle. Se on ommeltu vanhoista joulupukin lahjasäkeistä. Matto on pellavan värinen. Siinä on punaisella langalla ommeltuja tonttutyttöja ja -poikia. Kaija-Käsityötonttu on tehnyt ne omin käsin. Kuvat matossa ovat hyvin luonnollisen näköisiä.

Iso vanha puulaatikko on täynnä kuusen koristeita, joita tytöt ja Siiri tutkivat tarkasti. Oona löytää kauniin hopeisen tähden ja ilmoittaa, että se laitetaan latvaan koristeeksi. Tarvittiin pitkät pitkät tikapuut, joita pitkin Oona kiipeää ylös ja kiinnittää tähden latvaan. Kauniisti se siellä kimmeltää. Siirillä on aidot kynttilät, jotka hän aikoo kiinnittää kuuseen. Joulupukki saapuu juuri silloin saliin ja huudahtaa: "Ei, ei. En halua onnettomuuksia jouluna! Tuvan lattian oljet ovat joskus syttyneet palamaan." Pahemmilta onnettomuuksilta on kuitenkin vältytty, hän toteaa huokaisten. Joulupukilla on uudet kynttilät, sähkökynttilät. Oikeastaan ne ovat kahden sadan pikkukynttilan valosarja. Siiri ja Anni asettelevat ne kuusen oksille. Saana löytää laatikosta Suomen lippusarjan, jonka hän laittaa puun oksille. Kuusi saa sinivalkoiset liput koristamaan syvää vihreäänsä. Hopealametta löytyy laatikosta samoin hopeapunosta, jotka löytävät paikkansa oksilla. Lasipallot ja lasilinnut kimaltelevat yhdessä joulutähden ja muiden koristeiden kanssa. Joulumuorin vanhat olkikoristeet ovat tietenkin itseoikeutettuja Korvatunturin joulukuusessa. Tytöt istuvat kuusen juurella sitä ihaillen. Siiri sytyttää siihen valot.

"Oi kuusipuu, oi kuusipuu ja lehväs uskolliset!

Myös aina joulun aikahan sä saavut meidän majahan.

Oi kuusipuu, oi kuusipuu ja lehväs uskolliset!"

Joulumuorin tarjoamat Hanna-tädin kakut ja omena mehu maistuvat Annille, Saanalle ja Oonalle sekä Siiri Tonttutytölle.          

Kipinä-Poron pulkka taivaankannelle ja kulkuset kilisevät....

kolme yötä jouluun...