Kadonnut kuusi ja punainen nauha 17.12.2011

Joulukalenteri 17.12.2011

Kadonnut kuusi ja punainen nauha

Metsäneläimet ovat saaneet lennättimellä tiedon, kuusi kateissa.

Tonttutyttö ja Metsätonttu-Miki samoilevat syksyllä Korvatunturin kuusimetsässä. He katselevat kuusiaJoulupukin isoon saliin, joulukuusta. Syksyinen metsä hehkuu ruskan väreissä. Siiri löytää suppiloita, joita on pian korillinen. Kaunein kuusi löytyy, siihen laitetaan punainen nauha merkiksi, että se on varattu. Ennen joulua, kuusen hakumatkalla, se helppo löytää. Jouluaattona kuusi on sitten Joulupukin isossa tuvassa syvän vihreänä, metsäntuoksuisena, kynttilöin ja eri maiden lipuilla koristeltuna. Eri maista lapset lähettävät Joulupukille itse tekemiänsä tonttu- ja enkelikoristeita. Nämä kaikki ovat joulukuusen oksilla.

Siiri Tonttutyttö sekä Viivi, Maria, Eevi ja Ansku istuvat Poro-Kipinän pulkassa. Kaunis luminen metsä ympärillä, Kipinä hölkkäsi eteenpäin. He ovat kuusen hakumatkalla, etsimässä punaisella nauhalla merkittyä kuusta. Matka jatkuu ja jatkuu, vaan punanauhaista kuusta ei löydy. Tytöt lähtevät kukin taholleen etsimään Korvatunturin kauneinta punanauhaista joulukuusta. Metsäneläimet ovat saaneet lennättimellä tiedon, kuusi kateissa. Ne rientävät apujoukoksi. Apu tulee tarpeeseen. Liinu-Liito-Orava loikki puusta puuhun. Jänö-Pupunen juoksentelee sinne tänne puiden lomassa. Hermanni Hirvi ja Hessu-poika kulkevat arvokkaina, katselen jokaista puuta. Jänö löytää punaista nauhaa palan samoin Liinu. Hirvi Hermanni huomaa Kettu Vilperin. Vilperi on sotkeutunut punaisen nauhaan. Se on ottanut nauhan puusta, aikoo koristaa sillä kodissaan, pienen joulukuusen. Kuusen se on hakenut luvatta Joulupukin metsästä.

Tonttutyttö joukkoineen saapuu aukiolle, jossa käydään käräjiä Kettu Vilperin punaisen nauhan anastuksesta. Hermanni Hirven mielestä Kettu on tehnyt teon , jota ei saa jättää rankaisematta. Kuusenhaku matka on kestänyt tuntikausia. Jänö ja Liinu miettivät rangaistusta Kettu Vilperille. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun se on jäänyt kiinni rötöksistä. Eevi, Ansku, Maria, Viivi sekä Siiri ja Mike miettivät tosissaan asiaa. Viivi keksi ratkaisun muistaessaa laulun sanat; "ja hyvä lämmin hellä on mieli jokaisen, oi jospa ihmisellä ois joulu ainainen". Puheenjohtaja Hirvi Hermanni kuultuaan kaikkia lausuu: "Kettu Vilperi vie meidät oikean kuusen luo ja lumisateen sattuessa tulee Joulupukin pajalle luomaan lumet pihalta."

Kadonnut kuusi löytyy ja se seisoo arvokkaana Joulupukin isossa salissa.

 

Kettu-Vilperin kodissa punainen nauha koristaa pientä joulukuusta.   Lunta sataa....

Aamulla tyttöjen kotiovella on metsäntuoksuinen joulukuusi. Ympärillä on jouluntaikaa. Kulkuset kilisevät.....