Juhla Seitsemisessä 6.12.2011

Joulukalenteri 6.12.2011

Juhlapuheen piti herra Henrik Hirvi. "Meillä on joulukuun kuudespäivä, jota juhlistamme olemalla iloisia, itsenäisiä ja yhtenäisiä. Onnea meille kaikille".

Sinivalkoiset liput liehuvat itsenäisyytemme kunniaksi. Suomi täyttää 94 vuotta.

Tuuli kantoi kutsun Tonttutytölle, jälleen kerran. Hirvi Hermanni on kutsunut lukemattomia tonttuja ja metsänväkeä juhliin. Siiri Tonttutyttö istuu sisarusten Oonan ja Oton kanssa Kipinä-Poron pulkassa. He ovat matkalla kylien halki kohti Seitsemistä juhlaan, itsenäisen maamme kunniaksi. Lapset ja Siiri ihailivat kaunista valaistusta pimeyden keskellä. Talojen ikkunoilla tuikkii kaksi kynttilää juhlistamassa kotia ja isänmaata.

Seitsemisessä kuhisi väkeä. Jänöt, hirvet, peurat, ketut, sudet, karhut, metsot, oravat, pöllöt, majavat, kotkat jne...olivat joukolla mukana. Menninkäiset olivat kömpineet maanpinnalle. Juhlan kunniaksi on tarjolla kahvia, mehua ja Hannan-tädin kakkuja (Siiri sai ohjeen rouva Hirveltä Joulumuorille vietäväksi) Varikset ja harakat yhdessä esittivät fanfaarin Suomelle. Juhlapuheen piti herra Henrik Hirvi. "Meillä on joulukuun kuudespäivä, jota juhlistamme olemalla iloisia, itsenäisiä ja yhtenäisiä. Onnea meille kaikille", päätti hän puheensa ja taputukset täyttivät metsän. Keijut karkeloivat kaikkien iloksi.

Yht´äkkiä kuului rytinää ja Hirvi Vihainen saapui paikalle haastamaan riitaa. Hänet on kuulemma unohdettu kokonaan. Väitti jääneensä ilman kutsua. Pikku Olli Orava ryntäsi selvittämään asiaa. Hän oli ollut paikalla, kun tuuli kantoi kutsun Hirvi Vihaiselle, joka tavoilleen tyypillisesti oli vihaisena ajanut kutsun tuojan pois. Hirvi Vihainen kuultuaan Olli Oravan selvityksen, poistui paikalta. Hetken kuluttua kuului jälleen rytinää. Hirvi Vihainen palasi rauhoittuneena takaisin. Se sai kupin kahvia sekä Hanna-tädin kakun. Siiri toi terveiset Joulupukilta, joka kutsui Korvatunturin hiihtokisoihin, kisoista innostuneita ja saivat muutkin halukkaat tulla Korvatunturille. Otto ja Oona leikkivät pikku jänöjen ja hirven vasojen kanssa. He viihtyivät hyvin yhdessä.  Tuhannet kynttilät ja soihdut valaisivat juhlaväkeä, joka nautti tilaisuudesta täysin rinnoin.

Aika kului ja Kipinä-Poro odotti matkalaisia. Kipinän kiitäessä taivaan kantta myöten  matkalaiset pulkassa, kuului kulkusten kilinää ja vienoa metsän musiikkia.

Punaista vilahtaa ikkunan takana, aamu valkenee ja lapset herää.