Kuumaa kaakaota ja piirileikki 23.12.2011

Joulukalenteri 23.12.2011

Kuumaa kaakaota ja piirileikki

Televisio on paikalla ja kuvaa kaikille maailman lapsille jälleen kerran tuon historiallisen hetken

Siiri Tonttutyttö, Joulupukin tontut ja metsän eläimet leikkivät yhdessä piirileikkiä ulkona olevan kuusen ympärillä. Kuusi on puettu jouluasuun. Joulumuori tarjoilee kuumaa kaakaota, jota myös joulupukki saa matkaevääksi lähtiessään jouluiselle kierrokselle Petteri Punakuonon kanssa. Lahjapussit ovat pulkassa ja matka alkaa. Televisio on paikalla ja kuvaa Joulupukin matkaan lähtöä maailman lapsille jälleen kerran. Hetki on historiallinen ja Korvatunturin vuoden tärkein tapahtuma. Joulupukki vilkuttaa ja kulkuset kilisevät, Petteri Punakuono lähtee matkalle.

Korvatunturin juurella, kuusen ympärilä jatkuu iloinen piirileikki. Tonttujen jouluyö on se leikki, jota tonttujoukko kaikkein mieluiten laulaa ja leikkii. Tonttutyttö on löytänyt kirjoitetut ohjeet leikille. Ohjeet kopioitiin lapsille ja lapsenmielisille, että he iloisesti yhtyisivät tonttujen joululeikkiin .

TONTTUJEN JOULUYÖ

Soihdut sammuu, kaikki väki nukkuu, väki nukkuu. Öitten varjoon talon touhu hukkuu, touhu hukkuu.    Tip-top, tip-top, tipe-tipe, tip-top, tip, tip, top!

Istutaan lattialle, puhalletaan oletettu soihtu eli päre sammuksiin, suljetaan silmät, painetaan pää sivulle käsien päälle ja kuorsataan leikisti

 

Tonttujoukko silloin varpahillaan, varpahillaan     varovasti hiipii alta sillan, alta sillan. Tip-top, tip-top, tipe-tipe, tip-top, tip, tip, top!

Noustaan seisomaan, hiivitään varpaillaan piirissä, varovasti ympärille vilkuillen (Silta tarkoittaa savupirtissä ollutta lattiaosaa, muu osa oli maalattiaa, se missä eläimet olivat.

 

Jouluruokaa tarjoo kunnon väki, kunnon väki    raoistansa sen jo tonttu näki, tonttu näki.     Tip-top, tip-top, tipe-tipe, tip-top, tip, tip, top!

Istutaan uudelleen lattialle ja tarjoillaan vierustoverille leikisti ruokaa, nostetaan käsi otsalle ja kurkataan edestakaisin sen alta, kuten raoista

 

Pöydän päälle veitikkaiset rientää, veitikkaiset syövät        paistia ja juovat lientä, juovat lientä. Tip-top, tip-top, tipe-tipe, tip-top, tip, tip, top!

Noustan jälleen ylös, kierretään kierros piirissä, istahdetaan uudelleen lattialle, ja syödään ja juodaan leikisti

Herkkua on siinä monenlaista, monenlaista. Kuiske kuuluu: "Miltä ruoka maistaa, ruoka maistaa?" Tip-top, tip-top, tipe-tipe, tip-top, tip, tip, top!

Osoitellaan eri suuntiin monenlaisia herkkuja, kuiskutellaan vierustoverille ja maistellaan taas leikisti

Sitten leikitellää kuusen alla, kuusen alla kunnes    koittaa päivä taivahalla, taivahalla.              Tip-top, tip-top, tipe-tipe, tip-top, tip, tip, top!

Noustan jälleen ylös, otetaan toisia kädestä kiinni ja pyöritään piirissä ensin yhteen suuntaan sitten toiseen, huomataan leikisti, kun päivä koittaa

Kotikoloihinsa alle sillan, alle sillan,     tonttujoukko hiipii varpahillaan, varpahillaan
Tip tap, tip tap, tipe tipe tip tap, tip, tip, tap...

Otetaan jälleen toisia kädestä kiinni ja kiemurrellen huonekalujen välistä puikkelehditaan toiseen huoneeseen

Kulkuset kilisevät ... jännitys tiivistyy...... Yksi yö ja sitten on JOULU.