Punaiset lämpimät kintaat 7.12.2011

Joulukalenteri 7.12.2011

Punaiset lämpimät kintaat

Siiri-Tonttutyttö pitää pienen lepohetken ja istuu lahjapajan penkillä katsellen, kuinka lahjat sujahtavat pakettiin. Tonttujoukko uurastaa kaiken valmiiksi jouluaattoon mennessä. Lahjat pakettiin ja Joulupukin pulkaan. Siellä ne pitää olla lastattuna oikeaan järjestykseen. Olisihan ikävää, jos Joulupukki jakaisi väärät lahjat. Tai, ei kai se mitään, lahjan saaja ei kuitenkaan tiedä, onka se lahja väärä vai oikea. Siiri tuumi, aina ei ole mahdollista saada sitä, mitä on toivonut.

Pikkutonttuna Siiri oli utelias ja etsi lahjoja, jotka Joulumuori on laittanut varmaan talteen odottamaan jouluaattoa. Lahjojen jäljitys ei yleensä onnistunut, sillä Joulumuorilla on omat, ihan varmat piilopaikat. Ainoastaan kerran Siiri onnistui salapoliisi hommassaan. Hänellä oli toivomuslistallaan uudet punaiset töppöset. Siiri-Tonttutytön hartain toive oli hiihtää ja lasketella valkoisella hangella punaisissa töppösissä ja punaisessa hiippalakissa. Kas, kuinka ollakaan, penkoessaan varastoja ja nurkkia, Siiri löysi Joulupukin vanhan matka-arkun ja avasi sen. Päällimmäisenä oli kaunis joulupaketti, johan oli kirjoitettu: " Siiri-Tonttutytölle Iloista Joulua toivottaa Joulumuori ja Joulupukki tonttujoukkoineen". Siiri vilkaisi ympärilleen, näkikö kukaan hänen puuhiaan. Ketään ei ollut lähettyvillä. Hän aukaisi paketin hyvin varovasti. Siiri tuijotti avaamansa pakettia ja suu loksahti auki. Siellä ei suinkaan ollut töppösiä, vaan punaiset kauniit kintaat. Paketin sisällä oli kortti, jossa luki, nämä lämmittävät käsiäsi talven leikeissä. Paketti äkkiä kiinni  ja auttamaan Joulumuoria leipomisessa.

Tonttutyttö oli touhunnut omiaan, totesi Muori itsekseen. Hän riensi varastoon, koska arvasi, mitä oli tapahtunut. Tämän jälkeen lahjat on piilotettu varmaan paikkaan, jota ei kukaan ole löytänyt.

Siiri tonttutyttö lähtee tiedustelumatkalleen. Kierrokset ikkunoiden takana ja merkinnät vihkoon.

Kaikki lapset ovat nukkumassa ja karvaiset ystävät nukkuvat koiranunta. Punaisen kintaan vilkutus aamun sarastaessa.

Tiukujen helinää kuuluu.........kuunnelkaa..............joulu tulee.