Tonttutyttö Siirin tonttukaverit 15.12.2011

Joulukalenteri 15.12.2011

Tonttutyttö Siirin tonttukaverit

Siiri Tonttutyttö on vilkas kuin elohopea, niinpä voi päätellä, että kaikki tontut ovat vilkkaita ehtien joka paikkaan. Siirin kaverit hajaantuvat omiin tehtäviinsä sinne ja tänne ja tuonne. Navettatonttu Siimoni lähti kotinavettaansa järven taakse.

Tonttutyttö Siiri saapuu pienelle metsäaukiolle Kipinä-Poron pulkassa, joka on täynnä tonttukavereita.

Tiedättehän, että tonttuja on monenmoisia kuten tehtäviäkin. Kotitonttuja, saunatonttuja, kokkitonttuja, metsätonttuja, tirkistelijätonttuja, tiedustelijatonttuja, vartiotonttuja jne... luettelo on loppumaton. Tontut ovat iältään aivan nuoresta viisikymppisestä useaan sataan vuoteen. Tontuilla on yllään harmaa nuttu ja housut, joissa on punaisia koristeita. Parta on puolet lyhyempi kuin joulupukilla. Tontuilla on tottakai punainen tonttulakki päässään. Siiri Tonttutyttö on vilkas kuin elohopea, niinpä voi todeta, että tontut ovat vilkkaita ehtien joka paikkaan. Ne kiertelevät ympäriinsä siellä ja täällä. Pieni vihko, joka tontuilla on taskussaan, täyttyy tiedoista, ovatko lapset kilttejä. Joulupukki saa tiedot luettavakseen.

Tonttutytön kaverit hajaantuvat omiin tehtäviinsä sinne ja tänne ja tuonne. Metsätonttujen tehtävä on katsoa metsäneläinten perään, huolehtia eläimistä ja niiden hyvinvoinnista. Kotitontut menevät koteihinsa. Siellä ne auttavat perhettään kaikin tavoin, kuitenkin huomaamattomasti. Saunatonttu-Samuli lähtee katsomaan kylpylän savusaunaa, onko kaikki valmiina joulun tulla. Samuli asettuu taloksi huolehtimaan kylpylän savusaunasta sekä saunovista vieraista.

 

Navettatonttu Siimoni lähti kotinavettaansa järven taakse. Siimoni oli ollut Korvatunturilla valmistamassa juustoja Joulumuorin avuksi. Hänellä on jo ikävä kotinavetan Herttaa ja Helunaa. Ne ovat myös yksinäisiä ja hieman turvattomia ilman Siimoni Navetatonttua. Siimonin kotitalossa asuva Kotitonttu-Taavetti tietää kaverinsa tulevan ja on tuonut emännän leipomia pipareita ja torttuja toivottaen Siimonin tervetulleeksi. Talon isäntä poikkeaa navetassa myhäillen tyytyväisenä. Hän tietää Siimoni-Navettatontun palanneen kotiin Korvatunturilta. Isäntä uskoo satuihin, tonttuihin, menninkäisiin,keijuhin, kuten minäkin!! Kipinä-Poro tuo Siirin pulkalla Siimoni-Navettatontun luo. Siiri ja Siimoni istuvat heinillä tarinoiden tämän vuoden tapahtumista. Heidän mielestään lapset ovat olleet melko kilttejä. Tapansa mukaan Siimoni nukahti kesken jutustelun.

 

Taivaanrannalla kiitää Kipinä... punainen hiippalakki häivähtää... kulkuset kilisevät...

Yhdeksän yötä jouluun..........