Oman Tuvan Joulu ja Kirje Joulupukille 13.12.2011

 

Joulukalenteri 13.12.2011

 

Oman Tuvan Joulu ja Kirje Joulupukille

 

Wanhan Kauppalan kadut ovat hiljaiset, ainoastaan Oman Tuvan Joulun valmisteluista palasi muutama henkilö. Hennan taskusta putoaa Joulupukille tarkoitettu kirje. Se on ikiaikainen perinne, kirjeen kirjoittaminen Joulupukille.

Tonttutyttö kierroksellaan illan hämärässä. Lunta tupruttaa taivaan täydeltä. Wanhan Kauppalan kadut ovat hiljaiset, ainoastaan Oman Tuvan Joulun valmisteluista palasi muutama henkilö. Hessu-koira juoksentelee pitkin katuja etsien Hennaa. joka on ollut joulukorttien tekotalkoissa. Hessu on livahtanut ulos etsimään emäntäänsä. Henna ja Hessu-koira kohtaavat. Voi sitä riemua, lumi pöllysi ja ystävät halaavat toisiaan. Hessu-koira hyppelee innoissaan, emäntänsä taputtaessa sitä. Hennan taskusta putoaa Joulupukille tarkoitettu kirje. Se on ikiaikainen perinne, kirjeen kirjoittaminen Joulupukille. Kirjeeseen kirjoitetaan lahjatoivomuksia sekä muita tärkeitä asioita Joulupukille.

Siiri kurkkaa Oman Tuvan ikkunasta suureen juhlasaliin. Salissa on jouluinen tunnelma. Pöydät ovat täynnä toinen toistaan kauneimpia tuotteita. Sieltä joulupukin apulaiset saavat täydennystä, ellemme ehdi valmistaa kaikkea Korvatunturilla, mietiskeli Siiri Tonttutyttö. Salin ovet avautuvat kohta jouluun ja jouluntunnelmaan. Lähtiessään Tonttutyttö huomaa maassa kirjekuoren ja poimii sen. Kirjekuoresta luiskahtaa kirje, Tonttutyttö nappaa sen ja eipä malttanut olla lukematta. Hän vie aina kirjeet avaamattomina perille, mutta poikkeus vahvistaa säännön, sanotaan. Hän istahti laivarannassa huvimajan penkille kirjeen kanssa.

" Rakas Joulupukki, olen ollut äärettömän kiltti tänä vuonna. En halua mitään! Toivon kuitenkin saavani joululahjaksi kirjan, joka on romanttinen ja ah, niin ihana. Toivoisin myös paljon hymyjä ja naurua ja iloa ympärilleni. Uusi kello olis kiva, kun vanha on mennyt hukkaan. Mun pipo on ihan kamala ja on kylmä, niin oikea karvalakki pitäisi aivot lämpimänä. Kiltti olen ollut, auttanut äitiä, aina kun on ollut aikaa !! Villasukat, jalkoja palelee. Joulupukki sinulle vinkki, Oman Tuvan Joulussa niitä saa, joten sinun kutojatonttujesi ei tarvitse tehdä niitä minulle. Pieni salainen toiveeni, tänä vuonna Mauritiukselle. Omega 3 kapselit ja D-vitamiinit ovat tarpeellisia. Vihreät kuulat eivät olisi tarpeettomia !!!!!

Joulurauhaa Sinulle Joulupukki ja Muorille myös toivottaa

 

KILTTI Henna.

 

ps. Hessulle koiran lahja, kiitos.

 

Kipinä-Poro ja Tonttutyttö matkaavat Korvatunturille. Siiri pudottaa kirjeen Joulupukin postilaatikkoon.

 

Lumisade lakkaa, revontulet loimuavat, kulkuset helkkäilevät jouluntuloa............