Jouluaatto Seitsemisessä 24.12.2011

 

Joulukalenteri 24.12.2011

 

Jouluaatto Seitsemisessä

 

Hermanni Hirvi ilmoittaa metsän väelle, että nyt hiljennytään kuulemaan joulun suurta ilosanomaa. Hessu-Hirvi, jolla on kuuluva hyvä ääni lukee jouluevankeliumin.

Siiri ja Kipinä-Poron ovat viettämässä metsän väen kanssa jouluaattoa Seitsemisessä. Isoin kuusi, keskellä aukiota, on kauniisti koristeltu. Taivaalta tipahtaa tähti kuusen latvaan, myös paljon pieniä tähtiä tuikki sen oksilla. Aattoillan ateria aloitetaan riisipuurolla, jonka on keittänyt maatalon Heluna. Ateria on juhla illallinen, josta jokainen löytää mieli herkkujansa. Koko eläinkunta ryhtyy piirileikkiin ja siinä riemuitaan, hypähdellään ja lauletaan kaikki tutut joululaulut. Useimmat jopa pariin kertaankin.

Hermanni Hirvi ilmoittaa metsän väelle, että hiljennytään kuulemaan joulun suurta ilosanomaa. Hessu-Hirvi, jolla on kuuluva hyvä ääni lukee jouluevankeliumin. Kaikki kuuntelevat hievahtamatta. Pieni Jänö hyppeli välillä puolelta toiselle, mutta ei se haitannut kuuntelemista.

 

Evankeliumi Luukkaan mukaan.:

 

"Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava.Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Kyreniuksen ollessa Syyrian maaherrana. Ja kaikki menivät verolle pantaviksi, kukin omaan kaupunkiinsa. Niin Joosefkin lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ylös Juudeaan, Daavidin kaupunkiin, jonka nimi on Beetlehem, hän kun oli Daavidin huonetta ja sukua, verolle pantavaksi Marian, kihlattunsa, kanssa, joka oli raskaana. Niin tapahtui heidän siellä ollessaan, että Marian synnyttämisen aika tuli. Ja hän synnytti pojan, esikoisensa, ja kapaloi hänet ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut sijaa majatalossa. Ja sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa. Niin heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti. Mutta enkeli sanoi heille: "Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa." Ja yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri joukko taivaallista sotaväkeä, ja he ylistivät Jumalaa ja sanoivat:
"Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!" Ja kun enkelit olivat menneet paimenten luota taivaaseen, niin nämä puhuivat toisillensa: "Menkäämme nyt Beetlehemiin katsomaan sitä, mikä on tapahtunut ja minkä Herra meille ilmoitti". Ja he menivät kiiruhtaen ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä. Ja kun he tämän olivat nähneet, ilmoittivat he sen sanan, joka oli puhuttu heille tästä lapsesta. Ja kaikki, jotka sen kuulivat, ihmettelivät sitä, mitä paimenet heille puhuivat. Mutta Maria kätki kaikki nämä sanat ja tutkisteli niitä sydämessänsä. Ja paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa kaikesta, minkä olivat kuulleet ja nähneet, sen mukaan kuin heille oli puhuttu."

 

Metsän eläimet, Siiri ja Kipinä-Poro toivottavat kaikille Rauhallista ja Hyvää Joulua ja lähtevät Korvatunturille, sillä Joulupukki saapuu pian kotiin.

Kaikki kulkuset helisivät joulurauhaa.. joulurauhaa.

Korvatunturin joulu alkaa.....