Lumi-Perhe ja pakastetut joulutortut 19.12.2011

 

Joulukalenteri 19.12.2011

 

Lumi-perhe ja pakastetut joulutortut.

 

Syntyy kokonainen Lumi-perhe, isä-Ukko, äiti- Mamma, Maana-tytär ja Vihtori-poika sekä Reetu-koira. Lumilyhtyä ei valmisteta, koska lämpö on hyvin vaarallista Lumi-perheelle.

Nuoskalunta on maassa kinoksittain. Lapset tekevät siitä lumiukon ja lumiakan, lumilyhdyn tai ihan mitä mielikuvitus keksii. Jussi ja Vili pyörittelevät palloja ukkoa varten. Viivi ja Kaisa hakevat porkkanoita kellarista, hiiltä saunan pesästä, kaulahuvin äidin laatikosta. He löytävät isän vanhan pipon, ja ottavat mukansa isän uuden hatun. Kotitontun käyttämätön piippu on orrella liiverin vintillä. Rappujen vieressä on harja ja luuta, nekin otetaan. Rekvisiitta on koottu valmiiksi.

Eveliina etsii lumiukolle paikan, jossa on tarpeeksi kylmää. Etelätuuli ei osu sinne, eikä aurinko paista. Lumiukkoon tarvitaan alimmaiseksi yksi iso pallo, sitten seuraavaksi hieman pienempi pallo. Viimeiseksi tulee pieni pyöreä pallo, joka on pää. Vili ja Jussi pyörittävät hikipäissään pallot valmiiksi. Yhdessä viimeistellään vartalo. Kaisa ja Viivi meikkaavat lumiukon, laittamalla porkkanan nenäksi, hiilistä suun, silmät ja napit.

Siiri Tonttutyttö saapuu innoissaan paikalle. Ukko on kädetön, hän huomaa. Tonttutyttö pyöritteli pitkulaisia lumipalloja, joista muotoillaan kädet. Pyöritellään lumipalloja lisää. Syntyy kokonainen Lumi-perhe, isä-Ukko, äiti- Mamma, Maana-tytär ja Vihtori-poika sekä Reetu-koira. Lumilyhtyä valmisteta, koska lämpö on hyvin vaarallista Lumi-perheelle. Jokaisella on kauniit porkkananenät, nappisilmät, hiilestä suut ja takinnapit. Isä-Ukolla oli harja kädessään, ettei tuntisi oloaan tarpeettomaksi. Äiti-Mamma kantaa ämpäriä toisessa kädessään toisessa on luuta. Maanalla on kainalossaan Eveliinan nukke ja Vihtori kannattelee kädessään isoa valkoista palloa, näyttää jalkapallolta.

Huivit kaulassa, hatut ja pipot päässä, perhe oleilee ja seisoskelee kaikessa rauhassa. Pohjoistuulen puhaltaessa olo tuntuu kodikkaalta. Pohjoistuulta ja pakkasta sekä rauhaa, se on Lumi-Ukon perheelle nautinto. Lumi-perhe häipyy mystisesti paikalta, jos koti on lämmin. Joulunodotusta on maailma täynnä. Siiri-Tonttutyttö puhaltaa muutaman kerran. Kas kummaa perhe herää eloon. Tontuilla on kaikenlaisia taitoja!!! Kipinä-Poron pulkassa matkataan Joulupukin luo Korvatunturille. Lapsilla oli lämpimät vällyt päällään. Kylmä pohjoinen ilma puhalsi koko matkan ajan. Lumi-Ukon perhe nauttii matkasta, joka on ihanan kylmä.

Korvatunturilla joulupukki odottaa heidän vierailuaan. Joulumuori on valmistanut jäistä glögiä sekä pakastettuja joulutorttuja, joista Lumi-Ukon perhe nauttii suunnattomasti. Lapset, Vili ja Jussi, Kaisa ja Viivi sekä Elina saavat kuumaa glögiä ja pipareita keittiön takan äärellä. Korvatunturin lumilinnassa lauletaan joululauluja ja lumiukko lauluja.

Päivän valjetessa Reetu-koira lepäilee punainen tonttulakki päässään Lumi-Ukon jalkojen vierellä. Tonttulakki heilahtaa, kulkunen kilisee.... 

Hyvinvoivat, pyöreät lumiukot päivystävät joulunaikaan pihoilla.

Kulkuset kilisevät.......