Siiri Tonttutyttö ja punajuuripaistos 22.12.2011

 

Joulukalenteri 22.12.2012

Siiri Tonttutyttö ja Kerttu-Mummun paistos.

Joulumuori haluaa ohjeen jouluruoka kirjaansa. Tuleeko siitä perinne Korvatunturille. Se jää nähtäväksi

Siiri Tonttutytöllä on maukas ja helppo ohje taskussaan saapuessaan Korvatunturille. Ohjeen hän huomasi Kerttu-Mummun ikkunalla. Hän tietää,että maukas punajuuripaistos maistuu Korvatunturin asukkaille. Kaikki ovat herkkusuita, varsinkin Joulupukki. Joulumuorin varastossa on kaikki tarpeellinen paistokseen, Siiri iloitsee ja ryhtyy sen valmistukseen.

Keittiöstä leviävä herkullinen tuoksu houkuttelee paikalle Joulumuorin. Anni, Saana ja Oona kiiruhtavat paikalle lahjapajasta. He ovat valmistaneet siellä  kuusenkoristeita kotikuuseen. Joulutähdet ja myös pienet olkitähdet syntyivät heidän käsissään. Kaija Käsityötonttu antaa tytöille maton joulukuusen alle. Vulle-koiran haistaa herkullisen tuoksun ulkona. Se kipaisee keittiöön pää kolmantena jalkana. Siellä se kulkee Tonttutytön kannoilla, herkkupaloja haluten. Vulle saa pipareita ja joulutorttuja. Piparit varsinkin ovat Vullen herkkua. Lahjapajan tontut saapuvat myös keittiöön. 

Keittiötontut kattavat pitkän pöydän. Kaikki ryhtyvät innoissaan maistamaan Tonttutytön valmistamaa ruokaa. Se on niin herkullista, että ei aikaakaan, kun Korvatunturin isoimman vuuan pohja häämöttää. Onneksi jokaiselle riittää toinenkin annos. Kahvia ja kaakaota piparien kera jälkiruuaksi. Joulumuori haluaa ohjeen jouluruoka kirjaansa. Tuleeko siitä perinne Korvatunturille. Se jää nähtäväksi.

Ikkunan takana punaisen hiipan häivähdys. Keittiön pöydällä ohje Kerttu-Mummun nopeasta punajuuripaistoksesta. Äiti löytää sen. Hetken kuluttua kuuluu kulkusten kilinää... ne soittavat jouluntuloa.

Kaksi yötä jouluuun.............

 Kerttu-Mummun helppo punajuuripaistos.

 

Punajuuria, Aurajuustoa, Kermaa.

 

Keitetään punajuuret puolikypsäksi, leikataan viipaleiksi, laitetaan laakeaan vuokaan, päälle aurajuustoa ja kermaa.

Uuni 150 asteinen, uunissa paistumassa noin tunnin verran.