8.12.2014 Tonttutyttö Siiri lentää pulkalla

Tonttutyttöjen kuoroharjoitukset alkavat Korvatunturin suuressa juhlasalissa. Siellä on hulinaa ja helskettä. Tonttutytöt ovat koolla, jokaisella on uutisia kerrottavana ja kerrottavaa riittää. Puhe pulppuaa ja pulppuaa, tuskin kukaan kuulee, mitä kaveri sanoo. Yhtäkkiä kaikki hiljenivät. Tonttutyttö Tiiu kysyy pienellä äänellä jo toistamiseen,  missä on Tonttutyttö Siiri.  Koko joukko silmäilee ympärilleen. Siiriä vaan ei näy missään. Etsijätontut lähtivät liikkeelle Joulupukin käskystä. Siiriä ei ole näkynyt sen jälkeen, kun hän toi Kaisan leipomia pipareita tuliaisiksi Korvatunturille.

Tonttutyttö Siiri on Petteri Punakuonon luona. Hän puhuu ja puhuu ja lopulta Petteri suostuu Tonttutytön tekemään ehdotukseen. Siiri haluaa oppia lentämään kuten porotkin. Suurin syy siihen on kuitenkin halu olla ”itsellinen”. Halu päästä kulkemaan joulun taian leijuessa ilmassa, eikä kysellä, kuka poroista on vapaa. Punakuono ja Tonttutyttö lähtevät liikkeelle. Taivaalla loimuaa revontulet ja kuu katselee heidän menoaan. Lento onnistuu opettajan johdolla sekä ympärillä leijuvan joulun taian. Petteri Punakuono palaa kotiin Korvatunturille.

Siiri jää pulkalla liitämään taivaankannelle. Hän lentää pulkalla, revontulien loisteessa aina Haltille saakka. Sitten tapahtuu se, joka on aivan väistämätöntä. Pulkka ja Siiri tulla muksahtavat Haltin rinteelle, paksuun lumihankeen. Tonttutyttö Siiri mönkii ylös raskasta pulkkaa vetäen. Onnistuu ja istahtaa pää hieman pyörällä katsellen ympärilleen ja tunnistaa paikan, Halti-tunturin. Täpy ja Suivakka- porot ovat aivan poron kuseman päässä ja tulevat laukaten paikalle. Tonttutyttö pudistelee päätään ja ihmettelee porojen ilmaantumista. Hän hyppää Suivakan pulkkaan, joka kiitää kohti Kilpisjärveä. Hänellä kestää hetken aikaa tajuta, mitä tapahtui. Eiväthän tontut opi lentämään, hän ymmärtää. Minun taikani on muuttua näkymättömäksi ja porot kiitävät taivaankantta.

Tontut ovat näkymättömiä halutessaan. He voivat kulkea poron kyydissä ihan minne vaan, koska porot osaavat lentää. Lentoon ei riitä tontuille joulun taika. He kulkevat joko näkymättöminä tai näkyvinä, porojen pulkassa, tiedusteluretkillään. Siiri Tonttutyttö tietää, että kaikki Joulupukin porot oppivat lentämään Petteri Punakuonon lentokoulussa. Lennot onnistuvat, kun ilmassa leijuu joulun taikaa tai muuten mystistä. Lapin erämaassa ja Korvatunturin rinteillä ne käyskentelevät vapaalla ollessaan.. Tätä kaikkea miettii Siiri istuessaan Suivakan pulkassa.

He tupsahtavat Metsänväen laulukuoron harjoituksiin Kilpisjärven jäälle. Ante-Ahma, Mihku-Maahinen ja Vulle-tonttu sekä Kaare-Keiju, Solla-Sopuli ja Unni-metsänneito laulavat Valkeata Joulua. Porot ja Siiri laulavat mukana. Siirille tuli hoppu, hän muisti Korvatunturin kuoroharjoitukset. Suivakka-Poro, Siiri kyydissä pyyhälsi kohti Korvatunturia. Matkalla he kohtasivat etsijätonttujen joukon, joka riemuiten lähti kohti kotia. He lauloivat yhdessä Valkeata Joulua (White Christmas) , joka on muuten maailman myydyin joululevy. Sen tiesi Poro-Suivakka.

Maisema hohtaa valkoisena heidän ympärillään. Tonttutyttö Siiri saapuu kotiin ja kaikki ovat iloisia. Siiri riemuitsee, tonttujoukossa on hyvä olla.

 

 Joulu on lähellä kulkuset kuiskaavat kilisten