22.12.2014 Kaisan riisisuklaa muffinit ja Rebekka

Rebekka

Aurinko vetäytyi Tuomaan päivänä lepoon pesäänsä kolmeksi päiväksi. Jouluna se näyttäytyy jälleen uudelleen. Tonttutyttö Siiri miettii, että pesäpäivät ovat alkaneet. Hän lähtee Kipinä-Poron kanssa etelään. Jouluvalmisteluiden pitäisi olla melkein valmiina, on aika hiljentyä jouluntuloon, toteaa Tonttutyttö Kipinä-Porolle.

Etelässä sataa lunta. Kaikki ovat riemuissaan, maa saa valkean vaipan. Kipinä laskeutuu pulkallaan Kaisan ja Elluruun kotipihalle. Siiri vetää hupparin hiippalakkinsa päälle. Tonttujen taika, muuttua näkymättömäksi. Jouluvalmistelut tyttöjen kotona ovat loppusuoralla. Koko perhe on auttanut innostuneesti äitiä valmistelussa. Pari päivää sitten tupaan on ilmestynyt uusi asukas, Rebekka, pienen pieni koiranpentu. Mahtaako isällä olla sormensa pelissä!! Halukkaana pieni Rebekka on mukana jokaisen touhussa. Aamulla isän varpaat saa kyytiä, äidin aamutakkia tomutetaan hanakasti, Kaisan puhelin löytyy ruokakupista ja Elluruun tossuista on pala jäljellä. Iltapäivällä se kellahtaa petilleen ja nukkuu tuntikausia niinkuin pieni vauva. Rebekka on ottanut paikan jokaisen sydämessä.

Kaisa leipoo riisi-suklaa muffineita äidin tullessa kotiin. Elluruu kokoaa lattialta papereita, jotka ovat siellä Rebekkaa varten. Isä istuu tuolissa tyytyväisenä, Rebekka sylissään, katsellen perheen touhuja. Äiti huutelee keittiöstä, että iskä laitapa uudet paperit lattialle pikku koiraa varten. Siiri Tonttutyttö maistaa Kaisan tekemiä leivonnaisia ja ihailee myös pipareita, joissa on kauniit koristelut. Piparitähdet ovat saaneet pienen pienet timantit ylleen, joulupuupiparit kynttilät oksilleen. Tonttutyttö tuumii, malttaako niitä syödä ollenkaan, ovat ne niin kauniita.

Kaisan ja Elluruun kotona jouluvalmistelut eivät aivan olleet valmiit. Jouluntunnelma kuitenkin on läsnä. Siiri kirjaa kaiken näkemänsä ja kuulemansa punaiseen muistikirjaan.

Kaisa miettii, minne lautasellinen leivonnaisia on hävinnyt. Isää ja Rebekkaa epäiltiin asiassa. Kipinä-Poro ja Tonttutyttö kiitävät pulkalla takaisin Korvatunturille. Kulkusten kilinä kuuluu sisälle saakka. Elluruu kipittää ulos katsomaan, joko Joulupukki tulee. Hän näkee rappujen vieressä muutaman riisileivonnaisen. Ne ovat tippuneet pulkasta, kun poro lähtee liikkeelle.

Tonttutyttö Siiri on ollut talossa, äiti arvelee lauleskellen ”joulupukki, joulupukki valkoparta….

 

Joulu on lähellä kulkuset kuiskaavat kilisten