12.12.2014 Ihana Marjatta-rouva, Tonttutyttö ja taatelikakku

Tonttutyttö Siiriltä tiedustellaan Marjatan taatelikakun ohjetta nykyään monta kertaa päivässä. Tuolla se on, Joulumuorin resepti kansiossa, Siiri miettii. Miten sen saisi jaettua mahdollisemman monelle. Kipinä-Poron kanssa matka kävisi nopsasti. Tonttutyttö nauttisi siitä ja mielikin halajaa ulos lentämään. Korvatunturin keittiössä valmistetaan joululimppuja. Hänellä ei ole mitään mahdollisuutta lähteä Kipinä-Poron kanssa lentämään, sillä hän on tänään tärkeä tonttu Joulumuorin keittiössä.

Tonttutyttö Siiri kuten monet muutkin, viettää aikaansa silloin tällöin myös some-maailmassa. Siiri livahtaa pieneen aittaansa resepti kädessään. Ohje on kohta naputeltu ja kaikkien luettavissa. Tonttutyttö on iloinen voidessaan jakaa sen niin monelle joulunodottajalle. Varmaan myös monessa kodissa nautitaan Marjatan reseptillä tehtyä maukasta taatelikakkua jouluaaton iltakahvilla.

Tonttutyttö muistelee iltaa, jolloin hän tapasi Marjatan.  Hän muistaa katselleensa kymmeniä vuosia sitten kuuta ja revontulia. Hän istui silloin Tyynelän Hattukaupan portailla Jaakkolantiellä, hieman nälissään ja ihmeissään. Siiri Tonttutyttö jäi jälleen kerran kyydistä, kun poro lähti takaisin Korvatunturille. Sydämellinen ja lämmin Marjatta-rouva oli ottamassa kinkkua uunista, ja silloin hän huomasi surullisen Tyttötontun ulkona. Marjatta heilutti kättään ja vinkkasi Siirin sisään. Vain yksi vilahdus niin Siiri oli lämpöisessä tuvassa edessään kuppi kuumaa kaakaota, kinkkuvoileipä ja suussa sulavaa taatelikakkua. Kynttilän valossa istuttiin, puhuttiin ja nautittiin joulun tulosta, keittiön lämpöisestä ilmapiiristä.

Eräänä hiljaisena yönä Siiri leipoo kakkuja. Joulupukki mennessään pajalle nautti aamukahvin kanssa Marjatan taatelikakkua ja kuunteli Siirin seikkailua. Tonttutyttö katseli hymy huulilla taatelikakun reseptiä ja muistaa Joulupukin syöneen yhden kokonaisen kakun aamiaiseksi.

 

Marjatan taatelikakku

 

1 paketti taatelia

3 dl vettä

2 dl sokeria

200 g voita

2 kananmunaa

2 tl vaniljasokeria,

3 dl vehnäjauhoa

1 tl leivinjauhetta1 tl soodaa

 

Taatelit keitetään vedessä sokerin kanssa. Voi lisätään seokseen sulamaan ja sitten kananmunat, lopuksi joukkoon vaniljasokeri, sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda ja leivinjauhe.

Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin verran. Älä polta kakun pintaa (Tonttutytölle käy joskus niin) Lääke siihen on leivinpaperin pala.

 

Joulu on lähellä kulkuset kuiskaavat kilisten