23.12.2014 Korvatunturin joulukuusi ja joulutunnelmaa

 

Aaton aattona, Korvatunturin suuressa salissa, vietetään yhteistä hetkeä kaiken aherruksen ja kommelluksien jälkeen. Tonttutyttö Siiri selaa punaista muistikirjaa. Joulu on ihana asia, kaikki haluavat olla kilttejä, antaa rakkautta ja lahjoja toisilleen. Toivomuslistat ovat myös aivan kohtuullisia tänä vuonna, hän toteaa.

Tontut ovat tuoneet illalla kuusen sisälle. Tonttujoukko häärii sen ympärillä toimeliaasti. Joulumuorin suuri pärekori on kuusen vierellä. Kori on täynnä koristeita, joista suurin osa itsetehtyjä. Siiri Tonttutyttö on tuonut Bremenin joulutorilta aivan ihastuttavia lasipalloja ja lintuja. Siiri pitää ne aina omassa piirongin laatikossaan. Hän sijoittaa itse ne kuusen oksille hyvin varovaisesti. Joulupukki laittaa nauhan jossa on rivi Suomen lippuja, Taavetti-Tonttu toisen nauhan, jossa on muiden maiden lippuja. Pikkuiset tonttutytöt ovat koristelleet pipareita, myös niiden paikka on kuusessa. Kuusi on iso, sen latva on korkealla katon rajassa. Latvassa on jo suuri kultainen joulutähti. Kuusen ympärillä on kultanauhaa.

Joulumuori ja Joulupukki keskustelivat edellisiltana, onko kuusessa aidot kynttilät vai sähkökynttilät. Joulupukki piti pintansa ja kuusessa on aidot kynttilät. Hän organisoi vartioinnin kuusen juurelle koko joulun ajaksi. Joulumuori tuo kuusen luo herkkuja vartijoille. Hän tuo myös punaposkisia omenoita, joita ripustetaan kuusen oksille. Joulukuusi on valmis jouluun. Salin kattoon kiinnitetään suuri himmeli ja toisessa päässä salia riippuu katossa havukranssi. Joulukukkia ja muita jouluisia asetelmia on pitkillä pöydillä.

Kaikkialla leijuu jouluntunnelma. Lauletaan muutama joululaulu. Hiljalleen tonttuväki meni keittiöön, jossa on tarjolla joulupuuroa ja rusinasoppaa. Korvatunturi hiljenee ja väki nukkuu. He keräävät voimia huomiseen, vuoden tärkeimpään päivään, jouluaattoon.

Siiri Tonttutyttö istuu kuusen juurella katsellen jouluasussa olevaa salia, kuusen tuoksun leijaillessa ympärillä. ”Joulu on mielentila, kauniin ja tunnelmallisen joulumusiikin aikaa. Joulunkellot, rakkauden kellot kajahtaa,” Tonttutyttö muistaa kirjassaan olevat lauseet, jotka ovat totta.

Korvatunturilla kaikki on valmiina, joulu voi tulla. Pulkat ja reet on kunnostettu ja pakattu täyteen lahjoja. Joulupukki lähtee aattoaamulla kierrokselleen. 

 

Joulu on lähellä kulkuset kuiskaavat kilisten