3.12.2014 Tahtotonttujen askartelua

Tahtotonttujen ikiomat kynttilät 2014

Ilta hämärtyy ja kaupungin valot syttyvät. Siiri-Tonttutyttö istuu ikkunan ääressä, kurkistellen ulos, joko tahtotonttuystävät saapuvat Kipinä-Poron kyydissä Korvatunturilta. Hän aikoo sytyttää kynttilät toivottamaan heidät tervetulleeksi sekä luomaan lämmintä, lempeää valoa.

Ovi aukeaa, Tonttutyttö Majlis saapuu iso kassillinen täynnä joulutorttuja, pipareita ja muita herkkuja. Hän tietää Siiri-Tonttutytön olleen kiireinen ja unohtaneen piparit ja tortut. Siiri-Tonttutyttö on todella kierrellyt koko päivän pitkin kaupunkia katsellen ja kuunnellen asukkaiden menoa. Punainen hiippalakki on vilahdellut joka puolella. Hän on käynyt kirjastossa, kaupungintalolla, Ikatalla ja Kompissa. Kauppakeskus Komppi on Tonttutytölle uusi tuttavuus, johon hän aikoo tutustua myöhemmin. Punaiseen uuteen kirjaan on tullut lukuisia merkintöjä, joita tutkitaan aikanaan Joulupukin lahjaraadissa Korvatunturilla. Siinä on aivan varmasti ainoastaan hyviä merkintöjä. Joulun läheisyys on ihmisten mielessä, joten kaikki ovat kilttejä ja ystävällisiä.

Kynttilät ovat pöydällä, missä ovat kynttilänjalat? Niitä ei löydy. Tonttutytöt Siiri ja Majlis, jotka ovat myös tahtotonttujen ryhmää, miettivät yhdessä. Heillä on satojen vuosien viisaus mukanaan. Yhtäkkiä, kuin yhdestä suusta, he huudahtavat, peruna.

He löytävät kymmenen perunaa ja omenaporan. Pora löytyi laatikosta, jossa oli ruuveja. Niitä ruuveja tarvitaan myöhemmin, mutta nyt sitä ei tiennyt kukaan. Ruuvi on toisen tarinan arvoinen.

He pesivät perunat. Niitä leikattiin toinen puoli sileäksi ja toiselle puolelle porattiin reikä. Kaikki perunat päällystettiin foliolla ja koloihin pantiin kynttilät. Kaunis tunnelmallinen kynttilä asetelma syntyi aivan helposti.

Tahtotontut saapuivat ja ilta sujui rattoisasti joululauluja laulellen ja herkkuja napostellen. Suunniteltiin matkaa tahtotontun luo, joka on vanhin heistä, eikä aina jaksa lähteä, ei edes Kipinä-Poron kyytiin. Ajankohdaksi sovittiin kevät, jolloin on Joulupukin ja tonttujoukon kiireet laantuneet. Mukaan otetaan pari tahtotontuksi aikovaa. Vanhimman tahtotontun on kuitenkin hyväksyttävä aina uudet tulijat.

Kipinä-Poron kyydissä yön tunteina koko Tahtotonttujen joukko pääsi kotiin Lappiin Korvatunturille.

 

Joulu on lähellä kulkuset kuiskaavat kilisten