2.12.2014 OmanTuvan riisipuuro ja joulutortut

Tonttutyttö Siiri on kyllästynyt odottamaan ja odottamaan pikkujoulua, johon hän on kutsunut muutaman erittäin tomeran ja tahtoa täynnä olevan ystävänsä. Nämä ovat tahtovia ja he tahtovat valloittaa, elleivät nyt aivan koko maailmaa, kuitenkin tahtovat tehdä omasta kotikunnastaan paremman paikan meille kaikille.

Juhlan piti olla milloin kymmenes-, milloin viidestoista- ja loppujen lopuksi kahdeksastoistapäivä, mutta aina joku meni jonnekin muualle. Tuleekohan tästä mitään, Siiri tuumii, istuessaan pehmeässä nojatuolissa. Pyörähtäessään tuolilla Tonttutyttö huomasi, että I-kampuksen ovi oli jäänyt auki. Siinä silmänräpäyksessä hän livahti kiireenvilkkaa ulos. Meni rappusia alas kohti laivarantaa. Siellä hän kohtasi tuttavansa Rontin, joka oli karannut katselemaan kaunista kotikaupunkiaan iltavalaistuksessa.

Yhdessä kulkien ja ihaillen maailman parasta ja kauneinta paikkaa, jossa kauniit valot loistivat talojen pihoilla sekä ikkunoilla kyntteliköt kaunistamassa maisemaa. Mikä parasta, ihanat valot reunustivat pääkatua ja loivat sille taianomaisen tunnelman. Rontti koira oli kuullut OmanTuvan oven takana, kun joku puhui sisällä kovalla äänellä, sanoi meidän kaupunkimme olevan maailman parhaan ja kauneimman paikan. Rontti kertoi myös, että siellä saa riisipuuroa ja rusinasoppaa, sekä joulutorttuja kahvin tai teen kera. Siiri Tonttutyttö tiesi, että OmaTupa on ihana paikka ja siellä on pian OmanTuvan Joulu. Hän muisti sen jouluisen tunnelman ja kauniit, joululahjoiksi tarkoitetut tavarat pöydillä.

Pesäpallo kentän laidalla tuli vastaan Mörsky, joka on tunnetusti hieman huonosti käyttäytyvä koira-herra. Mörsky ärhenteli ja ärhenteli Rontille (Rontti on tunnetusti äärimmäisen kiltti koira-herra). He joutuivat sanaharkkaan. Äkkipikainen Mörsky hyökkäsi Rontin kimppuun. Siiri kipitti minkä jaloistaan pääsi kivipaaden taakse piiloon. Karvat vaan pöllysi, kun Mörsky jylläsi.

Hermanni Hirvi, joka oli kuullut Mörskyn ärhentelyn, tuli paikalle. Hirvi-herra otti Mörskyä niskasta kiinni ja nosti sen viereensä. Rontti pääsi piinasta. Siiri huokaisi helpotuksesta tullen paikalle. Hermanni Hirvi puhutteli Mörskyä ja kertoi joulunajasta, hyvästä tahdosta, kiltteydestä, ystävällisyydestä ja toisten kunnioittamisesta. Tilanne rauhoittui ja hirvi-herran puhe tehosi Mörskyyn. Rontin kehotuksesta he lähtivät kaikin OmalleTuvalle, jossa oli riisipuuroa, rusinasoppaa ja joulutorttuja. Herkkuja nauttiessaan he tekivät sovinnon.

Kaikille OmanTuvan riisipuuroa ja joulutorttuja, niin asiat sujuvat, Siiri tonttutyttö totesi. Me olemme ystäviä, he rallattivat

lähtiessään kotiin, mahat täynnä riisipuuroa, soppaa ja joulutorttuja. Mörsky katui tekemiään tyhmyyksiä ja päätti olla kiltti loppuelämänsä. 

Rontti lähti kotiin Kalmaalle päin. Hermanni Hirvi pyysi Mörskyn selkäänsä istumaan ja lähti uimaan järven toiselle puolelle kohti kotia. Siiri Tonttutyttö livahti raolle jääneestä ikkunasta kampukselle, hiippalakki päässä kilisi jouluntuloa. Hän odottaa huomiseen tahtovia ystäviään.

 

Joulu on lähellä kulkuset kuiskaavat kilisten