1.12.2014 Kaunis muistikirja

Siiri istuu Korvatunturin pipareille tuoksuvassa keittiössä, ihailemassa uutta punaista muistikirjaa. Siihen merkitään jälleen niin hyvät kuin vähemmän hyvät asiat, joita hän kohtaa ennen joulua tiedusteluretkillään ympäri Suomea ja muualla maailmassa.

Kirjan hän sai lahjaksi Talvikki-tontulta. Hän on löytänyt sen matkallaan Kiinassa. Kirja on kaunis. Siinä on silkkiset kannet, joita Tonttutyttö sivelee kädellään. Se tuntuu lämpimältä ja pehmeältä.  Siiri tuumii, tähän kirjaan merkitään vain kauniit ja lämpimät asiat ja tapahtumat.

Talvikki ja Siiri ovat tunteneet toisensa iät ja ajat. Leikkineet joululeikit Korvatunturin joulujuhlissa. He ovat leiponeet pipareita joulumuorin kanssa ja olleet jakamassa niitä ja glögiä joulun aikaan metsän eläimille. Monta hauskaa juttuja muistui tonttutytön mieleen.

Kauan sitten tämä kaksikko raahasi grillin kauas, kauas metsään. Siellä grillattiin makkaraa keväisessä metsässä. Ja olihan se tapahtuma, tontut keväisessä metsässä. Metsän eläimet saapuivat sankoin joukoin paikalle, samoin läheisen kylän asukkaat. Makkarat upposivat kylän asukkaiden suihin ja olivat kuulemma erittäin hyviä. Metsän eläimille kelpasi lämmin mehu ja kampanisut, joita Joulumuori oli leiponut. Vieraita saapui myös kaukaisesta kaupungista. Riemu oli metsässä ylimmillään. Kaikkien toive oli, että tonttutytöt saapuvat uudelleen ilahduttamaan heitä.  Talvikki ja Siiri lupasivat täyttää tuon toiveen joulunaikaan.

He kiiruhtivat takaisin Korvatunturille ihan kylmissää. Ei auttanut muu, kuin juosta ja raahata grilliä mukanaan. Siiri Tonttutyttö muisteli, hymyillen itsekseen. PetteriPunakuono tuli puolessa välissä matkaa vastaan tonttutyttöjä ja otti heidät pulkan kyytiin, joten loppumatka joutui nopeasti.

Heidän vaatetuksensa oli hieman heppoinen, päässään pieni ohut hiippalakki ja yllään vain tonttupuku, ei takkia, ei huivia.

Ensimmäinen merkintä kirjaan: Talvikin kanssa kauas, kauas metsään ja grilli mukaan. Katsotaan, millainen tarina siitä syntyy.

Siirin mielestä ei ole tarpeen merkitä, onko joku kiltti vai ei. Tonttutyttö tietää, että kaikki ovat kilttejä joulun tullen tai ainakin yrittävät olla.

 

Joulu on lähellä kulkuset kuiskaavat kilisten.