Tuikkikaa oi jouluntähtöset 19.12.12

Tämä tuo joulun sydämeen, kuulee Siiri monesta suusta.

Joulukalenteri 19.12.12

Tonttutyttö Siiri saapuu Kyrösjärven rannalle Kipinä-Poron kyydissä. Poro jää lepäämään Toivolansaaren rantaan. Siiri kiirehtää Wanhaan Kauppalaan. Hän ihastelee kauniita jouluvaloja pääkadun varrella. Tunnelma on rauhallinen ja jouluntulon voi aavistaa.
Lähestyessään Jyllin Kotia, hän kuulee laulua. Kurkatessaan ikkunasta, hän huomaa väkeä Jyllin salissa ja sieltä kuuluu kaunis joululaulu, "Tuikkikaa oi jouluntähtöset, kilpaa lasten tähtisilmäin kanssa"....Tonttutyttö Siiri aistii ulos saakka tunnelman, jonka tuo esitys saa aikaan. Siirin silmissä kiiltää kyyneleet, juuri tuota laulua äiti lauloi, kun olin pienen pieni tyttötonttu.
Tonttutyttö ottaa näkymättömän asun ylleen. Puikahtaa saliin istumaan muiden joukkoon. Hän tunnistaa Antin ja Kimmon, jotka esittävät iki-ihania joululauluja. Niiden esitys jatkuu talon herkullisen tarjoilun jälkeen. Pöydällä on joulutorttuja, sacherkakkua ja leipäjuustoa alias kotijuustosta. Joulumuorin keittiössä sitä on tarjolla usein. Se on Siirin herkkua. Hän tuntee olonsa kotoisaksi.  Tunnelma on lämmin, jouluinen. Tämä tuo joulun sydämeen, kuulee Siiri monesta suusta. Tämä on ihana lepohetki kaiken kiitämisen keskellä. Tonttutyttö kuiskaa lähtiessään kiitos, sydämessäni tuntuu oikea joulu. Hän muistaa äidin lämpimän katseen ja pehmeän sylin.
Kipinä-poro ja Siiri palaavat Korvatunturille kuullen yhä Antin ja Kimmon esittämien joululaulujen soinnin korvissaan.


Kulkuset kilisevät jouluntuloa.....