Herra Marius Mustarastas ja Lucia-neito 22.12.12

Lucia-neito on kuullut kokoontumisesta Marius Mustarastaalta. Lucian päivä on 13 joulukuuta, mutta neito päättää, että hän voi esiintyä vielä 22 joulukuuta.


Joulukalenteri 22.12.12


Siiri Tonttutyttö kiitää Kipinä-Poron kyydissä kohti Seitsemistä, mukana on myös joukko kilttejä lapsia. Siellä on joululaulu-ilta, jota johtaa Herra Marius Mustarastas sekä toimii myös esilaulajana.  Metsän eläimet kaikkialta ovat saapunut laulamaan. Ne, jotka eivät osaa laulaa, kuuntelevat hartaana joulun kauniita säveliä. Metsäaukiolle on mm. hirviyhdyskunta Hermanni Hirven johdolla, ketut, sudet, ahmat metsot, jänöjussit ja metsän pikkulinnut sekä monet muut nauttimassa tapahtumasta.
Yhtäkkiä metsän kätköstä saapuu nuori tyttö, jolla on valkoinen puku ja kynttiläkruunu kutreillaan. Kaikki hiljenevät katsomaan kaunista, valoisaa ilmestystä.
Lucia-neito on kuullut kokoontumisesta Marius Mustarastaalta. Lucian päivä on 13 joulukuuta, mutta neito päättää, että hän voi esiintyä vielä 22 joulukuuta. Marius Mustarastas kertoo legendan Luciasta, joka vastoin suuren suvun tahtoa kääntyi kristityksi ja surmattiin, koska hän ei mennyt suvun valiseman kreivin kanssa naimisiin. Myötäjäisensä Lucia neito antoi köyhille, ennen joutumistaan roviolle.
Herra Mustarastas laittoi hattunsa kiertämään yleisön joukkoon. Sinne  rapisi senttejä runsain mitoin. Otso Mesikämmen on herännyt lauluun ja antaa myös muutaman lantin. Lucia neito vie keräyksen tuoton pienen pieneen mökkiin kaukana metsän siimeksessä. Seitsemisen laulutuokio ja Lucia-neito tuovat joulun pieneen metsämökkiin.


Pyhän Lucian laulu:

Taivaalla tähtivyö kirkkaana loistaa,
viestiä jouluyön tuikkeessa toistaa.
Taivainen kirkkaus, riemuisa julistus.
Kynttilät syttyy, kynttilät syttyy.

Metsiin jo Pohjolan vaipan luo hanki,
maa on valkean verhonsa vanki.
Taivaisen hohteen tuo Lucia, valon suo.
Pyhä Lucia, pyhä Lucia.

Kiteet luo helmivyön valkoiseen kaapuun,
kätköstä talviyön luokemme saapuu:
Lucia, seppelpää, juhlista hetki tää.
Saavuthan luoksemme, pyhä Lucia.


Lapset vilkuttavat, metsämökin ovelta paappa kurkistaa taivaalle, mikä siellä kilisee....
 
Kulkuset kilisevät jouluntuloa....taivaalla kiitää Kipinä-poro Korvatunturille, punainen hiippalakki vilahtaa...