Topias-Tonttua etsimässä 18.12.12

Laiva, jonka kannella Topias ja he ovat, on vanha, kulkukelvoton ja jäihin juuttunut muutaman sadan vuoden ikäinen, haaksirikkoutunut laiva.

Joulukalenteri 18.12.12


Korvatunturin Tahtotontut kokoontuvat aina, kun tahtovat. Heillä on erilaisia asioita, joista he huolehtivat. Tänään  Alppimajan tonttu-Hilda kutsuu heidät suunnittelemaan tulevaa vuotta ja excursioita eri kohteisiin. Tarjolla on glögiä, pikkupurtavaa, suolaista ja makeaa. Kaksi tonttuista on eksynyt matkalla Alppimajalle, loput kolme suunnistaa oikein.
Tahtotonttu Topias, on lähtenyt keväällä vaeltamaan suureen maailmaan. Muut odottavat tietoja, missä Topias oleilee. Tonttutyttö Siiri saapuu Alppimajaan kertomaan, että Topias on viimeksi nähty Jouluntulon seminaarissa Rovaniemellä. Sieltä hän on luvannut saapua kipinkapin Korvatunturille. Topiasta ei vaan näy. Niinpä tahtotontut lähtevät joukolla Siirin mukana Kipinäporon kelkkaan kadonnutta Topias-tonttua etsimään.
Kipinä-Poro kiitää pitkin taivaankantta kulkusten kilistessä. Joonas-tonttu etsii kiikarilla kohdetta. Maarit-tonttu huiskii kädellään mahdollisia kiikaroinnin kohteita. Alppimajan Hildalla on vahvat silmälasit päässään ja on varma, että niillä näkee parhaiten oikean paikan. Loviisa-tonttu piteli kaksinkäsin kiinni pulkasta, sen kiitäessä huimaa vauhtia eteenpäin. Loviisa ajattelee, tuskin Joonas-tonttu näkee mitään kiikareillaan tässä vaudissa, mutta erehtyy. Joonas huikkaa Tonttutytölle, tuolla.
Kipinä-Poro jarruttaa ja pulkka tömähtää maahan, aivan mahdottoman suuren laivan kannelle. Tonttutyttö Siiri on hetkessä kannella ja porhaltaa kaukaa pilkottavaa valoa kohden. Siellä suuren laivankannen viimeisessä nurkassa istuu Topias-tonttu ja mitä ihmettä, lukemassa matkaoppaita. Haluan nähdä maailmaa Topias sanoo Siirille. Tahtotontut riensivät juosten Topiaksen luo, he ovat todella iloisia löytäessään hänet. Tuossa tohinassa selviää myös Topiakselle ja koko tonttujoukolle, että laiva, jonka kannella Topias ja he ovat, on vanha, kulkukelvoton ja jäihin juuttunut muutaman sadan vuoden ikäinen, haaksirikkoutunut laiva.
Tonttutyttö ja Kipinän pulkka lähtee liikkeelle kaikki tahtotontut kyydissään kohti Alppimajaa Korvatunturille. Tontut ovat nyt yhdessä ja iloisia saadessaan Tonttu-Topiaksen takaisin. Kukaan ei kysele, miten Topias on joutunut vanhalle laivalle. Hildan Alppimajassa jaetaan tehtävät, jokainen lähtee hoitamaan omaansa. Eksyneet tontut löytävät Alppimajan ja odottavat siellä seikkailijoita. Siiri kutsuu porot pulkkineen paikalle. Tehtävät ovat salaiset ja samoin paikat johon kiidetään poroilla taivaankantta pitkin kulkusten kilistessä jouluntuloa.

Jouluntaikaa... kulkusten kilinää.....