Joulumuorin siivousleikki 20.12.12

     

Kaikilla pikkutontuilla on yllään hauskat siivoustonttupuvut. Tiu´ut helisevät joka puolella, kun luudat huiskivat pölyt pois nurkista ja katosta.

Joulukalenteri 20.12.12

Korvatunturilla on hoppua. Tontut käärivät lahjoja ja ne pakataan pulkkiin. Jouluaattona on kaiken oltava valmiina. Oikeat paketit oikeassa pulkassa, ettei Joulupukki joudu työssään ongelmiin.
Joulusiivoukset Korvatunturilla kestävät aina muutaman päivän. Joulumuorin luona siivous sujuu kuin leikki. Hän haluaa tehdä niistä päivistä hauskoja, suorastan ikimuistettavia. Kaikilla pikkutontuilla on yllään siivoustonttupuvut. Tiu´ut helisevät joka puolella, kun luudat huiskivat nurkista ja katosta pölyt pois. Joka välissä nautitaan perinteisiä siivousleivonnaisia, jouluteen kera. Tänä vuonna siivousleivonnaisia ovat Kyllikki-mummon mettäkakot, kermanekut ja Lapinrieska kääröt. Keittiötontut ovat valmistaneet niitä niin runsaasti, että jokainen pikku-tonttu saa niitä kopallisen itselleen. Useimmat heistä säästävät ne jouluaaton matkaevääksi. Siiri Tonttutyttö opastaa nuorimpiaan jouluaaton touhuista.
Iloinen siivousjoukko saa aikaan Korvatunturilla putipuhdasta. Kaikkialla tuoksuu puhtaalle, ja joka paikkassa kiiltää. Joulumuorin luona siivous sujuu kuin leikki. Kaikki voivat ottaa rennosti nämä muutamat päivät ennen aattoa. Joulumuorilla on ruuat valmiina ja joulun on hyvä tulla.
Porot ovat lähtövalmiina. Siiri Tonttutyttö käy kuiskuttelemassa niile hauskoja juttuja.

Kulkuset kilisevät ... jouluaattoon neljä yötä...
.

Kyllikki-mummon mettäkakot

1 l maitoa
1 kg sokeria
500g voita sulatettuna
2,2 kg vehnäjauhoja
2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta


Lämmitä maito kattilassa ja sulata sokeri joukkoon. Sulata voi ja yhdistä se maitoon kun ainekset ovat vähän jäähtyneet. Sekoita jauhoihin sooda ja leivinjauhe. Vaivaa jauhot taikinaan. Anna taikinan levätä yön yli jääkaapissa. Kauli taikina noin puolen sentin paksuiseksi ja painele juomalasia muottina käyttäen kakkusia. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnesa kakut ovat kauniin keltaisia.
 

 

Kermanekut

300 g sokeria

1 dl kermaa


Keitä sokeria ja kermaa koko ajan muovilastalla sekoittaen. Massa kuohuu ja menee sitten kuivan rakeiseksi ennen kuin lopulta sulaa ruskeaksi nekkumassaksi.

Kaada massa leivinpaperille ja anna jäähtyä. Katko annospaloiksi.Lapin rieskarullat


6 isoa lapinrieskaa
1 rasia piparjuurijuustoa
12 savukinkkuviipaletta
sinappia
salaatinlehtiä


1. Levitä piparjuurijuusto rieskoille. Aseta kaksi kinkkusiivua jokaiselle leivälle ja sivele päälle sinappia. Kääri rieskat tiiviille rullalle. Kääräise salaatinlehti jokaisen leipäkäärön ympärille, jotta leivät pysyvät pehmeinä.