Tonttutyttö kuusimetsässä 23.12.12

 

 

 

Eipä aikaakaan, kun mukaan liittyy tunturihaukka-Tuomas, riekko-neiti Rilla ja Paavo-palokärki. Ahma Ahmatti on myös joukossa mukana. Jokainen katselee ympärilleen, löytyykö Siirille kaunista tumman vihreää kuusta.Joulukalenteri 23.12.12

Jouluaaton aattoaamu valkenee Korvatunturilla. Joulun valmistelut ovat loppusuoralla, porojen pulkat pullistelevat lahjoista. Viime valmisteluja tehdään. Porojen valjaiden pitää olla puhtaat, kiilloitetut, kulkusten täytyy soida heleästi. Porot tarvitsevat paljon ravitsevaa muonaa, jota on tuotu runsaasti porohakaan. Niiden vatsa täyttyy muonasta.  Huomenna poroilla on pitkä päivä. Kotiin palataan vasta yömyöhällä.

Tonttutyttö Siiri on saanut kunnian olla Joulupukin vastaava tonttumestari jouluaattona. Siiri tarkistaa kaiken ja on tyytyväinen näkemäänsä. Illan hämärtyessä kaikki on kunnossa jouluaattoa varten.

Siiri miettii, mistä hän löytää joulukuusen pieneen tonttukamariinsa. Hän huomaa porohaan kaikkein vanhimman tontun istuvan jäkäläkasassa mietteissään.  Maailman menoa, ilmeisesti.  Toisenlaista on kuin satoja vuosia sitten, tuhahtaa Alfi-tonttu ja jatkaa, onneksi joulu ja Korvatunturi on entisensä.

Siiri taputtaa Alfieta olkapäälle ja tiedustelee, lähteekö Alfi hänen kanssaan noutamaan joulukuusta. Porohaan tonttu on valmis, onhan hänellä paljon tietoa joulukuusesta.

Matkalla metsään Siiri saa kuulla paljon joulukuusen historiasta. Eipä aikaakaan, kun mukaan liittyy tunturihaukka-Tuomas, riekko-neiti Rilla ja Paavo-palokärki. Ahma Ahmatti on myös joukossa mukana. Jokainen katselee ympärilleen, löytyykö Siirille kaunista tumman vihreää kuusta.

Vihreän värin uskottiin antavan voimaa ja suojaavan pahalta, kertoo Alfi-Tonttu. Joulukuusi on kautta aikojen ollut kunnipaikalla Korvatunturilla.  Joulukuusen kynttilät luovat valoisuutta ja juhlavuutta, Alfi tarinoi. Joulukuusen ympärillä leikitään tonttuleikkejä, mutta tämän te jo tiedätte, totesi kertoja Alfi.

Pikkuinen riekko-neiti Rilla taapersi lumessa hieman kauemmaksi. Taivaalla leimuavat revontulet ja valaisevat maiseman. Rilla huomaa tummanvihreän, pienen kauniin kuusen, joka on Tonttutytön huoneeseen sopiva. Rilla huikkaa, nyt löytyi kuusi.  Alfi toteaa, sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asunto. Samassa kuusen juurelta kurkkaa pieni Lumikko, jonka koti on siellä.
Kuusi jää metsään ja lumikon perhe sen suojaan. He ovat onnellisia kodin säilymisestä. Tonttutytölle löytyy vihdoin kuusi. Koko joukko on sitä koristelemassa. Kynttilöiden sytyttämisen jälkeen, Siiri tarjoaa heille kuumaa kaakaota ja piimäkakkua.
Tonttutyttö nukahtaa uneksien jouluaatosta, kuten niin monet lapset ympäri maailmaa.

 

"Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella."


Joulukuusen tiu`ut helisevät oksissa hiljaa..... yksi yö jouluun....