Elämä on ihanaa 21.12.12

 

 

 


Pian loistavat sadat kynttilät järven jäällä. Joululaulut raikaavat  Wanhaan Kauppalaan saakka.

Joulukalenteri 21.12.12

Lapset, Oona, Otto, Anni, Ella,Vili, Viivi, Sanni, Jussi ja muut kylän lapset ovat rientäneet pulkkamäkeen Kylpylän rinteeseen. Heillä on hauskaa, yksi laskee muovinpalalla, toinen pulkalla, joku on löytänyt pahvin palan. Posket punaisina siellä urheillaan, kuka laskee kauemmaksi. Jussi voittaa joka laskun, Anni on viimeinen ja muut sikinsokin siinä välissä. Tytöt kikattavat, pojat kulkevat hyvin rehvakkaasti. Kaikilla on hauskaa. Joululoma alkaa kohta. Ajatus lomasta saa heidät suorastaan riehaantumaan. Huimia laskuja ja lumihangessa pyörimistä. Pitkä, pimeä syksy takana. Valoisa maailma lumihankineen juuri tässä ja nyt. Elämä on ihanaa.
Saana ja Ella saavat hienon idean ja esittävät sen koko joukolle. Tehdään lumilyhtyjä ja jäälyhtyjä laivarantaan jäälle. Idea otetaan vastaan riemumielin. Siiri Tonttutyttö ja Kipinä-Poro saapuvat lasten luo Korvatunturilta. Lapset kiirehtivät pulkkaan ja matka laivarantaan taittuu tuossa tuokiossa. Kaikki eivät mahdu pulkkaan ja Kipinä-Poro hölkkää Kylpylän mäellä parikertaa hakemassa loput lapset.
Siiri opettaa lapsia ja kulkee ympäriinsä heidän joukossaan. Kipinä-Poro ajaa pulkalla lyhtyjen välissä, tehden polkuja, joita myöten on helppo kulkea. Lapset ahertevat ja ahertavat lumilyhtyjä tehden.  Lumi- ja jäälyhtyjä syntyy kuin sieniä sateella. Pian loistavat sadat kynttilät järven jäällä. Joululaulut raikaavat  Wanhaan Kauppalaan saakka ja asukkaat ihailevat lasten tekemiä, ihastuttavia lumi-ja jäälyhtyjä. Joulunodotus huokuu kaikkialta.
Lapset istahtavat laiturille, jonne Siiri Tonttutyttö tarjoaa heille yllätyksen. Kuumaa mehua ja kaakaota sekä mansikka-kermakakkua-- keskellä talvea.

 

Lapset laulavat

"Helkkykää, oi joulun laulelot

rinnoista niin riemurikkahista!

Soikoon sävel, leikki lieskukoon

rinnan riemuista se kertokoon".


Kulkuset kilisevät jouluntuloa.....