Sara ja Pikku-Siru ikimetsässä. 6.12.12

 


He kertoivat seikkailustaan Petriinalle ja vieläkin yksinäinen kyynel vierähti molenpien pikkuisten poskelle.


Sara ekaluokkalainen avaa aamuisin joulukalenterin. Jokaisena aamuna sieltä löytyy yllätys. Luukku joulukalenterissa pitää joulun mielessä, Sara toteaa äidille. Niinpä niin, oikeassa olet tyttöseni. Mikä on tämän aamun yllätys, hän kysyy.
Sara selvittää postet hehkuen:
Siiri Tonttutyttö oli tullut Pikku-Sirun kanssa ja kutsunut hänet lumileikkeihin Seisemiseen tonttujen, keijujen, punatulkkujen ja kaikkien eläinten kanssa. Siiri ja Siru sekä Sara lensivät Kipinä-Poron pulkassa Seitsemiseen, johon jälleen oli kerääntynyt väkeä lukematon määrä. Sara ja Siru rakensivat lumilinnaa pupujussien kanssa. Punatulkut ja keijut esittivät loistavan tanssiesityksen. Ihanaa, aivan kuin "tanssii tähtien kanssa", huokaisi Hanna Hirvi.  Tähdet loistivat kirkkaana yötaivaalla ja valaisivat aukion.
Kettu Vilkastus ja Ahma Ahmatti rakensivat yhdessä upean lumiauton, ferrarin. Metso Mekanikko löysi siihen vanhan Zetorin moottorin. Ralliauto oli valmis ajelulle. Niinpä kavarukset ajeluttivat yleisöä metsän ralliteillä. Kaikilla oli uskomattoman hauskaa. Hermanni Hirvi koetti vähän hillitä menoa, mutta eihän se auttanut. Hirvi Herra tuumi, tämä on ensi lumen aikaa, antaa lasten leikkiä.
Sara ja Siru kyllästyivät auton pörinään ja rallimeininkiin. He lähtivät tutkimusmatkalle metsään tähtien loisteessa. Metsä synkkeni ja hups, he olivat ikimetsässä. He katselivat 

ympärilleen pyörällä päästään. Ei mitään tuttua, olemmeko eksyneet, he kyselivät toisiltaan. Taisipa siinä muutama kyynelkin vierähtää. Kuljettuaan kotvan aikaa, he saapuivat pienelle aukiolle. Peura Petriina oli perheineen iltateellä.Huomattuaan tytöt, hän kutsui heidät joukkoon. Nautittuaan teetä ja pipareita sekä herkullista sienipiirakkaa, he kertoivat seikkailustaan Rouva Petriinalle ja vieläkin yksinäinen kyynel vierähti molenpien pikkuisten poskelle. Rouva Peura lohdutti heitä. Hän keräsi kokoon perheensä ja kaikki yhdessä lähtivät saattamaan tytöt Siiri-Tonttutytön ja Kipinä Poron luokse. Maamme-laulua laulaen, onhan itsenäisyyspäivä, joukko marssi metsän halki. Siiri-Tonttu oli juuri Kipinän kanssa lähdössä etsimään tyttöjä, kun Peura Petriinan iloinen joukko saapui metsän siimeksestä.
Hermanni Hirven johdolla kaikki yhtyivät tuttuihin maamme laulun sanoihin.
Kipinä-Poro ja Siiri Tonttutyttö ja Pikku Siru toivat minut kotiin. Katso äiti, tuolla taivaalla kiitää pulkka kohti Korvatunturia ja kuuletko, kuinka kulkuset kilisevät.... jouluun kahdeksantoista yötä....