Tonttutyttö Siirin yllätys 15.12.12


Illalla koko Sannin perhe äiti,isä, Jussi-veli ja tietenkin Sanni saapuvat Liisa-Mummin luo, jossa odottaa höyryävä maukas keitto.

Joulukalenteri 15.12.12

Tonttutyttö Siiri järjestää yllätyksen Sannille, joka on kelkkailemassa. Katsellessaan ympärilleen, hän huomaa hangessa punaisen pussukan. Uteliaana Sanni kurkistaa pussiin ja siellä on paperilappu. Lapussa lukee, löytäjä saa pitää pussin ja pussissa olevat keittoainekset. Niistä syntyy valmista keittoa koko perheelle.
Lopuksi lapussa on ohje joulusaunaan menijöille. Muista tervehtia heti saunan ovella saunatonttua ja käyttäytyä hiljaa sekä kohteliaasti. Saunatonttu tykkää, jos se saa oman pienen vihdan ja vielä saunan jälkeen lautasellinen joulupuuroa. Saunatontut pitävät huolen saunastamme ympäri vuoden. Saunatontut kiittää, kirjoittaa tonttutyttö Siiri.
Sanni kiiruhtaa pussin kanssa kotiin. Liisa-mummi on käymässä ja Anni antaa pussin hänelle. Katso mummi, mitä siellä on, hän selvittää. Liisa on innoissaan pussin sisällöstä ja lupaa valmistaa keiton. Ilalla koko Sannin perhe äiti,isä, Jussi-veli ja tietenkin Sanni saapuvat Liisa-Mummin luo, jossa odottaa höyryävä maukas keitto. Jälkiruuaksi on joulutorttuja ja glögiä.


Tunturitonttu Sampan keitto

1 kg     poron pikkulihoja (pieniksi sahattuja poron luita)
600 g     puikulaperunoita
1/2 rkl     vehnäjauhoja
10 kpl     kokonaista maustepippuria
    suolaa maun mukaan
    
Laita poronluut liehumaan suolalla ja pippurilla maustettuun veteen ja anna kiehua, ainakin pari tuntia, kunnes lihat irtoavat hyvin luista.
Irrottele lihat takaisin keittoon.
Kuori perunat ja lisää ne kiehumaan.
Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan ja lisää ne keittoon.

Nauti maukas keitto, kun perunat ovat kypsiä


Siiri Tonttutyttö katselee aitan nurkalla, kun Sannin perhe kelkkailee joulunodotus tunnelmissa kotia kohti .


Kotiovella he kuulevat taivaalta kulkusten kilinää... joulu on tulossa.