Lapissa, Tosi-Lapissa, suurten tuntureiden maassa 13.12.12

Tontut, Morten ja Siiri, kertovat  jylhistä pahtaseinistä, näyttävät jäätyneen Pitsuskönkään vaikuttavan vesiputouksen. Siellä täällä näkyy myös suuria porotokkia. 

 

Joulukalenteri 13.12.12

 
Revontulet hiipuvat taivaalla, kaamoksen sinisyys hehkuu ympärillä. Haltin majan vieressä kodassa nukkuvat havahtuivat siniseen päivään. Majatonttu Morten hämmentää aamupuuroa ja Siiri Tonttutyttö valmistaa aamuteen. Samuli availee silmiään ja on hieman hämmentynyt, missä hän on. Kauan sitä ei tarvinnut miettiä. Lapissa, Tosi-Lapissa, suurten tuntureiden maassa.
KIpinä poro odottaa kärsimättömästi matkalle lähtöä. Tonttujen ja Samulin matka Kilpisjärvelle taittuu huikaisevien maisemien kautta. Kilpisjärvelle johtava porotie on pelkkää alamäkeä. Ensin lasketellaan huimaa vauhtia, mutta meno hiljenee, sillä porotien loiventuessa. Samulilla on riemastuttava olo, Joulupukki on kuullut toiveeni. Upeat tunturimaisemat loistavat kaamoksen sinisyydessä. Tontut, Morten ja Siiri, kertovat  jylhistä pahtaseinistä, näyttävät jäätyneen Pitsuskönkään vaikuttavan vesiputouksen. Siellä täällä näkyy myös suuria porotokkia.
Kilpisjärven mahtava Saana tupsahti eteen ja tuolla näkyy Kilpisjärvi. Saanan majan edessä on vanhat harmaat sukset ja piipusta nousee savu. Tunturitonttu Samppa valmistaa ruokaa, jota matkalaiset nauttivat hyvällä ruokahalulla. Tarjolla on porokeittoa ja jälkiruuaksi mustikkka kiisseliä, jossa on mukana hillaa.
Samuli lähti Sampan suksilla hiihtämään ja ihailemaan maisemaa. Hiihdellessä tuli vastaan Kettu Kilpinen, joka lupaa opastaa Samulia. Niinpä lähdettiin ja pian hiihdettiin Kilpisjärven jäällä kohti Kolmen valtakunnan rajapyykkiä. Ohitettiin Malla ja Pältsa ja Paras. Kettu Kilpinen jolkotti edellä. Samuli hiihti ja hiihti pysytelläkseen Kilpisen perässä. Lopuksi päästään perille. Pikku hiihtäjä on aivan poikki ja hikinen ja janoinen.  Rajapyykillä odottaa yllätys. Siiri Tonttutyttö ja Morten tonttu ovat siellä Kipinä poron kanssa. Lämmin kaakao maistuu suurenmoiselta.  Pulkassa porontaljojen keskellä Samuli on kuin lämpimässä pesässä.
Samuli nukahtaa..... ja herää, missä? Kapsahtaa sängyssä istumaan, omassa sängyssään, hän huomaa. Kurkkaa ikkunasta ulos.
Taivaalla kiitää Kipinä-Poro Tonttutyttö pulkassaan ja he vilkuttavat Samulille.

Kulkuset kilsevät jouluntaikaa ja joulunodotusta...............