Heidi Tunturipöllön reseptit 4.12.12


Tuon sauvasekoittimen Tonttutyttö Siiri löytää komeron viimeisestä nurkasta ja käyttää sitä innolla. Joulumuori on piilottanut sen sinne, koska haluaa tehdä kaiken kunnolla ja käsin, ei millään nykyajan hömpötyksellä

 

 

Korvatunturille palattaan aamun koitteessa.
Pöllöperhe lähtee lentämään kotia kohti samantien. He ovat iloisia siitä, että koti on täällä pohjoisen tuntureilla. Kaukana oli mukava käydä, kuitenkin kotiin paluu on ihanaa. Oma koti on paras paikka.
Tonttutytttö Siiri ja Pikku Siru kiiruhtavat tupaan. Siirillä on kädessään Rouva Heidin antamat kaksi ruoka ohjetta, joita pitää päästä kokeilemaan välittömästi. Tupakeittiö odottaa heitä tyhjillään.Kaikki keittiötontut nukkuvat vielä ja niinpä Siiri ryhtyy toimeen. Saako hän yhtä maukasta soosia ja sämpylöitä kuin rouva-Heidi.  Kurkistaessaan ruokakomeroon, Pikku-Siru näkee siellä ison paistin. Hän viittoo Siiriä ja näyttää paistin hänelle. Siirillä on kädessään resepti puolukkasoosille, joka sopii paistille.

 

Puolukkasoosi rouva Heidin tapaan.


100 g soseutettuja puolukoita,  2 rkl sokeria,  2 rkl viinietikkaa, 1 dl öljyä
Sokeri ja viinietikka soseen joukkoon ja sitten öljy joukkoon, vaikkapa sauvasekoittimella sekoittaen.


Tuon sauvasekoittimen Tonttutyttö Siiri löytää komeron viimeisestä nurkasta ja käyttää sitä innolla. Joulumuori on piilottanut sen sinne, koska haluaa tehdä kaiken kunnolla ja käsin, ei millään nykyajan hömpötyksellä. Suotakoon se Muorille.

   
Toisessa ohjeessa oli:


Aurinkoiset aamiaissämpylät


1/2 l vihannes- tai porkkanamehua
25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
2 rkl kuivattua persiljaa
2 dl ohrahiutaleita tai muita hiutaleita
8-9 dl vehnäjauhoja


Siiri teki noista aineista taikinan, leipoi sämpylöiksi ja paistoi ne 225 asteessa noin 15 min.


Joulumuorin ja keittiötonttujen saapuessa aamupuuron keittoon vastaan tulvahti ihana sämpylöiden tuoksu, joka sekoittui vasta keitetyn kahvin haju.  Puuron keitto unohtui ja aaminen nautittiin tuoreiden sämpylöiden kera. Vähän myös nipistettiin Muorin isosta paistista, joka on todella herkullista puolukkaisen soosin kera.


Päivän touhut Korvatunturilla alkavat Joulupukin johdolla, sillä jouluun on kaksikymmentä yötä. Kiirettä riittää, sillä lapset ja myös vähän isommat lapset odottavat lahjoja


Kulkuset kilisevät porotarhassa.