Tietokilpailu ja vauhdikas potkukelkkailu 10.12.12

Jokainen kannattaa omaa suosikkiaan ja kilpailijoiden vauhti on hurja.


Lumihiutaleet tanssivat Korvatunturin rinteilla. Joulupukin pajasta kuuluu kilinä ja kilkutus.  Kiireisin aika Joulupukin kartanolla on meneillään. Siiri Tonttutyttö kiirehtii Kipinä poron luokse. Käsissään Siirillä on suuren suuri jäkälätukku sille. Kaiken on oltava kunnossa illan matkaa varten.

Kipinä poro on saanut uudet hienot valjaat, jotka Siiri on valmistanut kesällä, valoisaan aikaan. Joulupukin pajassa on valettu uudet kulkuset. Pulkka on hiottu ja lakattu ja se näyttää uuden uutukaiselta. Kyllä kelpaa Sirun ja Siiri Tonttutytön nyt matkustaa Kipinä-Poron kyydissä. Heillä on mukanaan evästä niin Kipinälle kuin myös lapsille ja muille ystävilleen, joita he tapaavat lintutornin luona.
Kylän koirat ovat kipittäneet sinne ajoissa, siellä ovat Rontti, Eikka, Danny, Gloria, Nipsu ja Onni sekä monet monet muut. Anna, Emma, Sanni, Mona, Anni, Vili, Otto, Viivi, Tuukka, Oona jne.... Koolla on suuri joukko Siirin ystäviä. Seitsemisestä saapuu joukko tuttuja Hermanni Hirven johdolla.
Riemun kiljahdukset kaikuvat kun pulkka laskeutuu jäälle. Siirillä on lapin kampanisuja korillinen ja kuumaa glögiä kannu kaupalla.

Ensin kuitenkin tietokilpailu ja vaudikas potkukelkkailu. Tietokilpailuun ottaa osaa ryhmänsä välkyimmät. Kysymykset ovat tiukkoja. Esimerkiksi pari sellaista. Mikä on Ikatan auditorion uusi nimi?  Ikaalisten kirkossa esitettiin ooppera, kuka on säveltäjä, tekijä ja mikä on oopperan nimi? Kilpailun voittaa Nipsu-koira, jolla on tiedot kohdallaan.
Kylän kelkat seisoivat rivissä jäällä ja osanottajat ryntäsivät lähtöön, kukin omalla kelkallaan. Kannustuksia satelee ja rannoilla oleva yleisö hurraa riemuissaan. Jokainen kannattaa omaa suosikkiaan ja kilpailijoiden vauhti on hurja. Onni-koira, Jänö-Puputti, Saana ja Vili ovat ekana Toivolansaaren rannassa. Lintutornille takaisin tullessa, Saana on ensimmäinen, Vili toinen ja Onni-koira kolmas, Jänö-Puputin jäädessä neljänneksi. Loput kilpailijoista saapuivat sekalaisena joukkona maaliin. Kaikki ovat iloisia ja nauru kiirii kauas järven rantoja pitkin. Siirin tarjoilut maistuvat makoisilta ja katoavat nopsasti parempiin suihin. Voittajat saavat palkinnoksi matkan lappiin, Korvatunturille. Hieno palkinto.
On kotiin lähdön aika Jänö-Pupunen mennä linkuttaa, sillä polviin koskee. Gloria-koira ähisee ja puhisee mennessään, olipa rankka reissu. Hermanni Hirvi on ainoa, joka jolkottaa takaisin kotiin hyvissä voimin. Hän toivoo rouva Hirven leipovan lapin kampanisuja, ovat ne niin hyviä.


Tonttutyttö vilkuttaa ja kulkuset kilisevät joulun tuloa