Ikkunamaalauksia Annin ja Tonttutyttö Siirin tapaan 7.12.12

 

Annin mielestä lumi on ihanaa ja ei sitä saa minnekään luoda, vaan tehdään hangelle enkelin kuvia.

 

Siiri Tonttutyttö ihailee kauniita jouluvaloja niin talojen ikkunoissa samoin niiden pihalla. Huurteiset puut hohtavat hopeisina illan hämyssä kilpaa kuun ja tähtien kanssa. Kaunista, niin kaunista Siiri tonttu huokaa.  Siiri Tonttutyttö  ja Kipinä Poro ovat laskeutuneet pulkalla punaisen talon pihaan.

Siiri huomaa ikkunan äärellä istuvan pikkutytön ja vilkuttaa navetan nurkalta hänelle. Anni tyttö siinä miettii kuumeisesti, millaisia joulukoristeita hän voisi laittaa omaan huoneeseensa. Tonttutyttö tulla tupsahti Annin luokse.

He pohtivat asiaa ja tulos on riemastuttava. Anni löytää vesivärit, Siiri hakee saippuan ja vettä. Sitten aherretaan. Penssili veteen, sitten saippuaan sen jälkeen vesiväriin ja niin syntyy jouluisia maalauksia puhtaaseen ikkunaan. Annin ja isän kuusen hakumatkalla yhdessä ikkunassa, äiti leipomassa pipareita toisessa ja Ropi-koira katselee kynttilan valossa pöydällä olevaa piparitaloa. Arvaapa, mitä mahtaa Ropin ajatuksissa pyöriä.


Kokeile sinäkin ikkuna maalauksia Tonttutyttö Siirin ja Annin tapaan!!


Tonttutyttö kyseli, onko Anni ollut tunnollinen ja kiltti oppilas koulussa, ja tietenkin myös kotona. Siiri ottaa myös lahjatoiveita sekä toimittaa ne Joulupukille. Anni kertoo innoissaan, että aivan varmasti hän on ollut kiltti koko vuoden ja äitikin on ollut sekä isä myös. 

Annin äiti on toivonut uutta hermoa, kun hermo on mennyt iänikuisesta lattian siivoamisesta Ropi-koiran jäljiltä. Ropi on ihana, mutta kova sotkemaan. Anni selittää innoissaan, ja jatkaa, Siiri kiltti, kerro joulupukille, että äiti tarvitsee uuden hermon. Mitä sitten tapahtuu, jos ei ole hermoa ollenkaan, hän mietti. Isä tarvisee jaksoa, koska hän ei jaksa enään mennä yhä uudelleen ja uudelleen luomaan lunta, jota sataa taivaan täydeltä. Annin mielestä lumi on ihanaa ja ei sitä saisi jaksaa minnekään luoda, vaan tehdä hangelle enkelin kuvia.

Hangella on pienen pieniä jälkiä. Keijut ja tontut ovat kulkeneet siellä, Siiri kertoo.

Annin toivomus on uusi barbinukke ja ainakin viisi muuta lahjaa. Kyllä Joulupukki tietää ihan varmaan mitä ne viisi muuta lahjaa ovat, selittää Anni.


Tonttutyttö Siiri vilkuttaa taivaalta. Kipinä poro kiitää takaisin Korvatunturille Siiri kyydissään. 

 

Kulkuset kilisevät joulu tulee.....