Puhe Tuuli ja Tuoksu -näyttelyn avajaisissa

7.8.2007
Puhe näyttelyn avajaisissa

TUULI JA TUOKSU

 

Hilkka Rantapuun ja Sirkka Ojalan taidenäyttely Akvarellejä ja Valokuvia Galleria Kehysmarkussa 7.8.2007 klo 18.00

 

Avauspuhe

 

Hyvät Kutsuvieraat...tervetuloa tuoksuun ja tuuleen.

Tämän hektisen nykymaailman keskellä ihminen tarvitsee luontoa ja taidetta enemmän kuin koskaan. Kiireen keskellä on pakko välillä seisauttaa aika.

Taiteella on yhteiskuntaa tasapainottavaa merkitystä.

Mielestäni taide ja laajemmin ottaen kulttuuri ja liikunta edistävät sekä psyykkistä että fyysistä terveyttä ts. meidän kokonaisvaltaista hyvinvointiamme.

Taide antaa katsojalleen peilin omaan mieleensä ja taidenäyttelyt rauhoittavia hetkiä.

Myöskin taidenäyttelyssä käynnin pitäisi olla luonnollinen sosiaalinen tapahtuma laajalle ihmisryhmälle.

Meillä aiheuttaa tällä hetkellä päänsärkyä talven näyttelytilapuutteet ja myös kirjaston remontin aika,  pitäisi löytyä uusia julkisia tiloja.

Tekijöitä meiltä löytyy, kuten nämä menneet näyttelyt ovat osoittaneet. Galleria Kehysmarkku on varattuna aina vuoden 2008 kesään saakkka.

Tämän kesän näyttelyt ovat olleet hyvin suosittuja. Kylpylän punaisella tuvalla ja Rahkolassa olleisiin Helmi Koiviolan ja Joel Åfeltin näyttelyihin tutustui yhteensä noin 2000 kävijää. Kesän aikana on myös lujitettu kansainvälisiä suhteita.Kansainvälinen taideleiri, taidetapaaminen järjestetään syyskuun puolivälissä Ranskan Meshersissä. Tuo näyttää toteutuvan. Kansainväliset hankkeet mahdollistavat tämän toiminnan.

"TUOKSUA MINTUN JA RUUSUN, JOTA TUULI KANTAA TULLESSAAN"

Kesän suloisin aika ympäröi meidät ja täällä tuoksuu monikerroksinen kesä.

HILKKA JA SIRKKA olette saavuttaneet näyttelyssänne tuoksun ja tuulen, monikerroksisen kesän,vastaleikatun nurmen tuoksun ja tuulen tuiverruksen pientareilla.

Voimme todeta , että akvarellit ja valokuvat sopivat hyvin yhteen ja täydentävät toisiaan. Tämä näyttely on tekjöidensä näköinen, hyvin herkkä ja tunteella tehty.

Avaan tämän näyttelyn ja toivotan sille hyvää menestystä.