Kirjoitus P-S lehdessä 24.11.2009Joulutalo Rahkola

 

Joulutalo Rahkola

22.11.2009

 

Ulkona on harmaata usvaista ja kosteata, lämpötila on melkein kymmenen astetta. Tämä on sitä kaamos aikaa. Keskustelin tänään puhelimessa henkilön kanssa, joka elää ja asuu Kilpisjärvellä. Kerroin hänelle kuulumiset ja säät niin kuin pruukataan. Noin niin kuin yleisesti ottaen tunnelmat voivat nyt olla hieman ankeat tai väsyneet, huokaisin.

Hän vastavuoroisesti kuulumiset; Sää on hieman pilvinen, mutta on todella valoisaa. Lunta kymmenisen senttiä. Pakkanen pari astetta nollan alapuolella. Hän kertoi nauttivansa upeasta säästä ja kaamosajasta Saana-tunturin juurella. Kaamos on siellä etelässä, ei täällä lapin ylämailla, hän  totesi.

Piristystä kaamokseen löytyy kotikunnassamme !! Runsaan viikon kuluttua avautuu Joulutalo Rahkola, joka kutsuu luokseen niin kädentaitajia kuin kaikkia muitakin, tapahtumien, myyjäisten, erilaisten näytösten merkeissä. Neulekahvila avaa myös ovensa, tuttu jo maailman suurissa kaupungeissa esim. Lontoo, New York jne... Joulupuuroa ja tonttuja ja soittava joulupukki, kun kerran Ikaalisissa ollaan. Lapsille, lapsenmielisille, jouluihmisille, yksinäisille, perheellisille, meille kaikille erilaisia pieniä tapahtumia; joulusatuja, joulurunoja, piparkakkujen ja joulukorttien tekoa. Lahjat äidille ja isälle voi myös valmistaa siellä joulutonttujen opastuksella. Kuullaan kertomuksia Wanhan Kauppalan joulunvietosta jne...  Joulutalo Rahkolasta löytyy jokaiselle jotain, yllätyksiäkin!!!

Rahkola, kaunis vanha rakennus ympäristöineen saa jouluisen asun ylleen. Poiketaan siellä, tavataan tuttuja ja nautitaan kaikin siemauksin upeasta jouluisesta kulttuurimiljööstä, joulun tuoksusta. Hankitaan samalla joululahjoja pöydistä, joissa on taitajien tekemiä upeita tuotteita.

Rahkolan pukeminen kokonaisuudessa joulutaloksi vaatii omistautumista asialle. Onneksi asialla on usea eri taho sekä innostunut työryhmä. Olen varma,että kaikki yhdessä onnistuvat. He ovat asialleen omistautuneita ja ennen kaikkea hereillä henkisesti. Tämä on pienoinen askel Kulttuuricampuksen eteenpäin viemisessä. Joulutaloa organisoi KulttuuriCampus/ kulttuuritoimi.

 

Joulutalo Rahkola tuo lämpöä ja valoa Ikaalisten joulun odotukseen.

 

Vuokko-Liisa Nuottajärvi     KUVA-lautakunnan puheenjohtaja

 

ps. Teepä itsellesi oma joulukirja ja muista, valoisa mieli ei maksa mitään!!!

Kirjoituksen pari ekaa lausetta voisi ottaa pois, koska jo Joulutalon ajatteleminen loi mieleen lämpöä ja valoa, aivan samoin kuin tuossa pöydällä palava kynttilä.