Kirjoitus Pohjois-Satakunta lehdessä 15.4.2008

15.4.2008
Kirjoitus Pohjois-Satakunta lehdessä

YHTEISYMMÄRRYSTÄ KAIVATAAN !!!

 

Ikaalisissa tarvitaan yhteistä ymmärrystä.

 

Matkan varrella on tapahtunut kaikenlaista ja olen naivisti kuvitellut, että kaikki ne  ristiriitaa aiheuttaneet tapahtumat olisivat jo menneen talven lumia.

 

Nyt, jos koskaan, tarvittaisiin yhteen hiileen puhaltamista.

 

Yhteishenki, kun sitä on, se kantaa ja se kantaa hyvin.

Olin todella iloinen, kun hallituksen seminariin ilmoittautui koko hallituspiiri, lukuunottamatta Mikaa ja Eskoa. Molemmilla oli työeste. Annelin ja Tapion poisjääntiin petyin. Seminaari onnistui mielestäni erittäin hyvin yhteisen linjan rakentamisessa.  Onneksi mukana oli kuitenkin edustus hallituksen jokaisesta ryhmästä.

Keskinäisin avoimin keskusteluin löydettiin hyvä yhtenäinen linja ja rakentava etenemistapa. Ohjelmaan kuului mm.meidän, sanoisinko konkareiden eli molempien Juhanien , Lähde ja Hakala, Äijön Matin Kiiverin Jorman sekä allakirjoittaneen valmistellut puheenvuorot. Ensimmäisen kauden jäsenet saivat kerrankin mahdollisuuden käytää runsaasti aikaa omien ajatuten esiintuomiseen. Tulos oli erinomainen.

Jokainen osanottaja ansaitsee kiitoksen antamastaan ajasta ja panoksesta yhteisten asioiden hoitamisessa.

Kaupunginjohtajalle kiitos matkan järjestelyistä. Hän sekä hallituksenpuheenjohtaja esittivät hienosti Ikaalisten terveiset isännille, heidän omalla kielellään.

Kokoukset maksavat kotimaassakin, ja olen sitä mieltä, että kaupunginjohtaja toimi tämän asian suhteen hyvin säästäväisesti.

Anterolle vieläkin onnittelut , hän varmaan olisi mieluummin viettänyt merkkipäiväänsä perheenparissa, lasten kanssa täytekakusta nautiskellen.

Erittäin tärkeää on myös se, että tällä tavoin voitiin tukea koulujemme kansainvälisiä kontakteja Saksaan. Esille tuli myös uusia ajatuksia Ikaalisten nuorten ja muun kulttuurivaihdon laajentamisesta ystävyyskaupunkimme Staden kanssa.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että tälläinen yhteydenpito on välttämätöntä nykymaailmassa. Yhteisöllisyyttä tarvitaan ja sitä meillä on nyt esillä Wanhan Kauppalan juhlavuonna,  tapahtumia ympäri vuoden eri järjestöjen, yhteisöjen ja kaupungin järjestämänä.

Venäjän tsaari Aleksanteri ll perusti Suomen Vanhimman,Pienimmän ja Kauneimman Kauppalan Ikaalisten pitäjään 21.4.1858.

Haluan kiittää jo nyt kaikkia juhlavuoden eteen töitä tehneitä.

 

Yhteisymmärrystä ja yhteen hiileen puhaltamista, yhteishenki kantaa.

 

 Vuokko-Liisa Nuottajärvi

kaup.hall.jäsen

Wanha Kauppala 150 vuotta

työryhmän jäsen