Elokuvateatteri Altinsalin avajaiset 4.12.12

Kotikaupunkimme on miljööltään uskomattoman kaunis paikka asua ja työskennellä. Kuulumme globaaliin maailmaan, ja aika kuluu reaaliajassa. Tieto kulkee hetkessä maapallolla paikasta toiseen.
 
Kulttuuritoimi on järjestänyt elokuvaesityksiä 1980-luvulta alkaen. Uusi aika tuli elokuvien esittämiseen, kun siirryttiin digitaaliseen formaattiin. Me emme olisi enää nähneet täällä elokuvia, ellei esitystekniikka olisi uudistettu.

Digitalisointia varten haettiin avustusta Suomen elokuvasäätiöltä hankkeelle,  jonka alustava kustannusarvio oli 84 000 euroa. Kulttuuritoimi sai hankkeeseen elokuvasäätiöltä 33.500€  ja 3500€ elokuvateatterin kunnostusta varten. Tällä kunnostutuella hankittiin uusi valkokangas ja kehitettiin äänijärjestelmää sekä muuta auditorioesitys tekniikkaa. Lppky/Ikata lähti mukaan hankkeeseen 21.000€ samoin kaupunki. Kiitos siitä. Näin voitiin toteuttamaan tämä uudistus ja elokuvien esittäminen jatkuu.
Meillä on nyt mahdollisuus saada elokuvien ensi-iltat samaan aikaan kuin  maailman metropolien ja suurten kaupunkien asukkaiden. Tämän hetken katsotuimman elokuvan ensi-ilta oli kaikkialla maailmassa marraskuun lopulla, samoin täällä meillä.

Itse istuin katsomossa tässä salissa ja nautin Bondista-James Bondista,  elokuvassa Skyfall. Ystäväni New Yourkissa, Limassolissa, Zurichissä sekä Tampereella katsoivat sen myös ensi-iltana.
Saamme elokuvat nopeammin ja on mahdollisuus monipuolistaa ohjelmistoa, sekä huomioida eri ikäryhmiä jne..  3D elokuvat ovat lisääntyneet, varsinkin lasten elokuvat ja niitä nähdään täällä. Lasit silmillä.
Jokainen meistä voi esittää toivomuksia haluamastaan elokuvasta kulttuuritoimelle. Elokuvaesityksen on mahdollista myös ostaa tai järjestää kulttuuritoimen kanssa yhdessä näytöksen tai eri toimijat yhdessä.  Esitysten ympärille voi järjestää teemaan sopivaa ohjelmaa. Käyttäkää tätä mahdollisuutta.
Nyt jo on huomattu, että uusitun elokuvateatterimme katsojaluvut ovat singahtaneet nousuun.
Elokuvakulttuuri tulee voimistumaan Ikaalisissa.
Elokuvaohjaaja Pia Tikka kuvasi elokuvaa osaksi ikiaikaista tarinankertomisen kulttuuria.
Luin jostain "Elokuvaa katsellessamme, koemme sen samoin kuin ympäröivän maailman, myötäelämme juonen mukana, Vihje vihjeeltä syntyy voimakkaampia tunteita ja alamme myötäelää päähenkilön elämän tilaa."
Taide herättää ajatuksia ja tunteita, samoin elokuvat.  Ihmisellä on aina ollut tarve esittävään taiteeseen ja myös taiteen taltiointiin.  Hyvä elokuva vaikuttaa yksilöihin ja sitä kautta yhteiskuntaan, sanotaan.  Muuttaakohan elokuva meitä ja maailmaa......

Klassikko elokuvat ovat aina yhtä nautittavia ja ne eivät vanhene koskaan.

Nauttitaan tulevina vuosina elokuvista Ikaalisissa, Altin Salissa.