Joulukakku netistä


Joulukalenteri 10.12.2013


Makoisa Joulukakku

Siiri Tonttutyttö hääräilee illan hämyssä Korvatunturin keittiössä. Hän on selaillut nettiä ja löytänyt sieltä ohjeen makoisasta joulukakusta.
Joulumuorin komerosta löytyy rusinoita. Hän hipsuttelee sitten Joulupukin omalle komerolle, jossa on troppia vaivaan jos toiseenkin. Hän kaataa troppia desilitran verran kuppiin, jossa on sokeria ja rusinoita. Komeron hyllyllä rusinat maustuvat sokerisessa tropissa yön yli .
Aamun tullen hän leipoo kakun ohjeen mukaan. Sekoittaa aineet ja paistaa sitten uunissa, makoisan kakun.

Joulupukki haluaa aamukahvilla ollessaan palan uunista tulleesta kakusta. Hän maiskuttelee ja makustelee kakun palaa, ja tuumaa "tässäpä romminmakuinen joulukakku".
 

Romminmakuinen joulukakku.

250 g voita
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
noin 150 g sokeroituja kirsikoita
2 dl rusinoita
noin 1 dl rommia + 1 dl sokeria
2 dl mantelirouhetta
3/4 dl kermaa

Laita rusinat likoamaan rommi-sokeriseokseen yön yli.
Halkaise kirsikat kulhoon, lisää rusinat ja mantelirouhe sekä 1/2 dl jauhoista. Sekoita hyvin. Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyt voi sokerien kanssa vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita leivinjauhe 4 dl:aan jauhoja. Lisää seos taikinaan. Sekoita joukkoon lopuksi hedelmät, kerma ja rommiliemi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä kakkua 150-175 asteessa n. 1 tunti 15 minuuttia. Jäähdytä ennen kumoamista.