Korvatunturin kansioiden kätköistä

Amanda-Mumma

Joulukalenteri 9.12.2013

Amanda-Mumman joulukakut vuodelta 1909


Tonttutyttö Siiri on vuosien saatossa kurkaillut yhteen sun toiseen keittiöön joulu valmistelujen aikana ja saanut mukaansa eri leivonnaisten ym. valmistusohjeita. Korvatunturille on kertynyt isot kansiot täyteen reseptejä erilaisista herkuista, joita keittiötontut, Joulumuorin johdolla, valmistavat Korvatunturin joulua varten.
Tänään on päivä, jolloin tehdään Amanda-Mumman joulukakkuja. Niiden ohje on vanha, peräti vuodelta 1909. Tonttutyttö muisteli saaneensa sen 50-luvulla, jouluaaton aattona Mummalta, joka niitä valmisti lapsenlapsilleen joulun herkuiksi.


Amanda-Mumman joulukakut vuodelta 1909

3 dl. sokeria
1 1/2 dl. kermaa
1 tl. soodaa
1 1/2 dl. voita
5 dl. vehnäjauhoja
3 dl. perunajauhoja
 
Sekoita pehmeä voi, sokeri ja kerma.
Lisää loput aineet taikinaan.
Anna taikinan seistä noin puoli tuntia.
Tee pellille pieniä palleroita. Paista 175 asteessa viitisentoista minuuttia.

 

Useita samantyyppisiä ohjeita löytyy Joulumuorin kansioissa.

Ne ovat Hanna-tädin kakkujen nimellä. Maistuvaisia kaikki, Joulupukki toteaa iltakahvia nauttiessaan.