Joulurauha laskeutuu tunturille ja koko maailman ylle.

Joulukalenteri 24.12.2013
 

Korvatunturin joulua


Joulupukki ja tontut saapuvat takaisin Korvatunturille.
He kokoontuvat isoon saliina, jossa joulukuusen loistavat kynttilät valaisevat koko salin.

Hiljennytään kuuntelemaan jouluevankeliumia Luukkaan mukaan. Sen lukee Kustaa-Kirjastotonttu.

"Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava.Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Kyreniuksen ollessa Syyrian maaherrana. Ja kaikki menivät verolle pantaviksi, kukin omaan kaupunkiinsa. Niin Joosefkin lähti Galileasta, Nasaretin kaupungista, ylös Juudeaan, Daavidin kaupunkiin, jonka nimi on Beetlehem, hän kun oli Daavidin huonetta ja sukua, verolle pantavaksi Marian, kihlattunsa, kanssa, joka oli raskaana. Niin tapahtui heidän siellä ollessaan, että Marian synnyttämisen aika tuli. Ja hän synnytti pojan, esikoisensa, ja kapaloi hänet ja pani hänet seimeen, koska heille ei ollut sijaa majatalossa. Ja sillä seudulla oli paimenia kedolla vartioimassa yöllä laumaansa. Niin heidän edessään seisoi Herran enkeli, ja Herran kirkkaus loisti heidän ympärillään, ja he peljästyivät suuresti. Mutta enkeli sanoi heille: "Älkää peljätkö; sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa." Ja yhtäkkiä oli enkelin kanssa suuri joukko taivaallista sotaväkeä, ja he ylistivät Jumalaa ja sanoivat:
"Kunnia Jumalalle korkeuksissa, ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!" Ja kun enkelit olivat menneet paimenten luota taivaaseen, niin nämä puhuivat toisillensa: "Menkäämme nyt Beetlehemiin katsomaan sitä, mikä on tapahtunut ja minkä Herra meille ilmoitti". Ja he menivät kiiruhtaen ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä. Ja kun he tämän olivat nähneet, ilmoittivat he sen sanan, joka oli puhuttu heille tästä lapsesta. Ja kaikki, jotka sen kuulivat, ihmettelivät sitä, mitä paimenet heille puhuivat. Mutta Maria kätki kaikki nämä sanat ja tutkisteli niitä sydämessänsä. Ja paimenet palasivat kiittäen ja ylistäen Jumalaa kaikesta, minkä olivat kuulleet ja nähneet, sen mukaan kuin heille oli puhuttu."
Virsi "enkeli taivaan lausui näin" kaikui Korvatunturilla. Näin alkaa Joulupukin ja tonttujen oma joulunvietto.Jouluaterian jälkeen nautitaan Tonttutyttö Siirin herkullinen jälkiruoka.
 
Joulurahka

2 dl rahkaa,
3 dl kuohukermaa,
1-2 tl vaniliinisokeria,
1 rkl sokeria,
200 g luumuhilloa
1-2 dl kuivattuja luumuja

Vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon muut aineet. Pilko luumut kolmeen osaan. Sekoita kunnolla ja anna vetäytyä hetki kylmässä. Voi ripoltella päälle piparin murusia.


Herkullinen jälkiruoka maistuu Korvatunturin väelle.