Tonttutytön jälkiruoka

Joulukalenteri 11.12.2013Jälkiruokaa Korvatunturin tontuille

Siiri Tonttutyttö ikävöi lapsia, poroajelua taivaankannella, kulkusten kilistessä jouluntuloa. Hän tietää, että Petteri Punakuono lähtee tänään tonttujen kanssa pulkallaan hoitamaan joulun aikaan kuuluvia tehtäviään. Siiri haluaa lähteä heidän mukanaan. Petteri ja tontut ovat innoissaan Siirin mukaantulosta. Etelässä on satanut lunta. Tonttutyttö ehdottaa laskettelua Kylpylän mäessä. Kutsutaan kaikki kylän lapset laskettelemaan ja viedään heille Korvatunturin kampanisuja ja kaakaota, hän riemuitsee. Tästä tulee hauska matka.
Siiri Tonttutytön on nyt kiiruhdettava keittiöön, sillä hän valmistaa Korvatunturinväelle jälkiruuan, ennen lähtöään. Kellarista löytyy omenoita, kylmäkomerosta voita ja kananmunia, jauhot ja sokeri sekä leivinjauhe valmiina työpöydällä. Nyt työn touhuun.
Siiri Tonttutyttö tutustui Helenaan, kurkkiessaan muutama vuosi sitten hänen ikkunasa takana Istanbulissa. Helena oli viettänyt lapsuutensa lapin taianomaisissa maisemissa. Tarkkasilmäisenä hän huomasi punaisen hiippalakin ikkunansa takana. Helena kutsui Tonttutytön keittiöönsä, tarjosi omena mössöä. Siiri sai Helenalta reseptin omena mössöstä Korvatunturille vietäväksi. Tonttutyttö antoi tällä hyväskälle nimen Helenan Omena Mössö. Nimi tuli siitä, kun Siiri kuuli jonkun huikkivan sisällä; "Helena, onko se sun mössös valmista?!"

Helenan Omena Mössö

3     dl vehnäjauhoja
2,5, dl sokeria
1     tl leivinjauhetta
100 gr sulatettua voita
1   kpl     kananmuna

Vispaa kananmuna sulatettuun voihin, sekoita loput aineet keskenään ja lisää siihen.

Omenat pilkotaan voidellun vuan pohjalle ja niiden päälle ripostellaan taikina.

Tarjoile mielihalusi mukaan, joko vaniljasoosin tai vaniljajäätelön kera.


Mars 1 2 3 huutelee Petteri Punakuono Siirille ja niin lähdettiin kulkusten kilistessä jouluntuloa. Kuulethan sinä sen!