Suussasulavat joululahjat

Joulukalenteri 8.12.2013

Kirsikkakakku lahjaksiTonttutyttö Siiri sattui kulkemaan kesämatkallaan pienessä kylässä, jossa oli vanha koulurakennus. Koululaiset eivät olleet kuluttaneet sen pulpetteja vuosiin. Heidät kuljetetaan kirkonkylän kouluun. Kurkkiessaan sisään Tonttutyttö huomasi pöydällä kirjoja ja papereita. Siiri menee uteliaana sisään auki olevasta ovesta. Papereiden joukossa oli lehtileike, jossa oli präntättynä muutama ohje, suussasulavista joululahjoista. Tämä kirsikkakakun resepti löytyi unohdetusta koulusta.
Koululaiset halusivat muistaa pienellä joululahjalla mummaa, paappaa tai muita läheisiään sekä tietenkin kavereitaan. Koululasten lomsat eivät pullottaneet, siksi he tuumivat, miten sellaisen pienen lahjan voisi toteuttaa. Aikansa mietittyään, he huomasivat, että itsehän voi valmistaa jotain.

Leivotaan. Aineet eivät paljon rasittaisi vanhempien kukkaroa ja samalla tulee myös kakkuja tai muita helppoja leivonaisia tehtyä jouluksi itselle. Näin saa äitikin joululahjan. Mikäli haluaa itse ansaita leivonnaisiin menevät rahat, niin mikäpä olisi paras tapa ,kuin suursiivous keittiössä, sen kaapeissa ja tietenkin uunissa leipomisen jälkeen. Kotikeittiöön tulee joulu ja äiti saa mieleisen joululahjan.Kirsikkakakku

250 gr voita
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl säilykekirsikoita
1 dl kookoshietaleita
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen. Sitten kerma, pilkotut kirsikat ja kookoshiutaleet. Vehnäjauhot, joiden sekaan on leivinjauhe heitetty.
Paista 175 asteessa noin tunnin verran.
Vuoka pitää olla voideltu ja jauhotettu, muistuttaa Joulumuori
ja Siiri huikkaa unohtaneensa sen viimeisen vaiheen joskus, kauan sitten. Siitä syntyy aivan toisenlainen tarina.