Heli-Mamman perunalaatikko

Joulukalenteri 23.12.2013

Heli-Mamman imelletty perunaloora


Joulumuori huuteli keittiötonttuja kuorimaan perunoita, nyt on viimeinen hetki perunalaatikon valmistamiseen.
Kansiossa on Heli-Mamman ohje maukkaasta laatikosta. Nyt työn touhuun.

Imelletty Perunalaatikko

1 kg jauhoisia perunoita
0,5 dl vehnäjauhoja
5 dl kermaista maitoa
50 gr sulatettua voita
2 tl suolaa 0,5 tl kanelia tai muskottia tai molempia
           voi lisätä oman maun mukaan siirappia tai sokeria , jos haluaa makeata looraa....

Keitä perunat suolattomassa vedessä. Kuori ne kuumina ja soseuta, sekoita jauhot soseeseen.


Peitä astia ja laita lämpöiseen paikkaan seuraavaan päivään saakka (uunin pankolle, Tonttutyttö ilmoittaa)
Sekoittele muutaman kerran imeltymisen aikana.


Seuraavana päivänä lisää sulatettu voi ja maitoa niin paljon, että seos on löysää ja lopuksi mausta.
Voitele vuoka ja kaada seos siihen, jätä vuoka kuitenkin melko vajaaksi, sillä laatikko kuohuu kypsyessään.


Uuni 150 asteeseen, laatikko sinne yli kahdeksi tunniksi.

Jouluaattona ihanat tuoksut tulvivat Korvatunturin keittiöstä, kun Joulupukki valmistautuu lähtemään vuoden tärkeimmälle matkalle. Ennen Joulupukin ja tonttujen lähtöä nautitaan jouluateria.

Yksi yö jouluun, kulkuset soi....