Siiri Tonttutytön uneton yö

Joulukalenteri 3.12.2013

 

Marjatan taatelikakku.

1 paketti taatelia
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita
2 kananmunaa
2 tl vaniliinisokeria,

3 dl vehnäjauhoa

1 tl leivinjauhetta1 tl soodaa

Taatelit keitetään vedessä sokerin kanssa. Voi lisätään seokseen sulamaan ja sitten kananmunat, lopuksi joukkoon vaniljasokeri, sekä vehnäjauhot,joihin on sekoitettu sooda ja leivinjauhe.
Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin verran.Älä polta kakun pintaa (minulle käy joskus niin varoittaa Siiri Tonttutyttö) Siihen auttaa leivinpaperin pala.


Tonttutyttö pyörii ja pyörii sängyssä, eikä saa unenpäästä kiinni. Hän pyörähtää lattialla oleviin punaisiin tohveleihin ja hipsuttaa keittiöön. Siellä on hiljaista ja pajastakaan ei kuulu kilkatusta. Korvatunturin väki on untenmailla. Siiri valvoo ja katselee kuuta ja revontulia taivaalla. Hän muistaa katselleensa samalla lailla kuuta ja revontulia kymmeniä vuosia sitten.
Hän istui Tyynelän Hattukaupan portailla Jaakkolantiellä, hieman nälissään  ja ihmeissään, miten tässä näin kävi. Petteri Poro lähti Korvatunturille aamunkoitteessa. Siiri Tonttutyttö jäi jälleen kerran kyydistä. Sydämellinen ja lämmin Marjatta-rouva oli ottamassa kinkkua uunista, kun hän huomasi surullisen Tyttötontun ulkona. Marjatta heilutti kättään ja vinkkasi Siirin sisään. Vain yksi vilahdus niin Siiri oli lämpöisessä tuvassa edessään kuppi kuumaa kaakaota, kinkkuvoileipä ja suussa sulavaa taatelikakkua. Kynttilän valossa istuttiin, puhuttiin ja nautittiin joulun tulosta, keittiön lämpöisestä ilmapiiristä. Siiri sai taatelikakun reseptin, joka talletettiin Joulumuorin resepti kansioon.  
Kaunis hiljainen yö, Siiri leipoo kakkuja. Uuni on sopivan lämmin ja kakut paistuvat herkullisiksi. Kunnes kaikki on valmiina ja sitten Tonttutytölle maistuu uni. Joulupukki mennessään pajalle nauttii aamukahvin kanssa Marjatan taatelikakkua.