2010-2012

Kolmekymmentä yötä kuntavaaleihin, mutta vain sata yötä jouluun.
17.9.2012

Huomasin tänään oikean Joulupukin tiedotuksesta joulun lähestyvän huimaa vauhtia. Siinä kerrottiin jouluun olevan noin sata yötä. Voitteko uskoa, vain noin sata yötä.

Siiri-Tonttutyttö odottaa jo malttamattomana joulunalusaikaa, jolloin tonttukylän väki lähtee tiedustelu matkoille. Minne mennä, sillä paikkoja on tuhansittain, hän mietti ja hän ajatteli kysyä ohjeita teiltä.

Lähettäkää palautetta niin toimitan ne tonttutytölle, joka sitten joulukalenterissa kertoo seikkailuistaan eri puolille. Pikkuystäviä ja myös isompia joulun sadun ja oikean joulupukin ystäviä pulkassa seikkaillaan ja kurkistellaan jouluvalmisteluja eripuolilla.

Tule mukaan.

Kuntavaalien läheisyys kutkuttaa.
16.9.2012

Edellisessä kirjoituksessa kirjoitin, että vuodet eivät ole toistensa kopioita, eivät totisesti olekaan. Olen todennut tämän omakohtaisesti kuluneen vuoden aikana, jolloin kirjoitustaitoni on ollut kateissa. Ja kas, nyt se pulpahti esiin.

Ehkäpä kuntavaalien läheisyys kutkuttaa jo sormiakin. Todellisuus on kuitenkin syksyn saapuminen, ilman raikkaus ja kuulakkuus.

Tuleva valtuustokausi ei ole helppo uusille valtuutetuille, aavistelen sellaista. Toivonkin ehdokkaiksi hyvällä itsetunnolla varustettuja henkilöitä, joilla on omat mielipiteet asioista ja joita ei virta vie eikä tuuli heiluta. Onnea kaikille, jotka lähtevät mukaan.

Vain ja ainoastaan äänestämällä voimme vaikuttaa siihen,  kuka tai ketkä hoitavat asioita seuraavat neljä vuotta. Haluan patistaa äänestäjiä tutustumaan ehdokkaisiin ja sitten lähtemään uurnille. Me suomalaiset kilpailemme yhdestä jos toisestakin asiasta, kilpaillaan nyt siitä, missä kunnassa äänestysprosentti nousee korkeimmalle.

Aurinko paistaa ja Kyrösjärvi kutsuu aaltoihinsa.

Vuodet eivät ole toistensa kopioita
28.11.2011

Syksy on ollut kaunis ja suppilovahveroinen. Monet ystävistämme ovat olleet sienessä ja niin myös mekin. Sienet ovat olleet isoja ja maukkaita. Niitä on ollut tarjolla monissa kodeissa tänä syksynä. Olemme nauttineet maittavaa ja terveellista ruokaa.

Tuo sienestysaika saisi olla jo lopuillaan, sillä on tulossa joulukuusen hakuaika. Jouluun saakka en missään tapauksessa halua sienestää ja edes syödä niitä melkein päivittäin. Huolimatta siitä, että ne todella ovat erittäin maukkaita ja maittavia. Nyt olisi aika oikean talven tulla. Tämä syksy saisi muuttua talveksi.

Talvi , lunta ja pakkasta. Luulin muutama päivä sitten talven jo asettuneen taloksi. Tämä syksyn ensimmäinen talvi tuli ja meni kuitenkin menojaan niin, että hupsahti. Mihin ihmeeseen lumet ja pakkanen ovat häipyneet?? Viime talven kauniita kuvia katsoessa tuli haikea olo, ah se oli niin kaunista.

Vuodet eivät ole toistensa kopioita, niinhän se on. Onneksi olemme hyvin sopeutuvia!! Tuohon pimeyteen sytytämme valoja pihoille ja ikkunoille. Sisällä poltamme kynttilöitä ja voisipa aamusta käyttää kirkasvalolamppua, jos sellaisen omistaisi.

Jäin tässä miettimään, miten ennen esi-isämme valaisivat tummaa syksyä?

Joulu on tulossa ja koittaa makean elämän aika!!! Joulutortut ja piparit jne..... joulunodotus, Siiri Tonttutytön seikkailut..........iki-ihanat joulureseptit....

Kansan viisauksia lopuksi:

Jouluna jos on kesä, niin pääsiäisenä on talvi.

Jouluna on kolmasosa talven lumesta satanut. (Onkohan tullut vetenä!!)

Marraskuu ja horoskooppi
19.11.2011

Hups, päässäni humahti luettuani jostain tämän vuoden horoskooppia (Leijona). Näyttipä tuo olevan kohdallaan.

Kulkuni on ollut ihmeellistä, pää pilvien yllä. Inspiraation aika alkaa nyt, luin. Moottoritieni on ollut kuuma. Äkkilähtöilmoitukset on tullut tutkailtua ja halvat lennot sekä erilaiset matkatarjoukset. Tärpännyt on, alkuvuodesta. Tahti oli menevää, sairastelusta huolimatta. Eipä tuo kaikkea tiennyt, kolmen kuukauden keppikävelystäkään ei sanaakaan!

Marraskuu on lukemani mukaan riskialtista aikaa, joten on oltava keskittynyt, huolimattomaksi ei saa heittäytyä. Juuri nyt kalenteri näyttää marraskuuta ja jalkani saavuttavat maanpinnan tuossa tuokiossa. Annan alitajunnalleni käskyn tehdä töitä ja kuuntelen sisimpääni, käsky kuuluu.

Eipä sitten muuta kuin toteuttamaan horoskooppia, niin helppoa se on. Olen nyt rauhallinen, realistinen ote palautuu, keskityn ja järkevyyttäkin löytyy. Tuo kaikki toteutuu, tottakai. Uskothan sinäkin sen ?

Lauantai-illan teehetkeni, kynttilän valossa, "uurastuksen" jälkeen, jalat maassa.


Meillä on Oman Tuvan Joulu
16.11.2011
Joulutalon antia 2010

 

Eilen aamulla tuntui jo talviselta, hieman pakkasta ja kirkas sää. Mieli suorastaan lensi kohti korkeuksia nähdessäni melkein kokonaisen täysikuun taivaalla. Harmaa pilvipeite oli häipynyt !

Viimeksi olin kirjoittanut ajatuksiani ja mietteitäni talven taittuessa kevääseen. Kesäkin on mennyt menojaan ja nyt, syksyn juuri ja juuri kurottaessa talvea kohti otin "kynän" käteen

Tässä välissä olen tutustunut terveyspalveluihin Ikaalisissa, Hämeenkyrössä tk ja Pihlajalinna, Sastamalassa, Tampereella Coxaan, Acutaan sekä Koskiklinikkaan. Näin perusteellisen tutustumisen jälkeen voin todeta, että palvelut pelaavat ja henkilökunta hoitaa työnsä loistavasti. Kiitos siitä heille. Tänään melkein suorastaan juoksen ja voin kävellä jopa "karamellikengillä".  Ääneni kirkastumista odottelen.

Tänä vuonna meillä Ikaalisissa joulun alusaika on hieman toisenlainen, kun parin edellisen joulun alla. Olemme saaneet silloin nauttia Joulutalo Rahkolan miljööstä ja tunnelmasta, sekä ostaa yksilöllisiä joululahjoja. Lapset ovat valloittaneet nyt Rahkolan. Se on kaunis, rauhallinen ja turvallinen paikka päivähoidossa oleville lapsille.

Meillä on kuitenkin Oman Tuvan Joulu, joka toimii samoin kuin Rahkolan Joulutalo.  Joulu Omalla Tuvalla ja Kulttuuricampuksen tiloissa on 13-18.12. 2011.

Kädentaitajat, taiteilijat ja kaikki osaajat, joilla on itse tehtyjä tuotteita, voivat tuoda niitä myyntiin, kuten ennenkin. Varaatte pöydän Kulttuuritoimistolta, jossa organisoidaan tapahtuma. Viikon pöytävuokra on 30.00 €. Ei ollenkaan päätä huimaava.

Oman Tuvan kahviossa on tarjolla puurot ja sopat sekä tortut ja kahvit.

Tavataan Omalla Tuvalla, nautitaan joulun odotuksesta ja joulutunnelmasta.

Ulkona on pimeää, on aika sytyttää kauniit valot valVanhoja ja uusia puitteita
20.3.2011
Hirvien uinti Kyrösjärvellä

Paras-hankkeesta ja siihen liittyvästä kuntaliitos selvityksestä kirjoitin mietteitä 2007 lokakuussa, jolloin asia oli akuutti ja silloin olisi ollut todellisten toimenpiteiden aika.

Näitä ei silloin pystytty tekemään syystä tai toisesta. Tällä hetkellä olemme suorastaan pattitilanteessa.

Silloin kirjoitin "Hämeenkyrö on toki luonteva kumppani , mutta jos siellä ei ole valmiuksia uudistuksiin, niin pitääkö meidänkin pitäytyä vanhaan malliin tai oikeastaan jämähtää paikalleen."

Me jämähdimme paikalleen. Päätökset pitää tehdä elokuuhun mennessä, miten tuo PARAS-hanke hoidetaan, muuten ensi kesänä valtiovalta tekee päätökset puolestamme. Henkilökohtainen mielipiteeni on, en halua, että kuntamme on ajopuun asemassa. Meillä on ollut aikaa hoitaa asia kuntoon 3 vuotta!

Silloin kirjoitin myös: "Kuntatalous tulee tiukkenemaan kaikissa tapauksissa ja erilaiset tarpeet tulevat kasvamaan. Suurten ikäluokkien eläköityminen tuo tullessaan työvoimatarpeen ja tuosta suoraan verrannollinen on hoivan tarve.  Esimerkiksi vuonna 2025 tarvitaan peruspalveluissa yli 200000 työpaikkaa. Me vanhat ja meitä on silloin paljon tarvitsemme hoivaa."

Vielä asia, jota mietin silloin; "mikäli kumppanimme olisi ison kaupungin lähiö, niin siellä asialista olisi aivan toinen kuin meillä, slummiutumisen ja syrjäytymisen estäminen, huumeet, asuntopolitiikka, päivähoidon rakentaminen jne....Meidän asialistallamme on maaseutuelinkeinot, koulutus, harvaanasutut alueet ja ikääntyvän väestön hoito ja hoiva."

Luottamushenkilöiden valinnanvapauteen liittyy vastuu uudistuksen todellisista tuloksista.

Kunnan ja myös valtion yhteinen tehtävä on luoda hyvän elämän edellytykset asukkaille.

Pieni kysymys, jos terveyskeskuksia on kahdenkymmenen kilometrin välein, onko molemmissa toimintaa vuonna 2020 ?? 


Laskiaistiistai - Naistenpäivä
8.3.2011

Liukkaat mäet ja liukkaat ladut. Mikäpä sen ihanteellisempi laskiainen. Laivarannan mäessä lapset laskettelivat ja minä pelkäsin heidän osuvan pulkillaan puihin. Laskettelu onnistui liukkaasti ja kaikilla oli punaiset posket. Pitkiä pellavia!!!

Naistenpäivää juhlitaan tänään. Hyvää naistenpäivää toivotuksia sateli käydessäni kaupassa. Muutama mies käveli ruusukimppu kädessään ulos kaupasta. Arvaan hyvin monen vaimon ilahtuneen ruusukimpun saadessaan. Kerran kuukaudessa pitäisi viettää kaikkien ihanien naistenpäivää.

Elämä on nopea käänteissään, kuin tuuli, joka vaihtaa tuokiossa suuntaansa pohjoisesta etelään.