2008-2009

Blogi
Tarinankertojan matkassa.
9.10.2009

Tiistaina vieraili Ikaalisten kirjastossa kirjaiija Irja Rane. Päivällä hän esiintyi 6-luokkalaisille. Oppilaat olivat kuunnelleet hievahtamatta tarinankertojaa, joka kertoi tuhannen-ja yhdenyön tarinoita.

Illansuussa oli yleisötilaisuus, jonne minä innolla suunnistin. Tilaisuuden loputtua harmittelin, miksi meitä oli niin harvalukuinen yleisö kuulemassa upeaa tarinankerrontaa. Tuo puolitoistatuntinen syöpyi mieleeni unohtumattomana kokemuksena. Tapahtuma oli todellista sielunruokaa ja ylitti hurjasti tv-tarjonnan.

Kirjailija Irja Rane on todellinen tarinankertoja. Hän on loistava näyttelijä, joka kertoessaan tarinaa samalla kehittää tarinan juonen. Tarinoiden parissa kuljimme ympäri Eurooppaa, lähi-itää, aina Intiaan saakka. Kiiltomato-tarina seikkaili kotikulmilla Ikaalisissa. Siinä, mennikäiset, pienet vihreät otukset ja kiiltomadot saatoivat kesäyönä tansseista kotiin palaavaa tyttöä, joka, täysikuun mennessä pilveen, oli melkein hukassa ja eksynäänä, metsäisellä kotitaipaleella. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Kiiltomadot muodostivat valoisan turvallisen reitin kotiin saakka.

Hauska tarina Ivan haitarinsoittajasta sai 700-vuotiaan vedenemännän tanssimaan soittonsa tahdissa. Kuulimme soiton korvissamme ja veden kohinan emännän tanssiessa haitarin soiton tahdissa.

Tarinankertoja oli tavannut Istanbulissa toisen tarinankertojan, makkarakaupassa, joka sijaitsi lähellä suurta basaaria, oikealle kuparintakojan kujasta. Siellä tuo jalaton kertoja kertoi mm. maasta, joka on kaukana kaukana pohjoisessa. Siellä on lunta puolet vuodesta ja ihan mereen saakka ja siellä ihmiset kävelevät vetten päällä. Eihän tuo voi olla totta, päivittelivät kuulijat. Totesivat sen olevan täyttä palturia. Keskemään he ihmettelivät sellaista pimeää taloa, jossa oli vain luukku katon rajassa ja seinät mustia. Seinää koskettaessa kädet mustuivat. He ihmettelivät myös kivikasaa, joka oli keskellä huonetta. Siihen heitettiin vettä ja sitten tuli ihmeellistä onkaa ilmaan ja kuvitelkaa kaikki väki istui ilkosillaan mustan tuvan penkeillä penkeillä. Ei voi olla totta!! Tämä tarina ihan konkreettisesti vei minut Istanbulin kaduille ja kujille sekä pieniin puoteihin.

Tälläisiä ja monia muita tarinoita kuulimme kirjailija Irja Raneen kertomina. Kunpa sinäkin olisit ollut paikalla!! Ilta oli unohtumaton, kuten tästä kirjoituksesta voit huomata.

Ei onni tule etsien, se saapuu eläen. -J.H.Erkko-


Blogi
Laivarannassa kynttilöiden aikaan.
23.9.2009

 

Sunnuntai-ilta ja kävely laivarantaan. Laivaranta silmieni edessä oli aivan erilainen kuin aamuisin kävellessäni sinne.

Ilta hämärtyi, kesän lämpö viipyi ympärilläni ja eteeni kuvastui huikea näky, tumma vesi ja veteen heijastuvat kymmenet, kymmenet elävät tulet, kynttilät. Kesän värit hehkuivat puissa. Tunnelma oli mieltä ja silmää hivelevä. Yleisöä saapui tuntemaan ja ihailemaan paikan tunnelmaa sekä juhlimaan tilaisuudessa valittavaa vuoden Kimalaista. Siellä julkaistiin Ikaalisten Kimalainen 2009. Valinta osui nappiin! Tapahtuma " kesän valosta , kynttilän paloon" järjestettiin jo kymmenennen kerran.

Musiikki oli iltaan istuvaa, jotkut laittoivat jopa tanssiksi illan kuluessa. Sanat tuskin riittävät kuvaamaan illan kauneutta. Laivarannasta ylös nousevien rappujen vieressä, molemmin puolin oli kynttilärivistö.

Meillä on upea miljöö järjestää tapahtumia ja tällä kertaa sää oli suosiollinen. Toivottavasti eri järjestöt ja yhdistykset hyödyntäisivät laivarantaa ja järjestäisivät siellä erilaisia tapahtumia. Tapahtuman järjestäjät voisivat tanssia aurinkotanssia ennen juhlaa, saadakseen ilmojen haltijat suosiollisiksi !!!

Riikka Juvonen kirjoitta kirjassaan Onnen Päiväkirja:
"Tänään teen lammaspataa, syksyn herkkua. Katan pöydän kauniisti, sytytän kynttilät. Mukavaa odottaa syömään miestä, jota rakastaa."

Minäkin teen lammaspataa. sytytän kynttilät. Syksy saapuu ja kynttilöiden palo.
Blogi
Luova tauko
13.9.2009

Olenko odottanut liian kauan luovaa hetkeä!? Todennäköisesti. Mikäli ryhdymme odottamaan luovaa hetkeä sitä saa odottaa ikuisuuteen saakka. Tämän kirjoittaminen ei ole velvollisuus ja siksi kirjoittelen silloin, kun sille päälle satun eli kun huvittaa.Toisinaan myös elämäntilanteet vaikuttavat luovuuteen.

Onneksi tein keksinnön, tämä tauko on ollut luova!! Olen varma tai ainakin lujasti uskon, että tästä eteenpäin sanat sujavat. Istun koneen ääreen useammin, tuottamaan niitä, ellen toimi noin, niin mitään ei tapahdu. Aiheita kirjoittamiseen löytyy,niitä suorastaan leijuu ympärilläni, kunhan vaan osaan kurkottaa ne käyttöön.

Luova tauko kesti huhtikuusta syyskuuhun!! Tuo tauko on ollut paikallaan, ja nyt mennään eteenpäin uusin luovin voimin.

Syksy on upea. Lähdetään sieneen, ne odottavat poimijaa tai muuten vaan metsään, jossa punaposkiset puolukat odottavat myös meitä.
Taas on sadonkorjuun aika. Kesän lämpö viipyy taivaan väreissä. -Riikka Juvonen-     
Blogi
Pääsiäistervehdys ystävältä
14.4.2009

Ystävyys on tänään pyörinyt mielessäni. Ystäväni soitti pääsiäistervehdyksen. Olemme olleet ystäviä yli neljänkymmenen vuoden ajan. Puhelun jälkeen muistin kuin eilisen päivän, miten tuo, jo näin kauan kestänyt ystävyys, sai alkunsa.

Juhannuksen aatonaatto ja juhannus siivouksen aloitus. Tyhjensin oikeastaan koko huushollin ulos aurinkoon tuulettumaan, siinä oli vuodevaatteet, matot jne....  Kuten jokainen meistä tietää, ulos kiikutetaan kaikki mahdollinen, kun inspiraatio on päällä. Hyvä niin, että joskus siivous tehdään täydellisesti.

Elämässäni oli kuitenkin työ (sairaankuljetus) mukana 24 tuntia vuorokaudessa ja koskaan ei tiennyt mitä tapahtuu seuraavan minuutin aikana. Tapahtuihan sitä jos jonkinlaista, oli kyytiä sinne ja tänne ja muutama onnettomuus jne... Työ ei onnistunut, tarkoitan siivoustyö, ollenkaan. Mietin sen päivän aikana, kyllä tämä rauhoittuu iltaan mennessä ja silloin teen kodista siistin ja juhlan on hyvä tulla. Kuinkas kävikään - Oulun Yliopistolliseen sairaalaan ja kiirellä. Sinne lähdettiin illansuussa ja kotiin tultiin juhannusaatto aamun kirkastuessa. Väsyneenä ja kyyneleitä nieleksien sain kodin kuntoon. Tätä kaikkea seurasi ystäväni, joka oli meillä töissä. Hän kysyi minulta voisiko meidän Tuula tulla sinua auttamaan välillä, kun tuntuu joskus siltä, että aikasi kuluu muissa tehtävissä. Kotityöt tehtiin joka aikaisin aamulla tai myöhään illalla, useimmiten monessa osassa.

Tuula tuli ja laittoi kotimme kuntoon aina tarpeen tullen. Noiden vuosien aikana opimme tuntemaan toisemme ja ystävyys syntyi.

Tuula on ystävä ja tuo ystävyys on ollut kuuntelemista, välittämistä ja usein myös kantamista.Tuo ystävyys auttoi panemaan asioita oikeisiin mittasuhteisiin. Jaoimme iloja ja suruja. Nyt asumme kaukana, soittelemme aina silloin tällöin ja tapaamme joskus, kuitenkin liian harvoin. Soitamme ja toteamme ei mitään asiaa, halusin vain soittaa.
Luin jostain ystävyydestä " hyvä ystävä ei katoa vaikeuksien tullen."

Tuon voin allekirjoittaa. Tuula ei kadonnut, vaikka lähdin kauas. Ystävyytemme on kestänyt kaikki nämä vuodet.
Miten ihmeessä pystyy kertomaan, miten arvokkaita ystävät ovatkaan?
Blogi
Aprillipäivä kiellettävä !!!??
2.4.2009
Aprillipäivä kiellettävä !!!??

Netissä kerätään nimiä adressiin, jossa halutaan kieltää aprilli-päivän vietto. Piti pari kertaa tarkistaa, olinko lukenut aivan oikein. Eihän minun lukutaidossani tietenkään ollut puutteita?! Ymmärsin lukemani aivan oikein. Adressin mukaan päivä on uhka kansainväliselle turvallisuudelle, eikä sovi länsimaiseen demokratiaan ja vapauskäsitykseen. Myös aprillauksen kohteeksi joutuneet kärsivät

Aprilli-päivän perinteen arvellaan alkaneen Ranskassa 1582, jolloin siellä siirryttiin gregoriaaniseen kalenteriin. Kuningas Kaarle IX huomasi, että hiippakunnissa vuosi alkoi hyvin eri aikoina, ja että erojen ollessa suuret. Hän antoi julistuksen, jonka mukaan vuosi alkaa kaikkialla Ranskassa 1. tammikuuta. Ranskassa kiusoiteltiin ja narrattiin niitä, jotka eivät hyväksyneet uudistusta, ja jotka eivät tienneet siitä. Huijausperinne sai alkunsa pilailumielessä lähetetyistä uudenvuodenlahjoista tai kutsuista olemattomiin uudenvuodenjuhliin...

Ympäri maailmaa tunnetaan tämä keväinen hassutteluperinne, joka juuret todennäköisesti johtavat paljon 1500-lukua vanhempaan aikaan. Roomalaiset viettivät Hilaria-juhlaa ja hindut värien Holi juhlaa.

Tälläinen hullutteluperinne antaa hyvän tekosyyn ilmaista ihanan kevään tulemiseen liittyvää ikiaikaista hulluttelumieltä.

Aprillipiloja on kaikenlaisia, on hauskoja ja vähemmän hauskoja. Lehdet piilottavat piloja sivuilleen ja me lapsenmieliset narraamme tuttuja. Nyt meillä on nettisivut, joilla myöskin on aprillipiloja .

Alkon alennusmyynti, Kajaanin linna puretaan ja Tampereelle puolestaan rakennetaan linna keskelle Näsijärveä tehtävälle tekosaarelle. Eilinen Aamulehti kertoi Yhdysvaltain presidentin Obaman juurien yltävän aina Akaalle saakka. Aamulehden nettisivulla oli käynyt yli kaksikymmentätuhatta henkeä tutkailemassa asiaa.

Mielestäni hauskin pila , josta olen lukenut on
"Leijumisen sietämätön keveys."
"Vuoden 1976 aprillipäivänä kuuluisa brittiläinen tähtitieteilijä Patrick Moore kertoi radiossa, että aamulla varttia vaille kymmenen planeetat ovat vallan merkillisissä kulmissa toisiinsa nähden. Tilanne oli kuulemma niin omituinen, että se aiheuttaa jopa maan vetovoiman vähenemisen. Tämän jälkeen Moore kertoi täsmällisen ajankohdan, jolloin kannattaa hypätä ilmaan. Tällöin on Mooren mukaan mahdollisuus jäädä ilmaan leijumaan. Moore sai sittemmin runsaasti palautetta, jossa hänen ohjelmansa leijumaan jääneet kuuntelijat kiittivät hyvästä vinkistä."

Onnistuneen huijauksen päälle: "Aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle." "Aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle." "April, april, din dumma sill." "April fool!" ,suomeksi ruotsiksi ja englanniksi.

Aamulehti onnistui kohdallani eilen. Luin artikkelin Obaman suomalaisista esi-isistä aivan tosissani. Päästyäni loppuun, avasin suuren suuni kertoakseni Jyrkille mielestäni suurenmoisen uutisen. Välähdys aivoissa ja suun aukeaminen loppui. Huhtikuun ensimmäinen päivä. Aprilliä. Kevään tulemisen hulluttelua.

Mahtoiko adressi olla aprillipila!?
Talvi takana,elämä virtaa taas.

 - Riikka Juvonen -


Blogi
Lintujen sirkutus, kevään merkki
17.3.2009

Talven suurimmat liikenneruuhkat taitavat olla ohi Kyrösjärven jäällä. Hiihdellessäni totesin kevään olevan jo nupulla.

Lumi sulaa ja jään päälle on tullut vettä. Suksin välillä hyvin sohjoisella ladulla (vesihiihtoa). Hiihdot ovat nyt loppusuoralla. Latu maalla oli aivan hyväkuntoinen - vielä. Toivolansaaressa testattu. Rantaan tullessa kuului lintujen sirkutus, joka sekin on selvä kevään merkki.

Talvi on ollut kaunis ja ulkoilu on maittanut ikaalilaisille ja Ikaalilissa lomaansa viettäneille. Ladut sekä kävely- ja luistelutiet ovat olleet ahkerassa käytössä koko ajan aamusta iltaan. Siellä ovat liikkuneet kaikenikäiset. Vanhin ladulla tapaamani henkilö oli liki 90-vuotias. Iloisena olen katsellut, kun koululaiset jo varhaisesta aamusta ovat hiihtäneet ja tavatessani heitä positiivisuus heijastui kauas.

Talven säät ovat myös suosineet ja näinollen on on ollut helppoa hoitaa terveyttään liikkumalla. Uskon, että nuo ladut ja jäälle auratut tiet ovat tuoneet jonkinverran säästöä kaupungin sote -puolen menoihin. Tuosta palvelusta kiitokset vielä kerra kaupungin rakennustoimistolle ja Mikolle. Euroina ei pysty säästöä mittaamaan, uskoni on kuitenkin vahva, että sitä on syntynyt. Kyrösjärven La Strada on tänä talvena liikuttanut ihmisiä enemmän kuin koskaan aikaisemmin, huomioni mukaan.

Toivottavasti hiihtokausi jatkuisi, tulisi yöpakkasia ja aamulla voisi vielä lähteä ladulle.

Kukapa sen kissan hännän nostaa ellei kissa itse, joten kehaisen tässä omia saavutuksiani. Talven aikana minulle on kertynyt paljon.... hiihtokilometriä! Paljonkohan, ihmettelen? Noin viisi- kahdeksan kilometria kerralla, muutaman kerran viikossa, muutaman viikon ajan. Enpä laske, laskisin kuitenkin kaikki kilometrit kaksinkertaisena. Kunnia noista saavutetuista kilometreistä ei tietenkään kuulu minulle. Kaiken tuon olen tehnyt painostuksen alaisena. Hiihtomatkani ovat olleet painostuksen alaista toimintaa. Arvata sopii, kuka on ollut päällepäsmärinä!!!

Seuraava ajatus sopii minulle nyt hiihdettyjen kilometrien jälkeen.

"Olen tyytyväinen itseeni, en tarvitse enenpää ja riitän itselleni" Riikka Juvosen sanoin.     
Blogi
Elämän harmoniaa
24.2.2009

 

Jiaoran buddhalainen oppinut kirjoitti jo 700-luvulla teen iloista:
Ilta on tummunut eikä kuu ole noussut,
luutun silkkikielet värähtelevät huoneissa.
Itäisen muurin erakkokin on läsnä,
joutilas munkki on saapunut veneellään.
Nautimme huvitellen hyvästä teestä,
luemme paperille painettuja runoja.
Sivistyneiden ihmisten illanvietto
päättyy vasta aamun valjetessa.

Teen juominen on minulle elämätapa, olen nauttinut siitä koko elämäni ajan, niin iloon kuin suruun, kuin rauhoittumiseen, virkistymiseen yksin tai ystävän/ ystävien seurassa. Aamuteetä, iltateetä, kello viiden teetä, voileivän, pullan, tortun, kakun kera miltä kulloinkin tuntuu ja millaisia "torttuja" on tarjollaYleensä tee on erittäin hyvää ja joskus taas todella sietämättömän makuista. Sietämätöntä se on, kun käteen työnnetään teepussi ja eteen kupillinen haaleaa vettä. Nauti siinä sitten!!! Kahvinjuojalle ei koskaan tarjota kahvia paperipussissa, jota sitten liotetaan haaleassa vedessä. Teenjuoja saa kahvin makuista vettä termospullosta ja teepussin . Kaiken huippu; haudutettu tee termarista, jossa on ollut kahvia. Tuossa kauhukuvia teenjuojille. Kahvista nauttivat tuskin tulevat ajatelleeksi asioita noin.

Hyvää teetä valmistetaan puhtaasta vedestä, tilanteen mukaisesta teelaadusta ja haudutetaan posliini-, lasi- tai keraamisessa astiassa. Haudutusastia, usko tai älä, vaikuttaa yllättävän paljon teen makuun. Esimerkiksi kiinalaisten keraamisia teekannuja , joissa on haudutettu määrättyä teelaatua ei puhdisteta koskaan. Teehetkestä tulee täydellinen, kun valitaan siihen hetkeen sopiva teetyyppi ja laatu. Minulla on useita laatuja ja ei muuten yhtä ainutta teepussia. Teehetheen haudutetaan joko mustaa, valkoista, vihreää tai oolong-teetä, mielialasta riippuen. Teelaatuja on paljon ja niihin kannattaa tutustua. Jokaiselle löytyy oma mielitee moninaisista teelaaduista. Erilaisilla aromeilla maustettuja laatuja en koskaan käytä, sillä mielestäni ne eivät ole oikeaa teetä nähneetkään. .

Jo 200-luvulla kuuluisa kiinalainen taolainen lääkäri HuaTuo kirjoitti teestä seuraavaa:
"Oikeanlaisen teen juominen - tarkoitan nimenomaan hyvää teetä – karkottaa janon, edistää ruoansulatusta, parantaa eräitä sairauksia, kohentaa näkökykyä, nopeuttaa ajattelua, rauhoittaa mielen ja raikastaa suun."

Teen henkisiä ja terveydellisiä vaikutuksia ei välttämättä tiedetä. Nykyään kuitenkin sen vaikutuksia terveyteen tutkitaan vilkkaana kaikkialla maailmassa, myös meillä. Tee virkistää ja rauhoittaa ja poistaa väsymystä. Se myös parantaa keskittymis- ja reagointikykyä. Mm.vihreä tee luetaan täsmäruokiin, koska sillä on useita edullisia vaikutusta terveyteen. Vihreä tee laihduttaa.   Täytyykin todeta, vihreän teen kulutus nousee meillä !!!!!!!!!!Tee ja teehetket ovat minulle elämäntapa, kuten edellä kerroin. Teehetket ystävien kanssa  ovat nautinnollisia. Keskustelemme ja parannamme maailmaa, jopa runojen voimalla, unohtamatta pientä naposteltavaa. Se on elämän harmoniaa.
                Keltaiset tulppaanit pöydällä täynnä valoa
     
Blogi
Alhainen ärsytyskynnys
15.2.2009

Sunnuntai aamun rauhaa. Hiihtäjiä on jo aamuaikaisesta ollut tuolla järven ladulla. Kaunis talvinen sää. Hyvä on hiihtäjän hiihdellä.

Tässä vaiheessa minun pitäisi ottaa itseäni niskasta kiinni ja lähteä ladulle nauttimaan talvesta, sen pikkupakkasesta ja raikkaasta ilmasta. Kaikella tuolla on parantava vaikutus henkiseen oloon. Ajatus ja se että toteuttamisen pitäisi oikeasti tapahtua, ei suinkaan ole ihan tuulesta temmattua. Seuraava teksti todistaa sen.

Huomasin itsessäni aikaisin tänään, että ärsytyskynnykseni on hyvin alhainen ja aleni jo eilisen aikana tuhottoman paljon. Ystävänpäivänä, voitko kuvitella!! Kaiken, mitä ympärillläni on tapahtunut, olen kokenut hyvin tunnevaltaisesti. Luultavasti tuosta syystä on puhjennut kiistoja, joita ei olisi tarvinnut tulla.

Mietin, miksi kynnys on niin alhaalla. Mahtaisiko johtua tämän päivän biorytmien hassuista rytmityksistä vai jopa planeetoiden kummallisista asennoista vai siksi että haluaa tulla huomioiduksi kotona. Olipa syy mikä tahansa räjähdys tapahtui ja nyt on sitten jälkitunnelmat.....

Olen aivan varma, että vahvat tunnekuohahdukset ovat tulleet halustani ojentaa ja korjata  läheisteni virheellisiä käsityksiäni toiminnastani, jota tietenkin itse pidän aivan oikeana. Onko tuo itsekkään ihmisen toimintatapa, juolahtipa mieleen tuollainen ajatus kirjoituksen edetessä. Muistin myös vanhan sanonnan vastoinkäymisen tullessa: Vahinko ei tule kello kaulassa. Kellojen kilinä ennen paukahdusta olisi onnellinen asia useinkin!!!Tässä on miettimistä, ei suinkaan yksin minulla vaan kaikilla meillä.

 

Positiivarien sivut antavat meille hyviä ohjeita jokapäiväiseen kanssakäymiseen.Tässä joukko ajatuksia muistettavaksi:
"Pidä kiukkusi itselläsi !!
Saat toiset ihmiset tuntemaan itsensä tärkeiksi. Tuhlaa ystävällisyyttäsi
Luetteloi onnistumisesi ja tukahduta itsesäälisi. Anna epäonnistumiset anteeksi itsellesi."
 
       Ole optimisti – tarkoituksellisesti..

 
    Ystäväni, kiitos tervehdyksistä ystävänpäivänä.     
Blogi
Hiihto, luistelu ja kävely/potkuttelu. Kiitos.
3.2.2009

Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja suorastaan kutsui meitä pihalle, ennenkaikkea tuonne järvelle.

Otin kelkan ja Glorian, Jyrkillä sukset. Ladut ovat hienossa kunnossa ja hiihtäjiä on runsain mitoin, aikuisia ja lapsia. Latujen viereen on aurattu tie, jota pitkin voi kävellä, luistella, tai potkutella, kukin mielensä mukaan. Valitsin viimeisen vaihtoehdon ja kävimme kylpylän rannassa Glorian (airis) kanssa.

Kaupungin rakennustoimistolle ruusuja ja tuhannet kiitokset niiden kymmenien puolesta, jotka tapasin parin tunnin ulkoilun aikana järven jäälle auratulla tiellä.

Keskustelin usean kanssa ja kaikki olivat tyytyväisiä tuohon tiehen, eräät luistelivat, toiset kävelivät ja muutamalla oli kelkka kuten minulla. Myös koirien kanssa on hyvä kulkea tuolla tiellä ja hiihtäjien käyttöön jää latualue.

Olen ennenkin todennut, että siellä tapaa tuttuja ja siellä tullaan tutuiksi, kuten tänään jälleen tapahtui...
Hymyllä on suunnaton voima , laita se töihin.

Blogi
Sisaret ja syntymäpäivä
2.2.2009

Olen hyvin tyytyväinen etten ole ollut perheeni ainoa lapsi. Muistan kysyneeni äidiltä sitä, miksi niin ei ole. Vastaus oli, antaisimmeko muut pois. Vastaukseni äidille oli jyrkkä ei. Minulla on kohtuullinen liuta sisaruksia, ilokseni ja riemukseni sekä joskus myös harmikseni.

Suuren sisarusparven kasvattina olen saanut paljon avuja, joita olen tarvinnut ja hyödyntänytkin elämässäni. Sosiaaliset taidot opitaan huomaamatta ja toisten huomioonottaminen on jokapäiväiväistä isossa perheessä. Toisaalta silloin kaikki perheeseen liittyvä saattoi olla ärsyttävää ja sisarukset tuntua viimeisiltä, joiden kanssa halusi viettää aikaa. Sisarukset -ne rakkaat viholliset.

Sisarussuhde on yleensä elämän pitkäaikaisin ihmissuhde, syntymästä kuolemaan. Sisaruus on lämpöä ja läheisyyttä, joskus kuitenkin ristiriitaista. Sisarukseni merkitsevät minulle toveruutta, turvaa ja kiintymystä.
Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta! Halaus jokaiselle.

Tämä pohdinta sisaruudesta alkoi, kun menimme Kaijan kanssa juhlistamaan Helin synttäreitä, kuitenkaan onnistumatta siinä. Totesimme olevamme virus ja bakteerikammoisia. Nyt on maassamme meneillään  tautien joukkovaellus. Heli huuteli terassiltaan ja me kymmenien metrien päästä onnittelut hänelle. Kukat ja lahjapussi lumihankeen, kiireesti pois, me viruskammoiset. Sightseeing ja päädyimme Virroille, syntymäkuntaamme, kakkukahville, Kaija ja minä.

Syntymäpäiväjuhlat voivat olla tälläiset.
"Elämä kulkee kulkuaan ja jokaisella hetkellä on merkityksensä."

- Riikka Juvonen -
Blogi
Tammikuulla ihan kukkiva kukka, mikä sen upeampaa.
28.1.2009

Huomasin tänään  ollessani illan suussa ulkona, että talven selkä on taittunut ja valoisaa aikaa on paljon enemmän kuin pari viikkoa sitten. Luonnon omaa valoa voi nauttia suunnattomina annoksina tulematta siitä kylläiseksi. Lumi, valkoisena hohtava , saa kaiken tuntumaan puhtaalta ja avaralta ja jopa mielikin puhdistuu kaikesta turhasta.

Nauttitaan luonnon valkeudesta ja kauniista Kyrösjärvestä, jonka jäällä on hyvä hiihtää ja kävellä ja potkutella. Tavataan siellä tuttuja ja tutustutaan tuntemattomiin ja jaetaan yhteinen elämys upean maiseman keskellä..

Olen nauttinut tänään myös kauniista kukasta, valkoisesta atsaleasta. Sain sen jouluna ihan nuppuisena ja silloin ajattelin, tuskinpa kukkii tälläisen viherpeukalon hoidossa. Kukka on yllättänyt minut kukkimalla ja kukkimalla upeasti - valkoisenaan - "pieniä perhosia" - kukkia. Tammikuulla oikea kukkiva kukka, se on uskomaton nautinto.

 Kauneus on hiljaista kuiskintaa, se puhuu sielussamme.   - Kahil Gibran     
Blogi
TÄNÄÄN
13.1.2009

Ulkona vesisateen valuessa maahan taivaan täydeltä, lumi vähee ja vähenee! Millään tavoin en saa  tuosta tällähetkellä iloista asiaa vaan onhan se jälleen kerran surullista - talvi tuli ja talvi meni. Paljon paljon surullisempia asioita löytyy, kuten tänäänkin olemme televisiosta nähneet ja lehdistä lukeneet ja huomanneet että ympärillämme on paljon pahuutta, ilkeyttä, vihaa.....

Positiivarien sivuilta luin seuraavan ajatuksen ja se on totta: "Elämässä tapahtuu asioita, joille et voi yhtään mitään, ainut asia johon voit vaikuttaa, on se miten niihin suhtaudut ja annat niiden vaikuttaa jokapäiväiseen elämääsi".

.
Tänään

Jokaisessa viikossa on kaksi päivää, joista emme koskaan saisi olla huolissamme. Kaksi päivää,joita ei saa rasittaa peloilla eikä epäilyksillä.

Toinen päivistä on eilinen erehdyksineen ja huolineen;virheineen ja vikoineen; suruineen ja tuskineen. Eilispäivä on ikuisiksi ajoiksi vetäytynyt poisvaikutuspiiristämme. Kaikki maailman mammonat ovat riittämättömiä tuomaan takaisin eilistä. Emme voi peruuttaa yhtään tekoa jonka olemme tehneet; emme voi pyyhkiä pois yhtään sanottua sanaa. Eilispäivä on vain yksinkertaisesti ollut ja mennyt.

Toinen päivistä taas on huominen.Se on yhtä kaukana kuin eilinen - saavuttamattomissa. Huomisen aurinko nousee joko loistavana tai pilvillä verhoiltuna.Mutta se nousee!

Meillä ei ole mitään osuutta huomispäivään ennenkuin aurinko nousee, sillä huomista ei vielä ole.Näin meillä jää vain yksi päivä.        Tänään!       Elä siis ja nauti tästä hetkestä. Nyt on tänään.Tee sille jotain ennen kuin siitä tulee eilinen.           Mutta se nousee!

Edellä oleva on Posetiivarien yksi huoneentaulu.

Minun oma elämänohjeeni on aina ollut nauttia jokaisesta elämäni hetkestä ja koettaa olla murehtimatta pitkälle eteenpäin.     Positiivisesti hetki kerrallaan, parhaansa tehden.
Olen sitä mitä ajattelen, olen sitä mistä innostun, olen sitä mitä teen.

     
Blogi
Uusi vuosi, uusi mahdollisuus
6.1.2009

Loppiaisilta ja kaunista lumisadetta. Vietimme Glorian ( airis) kanssa hauskan ulkoiluhetken illan hämärtyessä. Lunta satoi riittävästi hiiren jälkien peittämiseksi. Tästä vuodesta on tulossa runsasluminen, oikein vanhan ajan talvi. Loppiaisen säästä on ennen ennustettu vuoden säätä ja niin ennustetaan meillä tänäänkin, ainakin Gloria ja Jyrki ja minä. Uskokoon ken tahtoo.

Joulunajan pitäisi loppua loppiaiseen,jonka nimi viittaa siihen loppumiseen. Meidän joulumme loppuu kuitenkin nuutinpäivään ja nuuttupukkeihin 13.1. Silloin kannamme joulumme varastoon ja jälleen vuoden lopulla takaisin tupaan. Totta puhuen,uuden joulun valmistelut voi aloittaa jo tuon päivän jälkeen.

Loppiainen on kristikunnan vanhimpia juhlia, se on vanhempi kuin joulu. 200-luvulta lähtien loppiaisena on juhlittu Kristuksen syntymää.Loppiaista kutsutaan vielä joskus vanhan ajan jouluksi. Jeesus-lasta kunnioittamaan tulleet idän tietäjät ovat olleet katolisen ja luterilaisenkirkon perinteessä loppiaisen teemana keskiajalta lähtien. Loppiaisen toinen aihe, periytyy myös vanhoilta ajoilta, Jeesuksen kasteen juhla. Itäinen kristikunta viettää loppiaista edelleen tässä merkityksessä. Kauneimmat joululaulut kaikuvat vielä tänään monissa kirkoissa.

Yksi joulun aika on kohta lopuillaan ja me aloitamme uutta vuotta. Meillä on nyt jälleen kerran mahdollisuus lähteä toteuttamaan omia uusia ideaoita käytännön tasolla. Uusi vuosi on aina tullessaan hyvin toivoa herättävä. Uskon, että jokaisella vahvasti asiaansa ja itseensä uskovalla on nyt uusi mahdollisuus toteuttaa itseään ja unelmiaan, voimiensa ja aikansa mukaan.

Lähdetään avoimin mielin uusiin seikkailuihin.

 

"Päivä on jo kukonaskelta pidempi ja pitenee,  minkä ennättää.

Pian alkaa liukumäki kevääseen".

- Riikka Juvonen -Eino Leinon "Hymyilevä Apollo
30.12.2008

Vuosi 2009 alkaa tuota pikaa, yksi yö, kello lyö kaksitoista kertaa ja raketit paukkuu. Uusi vuosi on tullut kovalla paukkeella. Muutama päivä siitä eteenpäin niin arki astuu esiin ja jälleen vaellamme uutta vuotta tomerin askelin. Millainen siitä on tulossa? Vanhan kansan sanonta, jos uudenvuoden päivänä näkyy auringonpilkahdus, niin se on parempien aikojen enne.

Uskon auringonpaisteeseen ja parempiin aikoihin !

Neuvottelut eri valtuustoryhmien kanssa antoivat jo viitteen hyvästä tulevasta valtuustokaudesta.

Kotikaupungissamme vietettiin Wanhan Kauppalan 150-vuotisjuhlaa. Tilaisuuksia järjestettiin sen kunniaksi pitkin vuotta, eri toimijoiden järjestämänä. Turkin puistossa oli aloitus, jossa artistikurssilaiset esiintyvät talven ensimmäisen pakkasen paukkuessa oikein kunnolla. Tilaisuus oli lämminhenkinen ja yleisölle maistui kuuma keitto. Viimeinen yleisötilaisuus oli Omalla Tuvalla, jossa opiskelija Petra Björkman esitti suunnitelmaansa Wanhan Kauppalan "kasvojen puhdistuksesta ja kohotuksesta". Suunnitelma on mielestäni hyvin varteenotettava. Petra tuntee Wanhan Kauppalan kujat ja talot ja järven rannat, joita hän on kouluaikanaan kulkenut. Suunnitelmasta löytyy asioita, joita kaupunki voi hyödyntää restauroidessaan tuota aluetta Uudet valtuutetut astuvat toimeensa tulevana vuonna. Heille on syytä esitellä tämä Petra Björkmanin työ. Toivottavasti se ei jää minnekään pöytälaatikkoon, vaan kirkkaasti mieleen ja siitä sitten toteutukseen.

Mielenkiintoinen vuosi kaikkine velvoitteineen on takana.  Mieluinen oli mm. kuuluminen työryhmään, joka järjesti Wanhan Kauppalan juhlavuotta. Erittäin tärkeitä ovat asiat, jotka koskevat koulutusasioita kaupungissamme. Olemmehan Pirkanmaan toiseksi suurin koulutuskaupunki, heti Tampereen jälkeen.

Uudenvuoden ja nuuttipukille lähetän toiveen: paikoille, jotka koskevat koulutusta valitaan luottamushenkilöiden ykkösketjua, jotka ovat sisäistäneet koulutuksen olevan kaupunkimme ykkösasioita. Kaikille uusille luottamushenkilöille toivon voimia hoitaa tehtäväänsä Ikaalisten parhaaksi. Kaupunkimme visiossa todetaan, että Ikaalinen on kulttuuri-, koulutus- ja matkailukaupunki. Nuo ovat vahvuuksia, joiden varaan Ikaalista voidaan kehittää.

 "Yösydän, onnenpeili ja uudenvuoden kuu: kun peilin pintaan katsot, niin verho raottuu ja kujaa pitkin kulkee kaivattusi,(se jota odotat), SE ONNI ON". Uusivuosi - taika-aika. Uusi vuosi - ilon aikaa, jännitystä, kutkuttavaa salaperäisyyttä. Salaperäisyyden verhoa raotetaan tai ainakin yritetään raottaa ennustuksilla ja houkutella onnea ansaan.

Runo, joka kuuluu uuteenvuoteen, on Eino Leinon "Hymyilevä Apollo", sen voitte lukea tai sitten kuunnella uudenvuoden yönä radiosta.

HYVÄÄ JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA


Blogi
Joulun valoa ja lämpöä
23.12.2008
 

 

Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta


Juhla vanhain perinteiden, saapuu talven hämärään,

hyvän tahdon odotuksen nostaa mieleen lämpimään,

Joulun valon sydämiimme tuokoon lailla tähden sen.

 

Jouluterveisin Vuokko-Liisa ja Jyrki
Blogi
Omanäköinen joulunsa jokaisella
20.12.2008

Kohta on se päivä, jolloin pitäisi olla melkein leivottuna, melkein siivottuna, jouluruokien valmistus loppusuoralla. Joulukorttien viime lähetykset ja jopa viimeisien joululahjojen hankitaa. .... jne. Mikäli ajatus kiertää tuota rataa, niin joulumieltä ei löydy, vaikka sitä miten hakisi.

Toivon, että näin ei kävisi kenellekään ja jospa niin hassusti on käynyt, silloin on aika pysähtyä ja pysäyttää aika. Aika sytyttää paljon kynttilöitä, keittää iso kannu teetä sekä soittaa joulumusiikkia. Joulu on tuossa tuokiossa, älä hätäänny, vaan nauti rauhallisesta hetkestä ja hellitä. Pidä huolta itsestäsi tuokio.

Mieti miten mennä eteenpäin. Asiat voi tehdä helpoksi ja sinulle sopivalla tavalla. Pakkoa ei ole siivota joka nurkkaa. Tee vain sopiva osa. Siivous kunnolla sitten kevätauringon paisteessa, kaupasta laatikot, niiden maustaminen omien mieltymysten mukaan. Valmistaikinat niin pipareille kuin tortuille. Kokemuksesta tiedän niiden olevan aivan erinomaisia.

Unohtuneet joulutervehdykset; soita puhelu ja toivota omalla äänelläsi joulurauhaa. Samoin lahjojen kanssa, anna aikaasi lahjaksi. Lapsille paras lahja olisi, lahjoittaa aivan tavallista arkiaikaa.

Joulukuusi aito ja oikea täytyy tuoda sisälle. Se tiputtelee neulasia, on kaunis ja hyväntuoksuinen. Tule joulu kultainen!!!

Joulu tulee, meillä kaikilla on joulu. Omanäköinen joulunsa jokaisella.

Adventti on odotuksen aikaa. Odotus on loppusuoralla ja kohta kajahtaa virsi "enkeli taivaan.."

Joulu on valon, välittämisen ja rakkauden juhla. Niitä kaikkia tarvitaan. Meillä ei koskaan ole liikaa lämpöä, välittämistä, rakkautta. Välitetään lähimmäisistämme ja toisistamme.

Joulukukat ovat talvisessa maassamme osoitus valon ja elämän voittamisesta.Hyasintti on vanhin joulukukkamme. Tarina hyasintin synnystä:

"Hyacinthos, Länsituulen rakastettu."

"Hyacinthos- nuorukainen oli Länsituulen rakastettu. Länsituuli oli mustasukkainen Apollo-jumalalle. Hyacinthos meni kerran Apollon kanssa meren rannalle kiekkoa heittämään. Länsituuli näki sen ja ohjasi kiekon rakastettunsa päähän.  Hyacinthos sai surmansa,  mutta hänen verestään syntyi hyasintti." - Lainaus kirjasta Mistä tuntee Joulun.-

Blogi
Ystävän Taatelikakku
9.12.2008

Etsin käsiin vanhan keittokirjani, sillä tänään on taatelikakku-päivä. Vanha keittokirja on paras kaikista keittokirjoistani. Kirjassa on painettujen reseptien lisäksi käsin kirjoitettuja sekä eri lehdistä että muualta kerättyjä resepteja. Kirja on koomisen näköinen,  mutta täynnä maukkaita ohjeita joka sortille leivonnaisia ja ruokia.

Yksi joulunajan parhaista resepteistä on parhaan ystäväni käsialalla kirjoitettu, Ystävän Taatelikakku. Se on tosi herkullinen vastatehtynä ja paranee vanhetessaan, aivankuin hyvä viini ja parhaat naiset. Ystäville tälläinen joululahja on tervetullut..!

Omistan kolme kakkuvuokaa. Kakkuja tehdessäni, teen taikinasta niin ison, että kaikki kolme vuokaa täyttyvät. Muutaman tunnin kuluttua sinulla on keittiössä hyvä tuoksu ja kolme valmista taatelikakkua.

Taatelikakku, niitä tekemään! Huivi päähän tai sitten ei, toimeksi kuitenkin!!

Ystävän taatelikakku.

1 paketti taatelia

3 dl vettä

2 dl sokeria

200 g voita

2 kananmunaa .

2 tl vaniliinisokeria, 3 dl vehnäjauhoa, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl soodaa

Taatelit keitetään vedessä sokerin kanssa. Voi lisätään seokseen sulamaan ja sitten kananmunat, lopuksi joukkoon vaniljasokeri, sekä vehnäjauhot,joihin on  sekoitettu sooda ja leivinjauhe.

Paista 175 asteisessa uunissa noin tunnin verran.Älä polta kakun pintaa (minulle käy joskus niin) Siihen auttaa leivinpaperin pala.

Syö perheen kanssa ensimmäinen kakku, talleta muut.

Nyt on tonttujen aika. Ne kulkevat talosta taloon, kurkkivat ikkunoista ja painavat mieleensä kaikki kiltit, niin isot kuin pienetkin.

Ole kiltti, tonttu voi tulla ikkunan taa.

Blogi
Elämässä veljeni, elämässä.
8.12.2008

Maanantai-ilta. Kynttilöiden loisteessa kupillinen (lue:iso, iso kupillinen) teetä, villasukat jalassa. Mikä suurenmoinen nautinto! Kotiin tullessani luulin, että olen aivan puhki, yllätys yllätys, en ollutkaan. Pää kuitenkin höyrysi vielä täysillä päivän kaupunginhallituksen kokouksesta.

Kenties rauhallinen hetki karkoitti höyryt ja antoi voimia laittaa vielä tähän aikaan muutaman ajatuksen, mietteissäni aioin kirjoittaa, paperille,  ei käy, vaan nyt on sähköisen kirjoituksen aika, joten ajatukset tulee koneelle.

Istunto kesti kaikkiaan melkein kaksitoista tuntia. Talousarvio käsiteltiin kokonaisuudessaan, hyvässä hengessä. Niinpä se on nyt valmiina esiteltäväksi ensi maanantaina kokoontuvalle valtuustolle.

Yksi kaupunginhallituksessa keskusteltu asia oli; onko syytä ottaa hallituksen käyttöön läppärit ja senmyötä sähköiset esityslistat.

Kannatan lämpimästi tuota ajatusta. Paperia kuluu esityslistoissa ja liitteissä aivan tuhottomasti. Myöhemmin, kun niitä ei enää tarvita, tulee eteen ongelma, miten hävittää ne. Tähän päivään siirtyminen olisi mielestäni ihan asiallista.

Luin joku aika sitten runon, afrikkalaisen runon. Tämän runon lukeminen on paras hetki näin illan päätteeksi ja jospa vielä jokainen meistä sisäistäisi siinä olevat ajatukset!!

"Jos haluat tehdä jonkun onnelliseksi,

ole hyvä ja näytä se hänelle.

Jos haluat antaa kukkasen, älä odota, että hän kuolee.

Lähetä se tänään, rakkaudella.

Jos haluat, sanot: rakastan sinua

kotiväelle tai ystävälle

lähellä ja kaukana.

Elämässä veljeni, elämässä.

 

Älä odota kunnes ihmiset kuolevat,

rakasta heitä juuri nyt ja näytä, että välität.

Tulet itsekin onnelliseksi ja opit antamaan onnea muille.

Älä käy hautausmailla

peittämässä hautoja kukkasilla,

peitä jo nyt sydämet rakkaudella.

Elämässä veljeni, elämässä."

Afrikkalainen runo.Blogi
Metsä ja metsän kutsu
5.12.2008

Joulukuun viides, mietin siivousta, mietin metsää ja sen rauhaa, mietin lakeutta ja sen suurutta.

Asia joka kypsyi todelliseksi mielessäni oli siivous.

Kaikki irti saatava ulos ja mieli avoimena touhuun. Touhu keskeytyi, kun metsä vilkkui mielessäni aina vaan houkuttelevmpana ja kutsuvana. Olisihan se jotain aivan muuta kuin nämä arkiset puuhat. Huushollityöt jäivät paikalleen odottamaan otollisempaa aikaa. Metsä kutsui.

Parin tunnin kävely raikkaassa säässä pitkin märkiä metsiä tuotti tuloksen.

Metsä antoi rauhan ja ajatukset siirtyvät aivan muihun sfääreihin. Metsä on paikka , jossa sieluni lepää ja nuo "akutkin" latautuu.

Muuta ei tarvita. kuin metsä ja metsän äänet. Hiljaisuutta, rauhaa ja mieli vastaanottavaisena tuolle kaikelle.

Kaikki on nyt valmiina  täällä kotona. Jälleen kerran metsä auttoi.

Huomenna on Suomen itsenäisyyspäivä, liput tankoihin ja illan tullen kynttilät ikkunoille.

Kiitos itsenäisestä maastamme sotiemme veteraaneille.


Blogi
Joulunavaus Ikaalisissa
30.11.2008

 

Kotikaupunkimme joulunavauksen järjestivät jälleen tänä sunnuntaina Ikaalisten Yrittäjät. Joulukulkue, vanhan paloauton, Joulupukin ja pukin koiran (lue poron) ja Mustan Maijan saattelemana, lähti liikuntahallilta torille puolelta päivin. Kulkueessa mukana oli itse joulupukki ja mm.kaupunginjohtaja, muutamia valtuutettuja, sekä hieno Osuuspankin tonttujoukkue. OP:n tontut ihastuttivat asukkaita kulkueessa ja torilla. Heidän ilakointiaan katseli hymyhuulin.

Itse edustin kulkueessa niin kokoomusnaisia ja myös Naisia Asialla. Aamulla jäin miettimään, miten minä nyt sinne, ei ole varusteita, ei muorin ei tontun. Mietintä myssy päähän ja onnistui!!! Tunnin kuluttua totesin olevani kelvollinen tonttu mukaan jouluntuloon. Tonttulakki päähän, punainen kaulahuivi kaulaan ja joulumuorin huivi hartioille. "Aito" tonttu lähti matkalle liikuntahallille, kulkueen lähtöpaikkaan.

Ikaalisten joulunavauksen suoritti kaupunginjohtaja Tero Nissinen. Yrittäjien jäsenellä ja meidän äänikuninkaallamme liikennöitsijä Timo Tuomistolla oli myös puheenvuoron. Molemmat puhujat korostivat puheenvuoroissaan yrittäjyyden merkitystä kaupungillemme. Ilman yrittäjyyttä ei ole olemassa toimeentuloa - ei kaupungillekaan.

Vuosien varrella olen ihmeissäni katsellut ja kuunnellut asukkaita, hain sitä ja tuota sieltä ja sieltä. Harvoin on tullut keskusteluissa esille, ostin sen Ikaalisista. Meillä on ollut hyvin monipuoliset kaupalliset palvelut . Ne ovat kuitenkin pikkuhiljaa hiipuneet. Miksikö? No, ilmeisesti me asukkaat olemme siihen suurelta osalta syyllistyneet. Meidän ostokäyttäytymisemme on vaikuttanut yrittäjien samaan tuloon vuodessa miljoonien eurojen muodossa -negatiivisesti. Vuoto täältä on hyvin suurta ulos. Unohdamme, mikä arvo on kotikuntaan sijoitetulla eurolla ja sentillä. Ikaalinen alkaa mielestäni muuttua yhä enemmän kasvukeskuksista riippuvaiseksi ja kuitenkin me asukkaat vaadimme kotikunnasta palveluita, mutta käymme hakemassa tavarat muualla olevista liikkeistä. Ehkä myöskin siksi, että vaihtoehtoja ei enää ole. Muutamat sinnikkäät yrittäjät yrittävät, kuitenkaan heidän valikoimansa ei vedä vertoja suurtalousalueen marketeille.

Jos kylvät rahasi muualla kuin Ikaalisissa, niin ei satoa voi niittää Ikaalisissa, vaan laihosi kasvaa kasvukeskuksessa.

Meidän asukkaiden on käytettävä oman paikkakunnan yrityksiä, jos aiomme palvelut säilyttää tai jopa lisätä niitä.

Kauppias ei satsaa tarjontaan, jos kysyntä hiipuu ja kauppias hädin tuskin saa elantonsa yrityksestä.

Ikaalisten joulunavauksen ilmoituksen mukaan:

KESKITÄ JOULUOSTOKSESI IKAALISIIN !!

Blogi
Odotusta - valmistautumista
29.11.2008

Huomenna sytytämme ensimmäisen adventtikynttilän, on ensimmäinen adventtisunnuntai ja hoosianna- virsi kaikuu kirkoissa.

Adventista alkaa ihan oikea jouluun valmistautumisen aika. Adventtiaika on neljä sunnuntaita sekä niiden jälkeiset arkipäivät ennen jouluaattoa. Adventti valmistaa meitä jouluun.  Adventtisunnuntain jälkeisestä maanantaista pitäisi alkaa joulupaasto, näin on ollut ennen.

Meillä ei kyllä ole paastosta tietoakaan. Meneillään on pikkujoulukausi, jolloin syödään jo ensimmäisen kerran jouluruuat - kinkkua myöten. Monilla on useat jouluruokailut, pikkujouluristeilyt, saadaan pikkujoululahjat jne... Pikkujoulut ovat ottaneet meillä paikkansa joulun odotukseen liittyvänä juhlintana. Pitkän ja nykyään niin mustan syksyn jälkeen on mukava tavata ystäviä ja työtovereita ja muita tuttavia, hyvän ruuan  ja juoman merkeissä sekä kynttilöiden loisteessa, ilman arkipäivän huolia.

Adventtikalenterista eli joulukalenterista, kotoisemmella kutsumanimellä, avataan huomenna ensimmäinen luukku. Mitä sieltä ilmestyy?! Suklaata, karkkeja, leluja, runoja, kenties nisuäijä tai muuta mukavaa.

Kalenteri on myöskin osa joulunodotusta. Joka päivä kurkistamme luukkuun. Lapset ovat innokkaita luukkujen avaajia ja usein jokainen luukku on avattu hyvissä ajoin ennen jouluaattoa. Pienet avaajat ovat löytäneet suklaata, pieniä esineitä tai jouluun liittyviä kuvia. Mikäpä sen mukavampaa.

Jännittävää odotusta, joulun tulla.

Kyrösjäven laineilla on viimepäivät oleillut valtavat määrät joutsenpariskuntia poikasineen. Koko tämän päivän on joutsenten huudot kiirineet ympäriinsä. Niitä on jälleen kokoontunut satoja tuohon rantavesiin ja ulapalle. Nekin odottavat, odottavat uusia matkaajia kanssaan etelän suuntaan. Maisema on aivan uskomattoman upea. Joutsenet, usva ja järvi . Tänä aamuna olivat kauniit joutsenperheet tuossa rannan tuntumassa aamiaisella. Joka vuosi, muuttomatkallaan niin pohjoiseen kuin etelään, ne poikkeavat tervehtimässä meitä .  Lahtemme on niille oiva lepopaikka.

"Joulu itsessään on kuin runo"

- Toivo Hyyryläinen -
     
Blogi
Joulu on kuin lyhty, joka on sytytetty keskelle pimeää.
22.11.2008

Ensilumen tultua joulun tunne hiipi mieleen.Seuraavana päivänä avasin netistä Posetiivarien joulukalenterin, sieltä kajahti ilmoille Tonttujen jouluyö.

Silloin syttyivät valot päässäni ja totesin todellisen joulun odotuksen alkaneen. Valmistautuminen jouluun, joulun odotus ja joulu ovat sitä vuoden ihaninta aikaa. Minulla jouluun valmistautuminen ei ole samanlaista kuin Mysillä, joka hänkin on joulufani. Hänellä on jouluvihko ja joulun teko alkaa jo kesän kuluessa. Joulu valmistuu aikanaan minullekin aattoon mennessä.

Pimeinä iltoina ollessani Glorian kanssa ulkona olen seurannut valojen syttymistä talojen pihoilla ja ikkunoilla. Loka-marraskuussa niiden loisteessa on jo aavistus tulevasta - Joulusta. Tämä on hienoa aikaa. Katselen lahjoja. Nyt lopettakaa heti muorin kirjoituksen lukeminen !!!! Finlaysonilla oli hyviä tarjouksia, joita hyödynsin.

Korttien askarteleminen ja kirjoittaminen on ilo. Lahja, samoin kortti on viesti; välitän sinusta, olet tärkeä minulle. Sydän mukana ja lämmin ajatus.Muuten, lahjan ei tarvitse aina olla tavaraa, voi se olla jotain muutakin.

Nyt on pian aika, jolloin kauppojen ikkunat ovat koristeltu jouluisesti, samoin niissä on tavarat kauniisti esillä, voimme ihailla niitä. Joulutoreilla ja myyjäisissä on hauska käydä nuuhkimassa joulua ja tunnelmaa.

Pari kertaa olen tuonut joulun tuoksun kotiin paistamalla joulutorttuja sekä pipareita. Nauttinut niitä kynttilän valossa ja hyvässä seurassa.Tunnustus: pari kertaa on yhtäkuin kahtena päivänä peräkkäin. Minulla on todellinen aavistus joulusta !!!!

Älkää ystävät hyvät sanoko, voi hyvä tavaton , joulu tulossa ja kamala hoppu saada kaikki valmiiksi ja tuo kaupallinen hulina ja vielä pitäis ostaa lahjojakin !!!!!!

Toivon että jokainen osaisi nauttia rakkauden ja valon juhlasta, joulusta ja siihen valmistautumisesta.

Lapsena ollessani ja samoin kun omat lapseni olivat kouluiässä, koulun joulujuhla aloitti joulun vieton. Niistä on jäänyt hyvin lämmin muisto sydämeen. Lapsuuden joulut olivat ainutlaatuisia, tontut ikkunan takana kurkkimassa ja poron kellojen kilinää ulkona.

Joulu on kuin lyhty, joka on sytytetty keskelle pimeää. - Riikka Juvonen -


Blogi
Marraskuun Halpaa Huvia
19.11.2008

Marraskuun taivaalta on tipahdellut sadepisaroita enemmän kuin koskaan ennen. Itse olen ja myös useat tapaamani henkilöt ovat aika, sanoisinko toivottomia, pimeän ja sateen suhteen.Viime päivinä olen huomannut itsessäni piirteitä, jotka eivät ole omiani; negatiivisuutta, ärtyneisyyttä ja tuota toivottomuutta. Ei tehty niin ja näin ja pitäisi sitä ja tätä, ja olisi pitänyt,mutta kun........jne.jne.

Tänään otin itseäni niskasta kiinni ja aloitin oikean itseni etsinnän. Lopetin valituksen ja synkkien asioiden miettimisen. Tiedän, että jokaisessa päivässä on ilon aiheita, kun ne nyt ovat näkymättömissä, pesen rillit ja kurkistan uudelleen.Oikeasti ilon ja innostuksen aiheita löytyy ihan läheltä, ihan pienistä asioista!!!

Tänään satoi maahan ensilumi. Valkoinen luonto ilahduttaa minua suunnattomasti. Ulos lumienkeleiden tekoon ja hymyhuulin kohtaamaan raikas talvisää. Päälle lämpimät vaattet ja jalkaan kengät, joilla pysyy pystyasennossa.

Arjen rutiinien rikkominen on parasta lääkettä. Ulos syömään ja tapaamaan ystäviä, keskustelua hauskoista asioista, syksyn dekkareista ja uusista vaatteista, laulaa karaokea. Hassutella sydämensä pohjasta, muistaa kaikki huonot vitsit.

En unohda olla kotona kiltti ja laitan sen vessan pytyn kannen kiinni, sanomatta mitään! Kotona halailen ja suukottelen, kiukuttelun sijaan. Parasta stressin poistoa halaus ja suukottelu.

Meillä, jo "aikuisuuden kynnyksellä" olevilla pitäisi olla paljon, paljon enemmän uskallusta  lapsenmielisyyteen. Positiivinen ote elämään ja asioihin.

Marraskuun harmaus on ohi. Lämmin joulun odotus valtaa mielen.

Sillä sinun ei pidä etsiä ystävääsi tappaaksesi aikaa. Hae häntä hetkinä, jotka ovat täynnä elämää. -Kahil Gibran-Blogi
Monisäikeinen yhtälö
13.11.2008

Tämän päivän ilta ei ole yhtään ihmeellisempi kuin eilinenkään tai sitä edellinen jne.... sataa sataa ja sataa. Positiivisesti ajatellen , nythän meillä on tarpeeksi pohjavettä talven tulla. Sähkönhinnan pitäisi laskea,  kaiken järjen mukaan,  kun vettä on nyt tarpeeksi .  Silloin hinta on noussut, kun vettä on vähän. Kuinkahan tuon yhtälön pitäisi ottaa !!

Tämä päivä on ollut myös päivä jolloin olen vahvistanut itseäni fyysisesti, syömällä ja juomalla aamusta iltaan. Ainakin parin tunnin välein; milloin leipää pullaa teetä kääretorttua (kokouksessa) jne... Ehdinpä hotkaista jopa yhden hampurilaisaterian.

Tämä on ollut hyvä päivä siihen. Fyysiseen nautintoon. Rakastanut olen ainakin itseäni. Tänään mielipiteeni on, että aineelliset ilot ovat elämän suola.

Aineellisten ilojen keskellä kuitenkin olen pohtinut omia heikkoja kohtia ja herkkyyksiäni, yhteisöllisyyttä sekä viime päivien elämän menoa.

Menoa, jossa asiat ovat hyvin monimutkaisia ja todella vaikeita ratkaista. Ihmiset ovat olleet  ärtyneitä ja kovia ja jopa henkisesti päällekäyviä, koska nuo asiat ovat hyvin,  hyvin vaikeita. Kiistoja hyödyistä ja eduista , mielipahaa mahdollisista menetyksistä. Tunteet pinnalla. Tämä meneillään oleva yhtälö on erittäin monisäikeinen, ellei suorastaan mahdoton. Kyse on kouluista, niiden säilymisestä kylissä ja ennenkaikkea lapsista.

Toivon, että asiaan saadaan kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu ja elämänmeno rauhoittuu.

Lapset ovat arvokkain luonnonvaramme.

-Herbert Hoover-
Kirjoitus liittyy aiheisiin:


Blogi
Ikääntyvien yliopisto ja Naise Elämää
7.11.2008

Aamu valkeni kuulakkaana. Glorian kanssa ulos. Kiertelimme rantoja pitkin, sekä samoilimme metsikössä.Gloria kulki kuono maassa ja nuuskutteli. Oli aamu-uutisten lukuaika. Se tutki millaisia viestejä muut nelijalkaiset olivat aamun aikana jättäneet.

Gloria ilmeisen tyytyväisenä ja häntäänsä heiluttaen, minä jonkinverran uuvahtaneena, palailimme kotia kohden. Kumpikin omiin askareisiin, Gloria matolle pitkäkseen, olihan aamun askareet tulleet jo tehdyksi.Hoh hoijaa ja kuorsaus kuului.Ulkoiluttaja valmistautui lähtöön. Pikainen tarkastus, onko kelvollinen ihmisten pariin näin aamuvarhaisella.

Minulla oli Ikääntyvien Yliopiston ohjelman suunittelu ryhmän kokous. Se sujui loistavasti. Ensi kevään ohjelma saatiin valmiiksi. Olimme siitä todella iloisia. Tulevan kevään aiheet ovat mielenkiintoisia ja myös ajankohtaisia mm. turvallisuuspolitiikkaa ja vesihuollon uhkakuvat.

Toivottavasti yhä useammat löytävät itsensä luennoilta keväällä. Seuratkaa ilmoittelua paikallislehdessä.

Loppupäivä olikin sitten :

Naise elämää? Heli Laaksosen sanoin:

Jos sää ole itsenäine, sää ole pelottava.

Jos sää ole ystävälline ja ymmärtäväine, sää ole liian kiltti.

Ku sää sano, mitä sää ajattele, sää ole rääväsuu.

Jos sää ole hiljaa, on sus jotta kummallist.

Jos sää anna, sää ole helppo nakki.

Jos sää pihtaat, haeta joltain muult.

Yritä täsä sit olla.

Jua pari lasi kuaharii.

Venytel tualis semmottos, et pää menee taakse ja kattelet maailmaa

ylösalasi.

Hiukka hianon näköst.

Ei iloseks tulemiseks enemppä tarvita.

Kyl o helppo ol naine!!!!

Pan lähettäen kaikil, joil o väsymyst ja kaikil, joil ei ol ja si kaikil, joil halut viesti laitta.

Tuo viesti on tullut ystäviltäni sähköpostiini muutaman kerran tämän viikon aikana,

ei kait se ole aivan turhaa pölinää, kun niin monet sen allekirjoittavat

 

Ihmiset tarvitsevat eläessäänkaksi sydäntä:

Pienen, joka on täynnä syvää hellyyttä,

ja toisen joka on terästä.

- Kahlil Gibran -
Blogi
Turvallinen, lämmin koti
5.11.2008

Näinä viime päivinä olen todella nauttinut kotona olosta. Olosta muuten vain ja jopa siivouksesta sekä muista ns.näkymättömistä töistä. Kirja ja höyryävä teekuppi ja kynttilänvalo ja pehmyt huopa ovat kavereitani, Jyrkin ja Glorian lisäksi. Kiireet loppuivat vaaleihin.

Toivo-kahvila suljetaan toistaiseksi- avataan taas joskus jossain. Toivo-Kahvilassa vierailleet tervetuloa silloin uudelleen

Oma koti on rauhallinen ja hyvä paikka - ainakin sen pitäisi olla. Valitettavasti tuo ei ole aina totta. Viime viikkojen tapahtumat ovat järkyttäneet monien mieltä.Olemme täysin sanattomia. Tällä hetkellä tuntuu, että koti on niin monelle turvaton paikka. Omissa kodeissaan on niin monia pelkääviä lapsia ja aikuisiakin. Se on todella riipaisevaa ja sitä ei voi järjellä ymmärtää. Sairaalan joutumisen pelko,pelko lentokoneessa , haamujen pelot jne. ovat ymmärrettäviä.

Monelta lapselta on tulevaisuus tuhoutunut, aikuisen masennuksen ja epätoivon vallitessa.

Näiden asioiden edessä on täysin neuvottomana ja ihmettelee,mitä on tapahtumassa ja mikä tätä yhteiskuntaa oikein vaivaa. Miten epätoivo voi olla noin suurta, että omien lasten hyvinvointi jää toiseksi?

Turvallisuuden perusta on vahvassa yhteisöllisyydessä ja välittämisessä. Me emme saisi kadottaa sitä.

Toivo on elämäntaidoista kaikkein arvokkain.( Riikka Juvonen)
Blogi
Pyhäinpäivänä
1.11.2008
Sadat kynttilät tuikkivat hautausmaalla ja luovat loistetta marraskuun ensimmäisen päivän iltaan. Tuo näkymä on upea.

Pyhäinpäivä on meillä harras ja hiljainen päivä, jolloin muistamme läheisiämme, ystäviämme ja tuttujamme, joita ei enää ole.  Kynttilät syttyvät heidän muistolleen kirkossa, haudoilla ja kotona.

Tulemme miettineeksi myös omaa elämäämme ja elämän rajallisuutta. Itse mietin
Markkua ja Marja-Leenaa - sisaruksiani - jotka poistuivat elämästämme liian aikaisin. Muistot elävät mielessä.  Haikeus valtaa mieleni. Olisin toivonut lisää yhteistä aikaa.

Historiallisesti loka-marraskuun aika on aina ollut juhla-aika niin maallisessa kuin kirkollisessa mielessä. Marraskuun ensimmäinen oli vuoden viimeinen päivä aikoinaan ja seuraava päivä, sielujen päivä, oli uuden vuoden ensimmäinen päivä. Silloin muistettiin perheen vainajia.

Anglosaksiseenperinteeseen kuuluu pyhäinpäivänaattona viettettävä Halloween, joka on rantautunut Suomeenkin viime aikoina. Halloween - naamioiden yö on elokuva, jossa ensimmäisen kerran tutustuin siihen.

Molemmat ajoittuvat marraskuun alkuun, pyhäinpäivä vanhana arvojuhlana, halloween nuorekkaana hassutteluna.

Pyhäinpäivä muistuttaa elämän pyhistä arvoista. Pyhille miehille katettiin ennen pöytä ja lämmitettiin sauna. Pyhäinmiestenpäivänä ajateltiin pyhien miesten näet olevan liikkeellä.
Talonväki ruokaili ja saunoi vasta heidän jälkeensä. Pyhäinpäivänä poltetaan kynttilöitä ja keskitytään pyhiin arvoihin.

Halloween-juhla puolestaan keskittyy irlantilaisenveijari Jackin kurpitsalyhtyyn.
Molemmille on yhteistä nimi, sillä Halloween (All Hallow`s Eve) viittaa omalla tavallaan tuonpuoleisuuteen.

Pyhäinpäivä on siis kaksoispyhä.

Taas on tullut Pyhäinpäivä ja Halloween, valoa syksyn pimeyteen.

Blogi
Vaalit ohi!
27.10.2008
Aamut syksyn hämärässä ovat upeita, kynttilä pöydällä ja höyryävä teekuppi edessä.
Ja sitä autuutta, mikä valtaa mielen. Tauko kaiken aherruksen jälkeen.

Iloisena katselen aamun lehteä, joka kertoo, että me teimme sen!!!!!

Kokoomus voitti ensimmäisen kerran historiansa aikana kuntavaalit. Koko Suomesta tuli ruiskukka-maa.

Olen erittäin tyytyväinen vaalintulokseen. Saimme valtuustoon kaksi nuorta naista: Sonjan ja Johannan. Heitä todella tarvitaan. Tätä joukkoa täydentää kd Katja-Leena. Tulos on mielestäni onnistunut. Timo, Mika, Matti ja Antti - kaikki jo aikaisemmin luottamustehtävissä olleita.
Lämpimät onnittelut teille jokaiselle ja voimia seuraavalle valtuustokaudelle.

Kokoomuksen äänimäärä nousi myös meillä, mutta kuitenkin yksi paikka häipyi jonnekin ja ei sitä eilisillan aikana tavoitettu. Olen tässä miettinyt, mitä olisi pitänyt tehdä toisin.

Lämmin ja nöyrä kiitos kaikille äänestäjille ja tukijoilleni.

Yhteisten asioiden hoidossa ovat kuitenkin parasta ihmiset; Iloineen, suruineen, ongelmineen, - elämän koko kirjo.

Kiitos ystävilleni Onnen päiväkirjasta, joka oli aamulla postilaatikossa.

Avatessani kirjan tuli silmieni eteen lause:

"Eilen pitkän päivän jälkeen, nukahdin oitis.
Olin tehnyt työni ja siitä väsynyt.
Tuntui, että kuuluin ihmiskunnan ikiaikaiseen tarinaan, täytin osa, joka oli minulle annettu.
Join kupillisen teetä ja ajattelin, että päivä oli hyvin käytetty"(RiikkaBlogi
Lauantain huumaa Toivo-kahvilassa
25.10.2008
Kaunis ilma oli houkutellut ihmisiä ulos.
Toivo/Korva-Kahvilamme houkutteli myös vohvelien tuoksulla ja ilmapalloilla.
Arvelisin kuitenkin, että musisointi oli yksi parhaista syistä poiketa kahville ja vohvelille sekä keskustelemaan kanssamme.

Haitari soi niin haikeana, :) eipä suinkaan vaan iloisesti! Upeat naiset lauloivat kauniisti. Soitto ja laulu raikui. Lapset kisailivat ilmapallojen kanssa. Vohveleita paistettiin hurjan paljon ja keitettiin kymmeniä litroja kahvia ja teetä ja mehua. Kaikki nauttivat ja olivat iloisia. Päivästä jäi hyvä muisto.

Tämän kaiken lomassa käytiin myös keskusteluja - monenlaisia - ja toiveeni on, että keskustelut jatkuvat. Tärkeä tavoitehan on keskustelun herättäminen.

Lehdissä olemme nähneet naamoja hymyllä ja ilman. Maamme kuntavaaliehdokkaat ovat olleet tavallista ponnekkaampia viime päivinä. Kahviloissa ja markettien nurkilla on jaettu esitteet viimeiseen saakka.

Huomenna sunnuntaina on sitten varsinainen vaalipäivä .

Hymyä huuleen, sadetakit päälle ja reippaasti vaalipaikalle äänestämään.

Ikaalinen - ihmisenkokoinen paikka asua, pidetään siitä huolta!

Ikaalinen - kokoomuslainen kaupunki huomenna, kun vaalitulosta uutisoidaan.


"Paljon on onnea polulla, kummat mutkat kiertävällä;
onni työssä, onni meissä, yhteisessä aatteessamme."
(Matti Rossi)
Blogi
Kaksi päivää jäljellä
24.10.2008

Aamun aikaisina tunteina lähdin jälleen liikkeelle.
Meidän ulkomainoksiamme oli turmeltu.Uudet kuvat revittyjen ja tuhrittujen tilalle.
Pulmana mistä ne saisi, kun ei tullut tilattua kovin runsaasti noita kuvia.
Ystävien avustuksella onnistui. Sateessa teippaamaan uudet freesit kuvat paikoilleen ja
singing in the rain...... Toivon teippausteni pysyvän paikallaan.

Ihmettelin kuka tuon ilkivallan teki, tietämätön lapsi vai lapsellinen aikuinen.
Vaalimainosten tuhoaminenhan on rikos.

Kansanedustaja Marja Tiura soitti eduskuntaryhmän puheenjohtajiston tervehdyksen meidän ehdokkaillemme toivottaen onnea ja menestystä jokaiselle. Olen iloinen siitä, että kaikki kansanedustajamme, ministeriryhmä ja koko puoluejohto olette olleet kannustamassa meitä ruohonjuuritasontyöntekijöitä todella hienolla tavalla. Kiitos siitä. Toivotan myös Marjalle onnea tuleviin koitoksiin.

Gallupit lupaavat meille hyvää tulosta ja mikäpä sen hienompaa, mutta... mutta... muistetaan!!!!
Se on vasta gallup. Sunnuntai-ilta antaa vasta oikean tuloksen, kun äänet on laskettu.
Kaksi työntäyteistä päivää vielä!!!
"Minulla on ystäviä, rakkaus.
Minulla on elämä ja tämä päivä."
Kirjoitus liittyy aiheisiin: Päiväkirja

Kirjoituksessa on kommentti:
Kuntalainen
25.10.2008 klo 19:03
Ikaalisten Toivon-kahvilassa oli tänään vipinää ja haitari toi mukavan mausteen kuntavaalikarkeloon.
Toivottavasti tulee monia viisaita, vastuullisia ja yhteistyökykyisiä päättäjiä valtuustoon. Ikaalisten Kokoomus on tehnyt hyvät yhteisvaalisivut omista ehdokkaistaan ja joku on jopa vaivatunut tekemään omat nettisivut. On mielenkiintoista lukea kommentteja ja blogeja,miten muuten saa tietoa ehdokkaasta, ellei hän kerro ajatuksiaan julkisuudessa.
Vuokko-Liisalle kiitos tästä...! Ja kokoomuksen aktiiviselle talkooväelle myös...ilman sitä olisi jäänyt vohvelit paistamatta ja kahvipullat leikkaamatta.
Hyvä uutinen oli se, ettei kunnallisveroäyri nouse Ikaalisissa !Haasteellisten asioiden edessä ollaan monessa mielessä,mutta Ikaalissa on yrittäjyyden henkeä ja uskoa tulevaisuuteen. Toivottavasti tänne saadaan  asumaan tavallisia lapsiperheitä ja aktiivisia,  monenlaisia palveluita ostavia eläkeläisiä asumaan.
Politiikka ilman naisia on puolinaista !
Blogi
Neljä päivää jäljellä
22.10.2008
Syysmyrsky on riepotellut Ikaalista tänään. Aurinko on paistanut ja tuuli puhaltanut todella voimakkaasti. Tullessani kotiin Toivo-kahvilasta, totesin lehtien lähteneen puista ja kerrostuneen maahan. Puut huojuivat tuulessa, korottaen paljaita oksiaan kohti taivasta.
Näin jo mielessäni valkoisen huurteen niiden oksilla, taivaan sinen loisteessa.
Ehkä tuollainen haave on liian aikaista.

Tämä päivä oli oikeastan joulun odotuksen aloitus. Olimme torilla tarjoamassa glögiä ja pipareita. Ne maistuivat ja lämmin juoma oli tarpeen, tuulen tuivertaessa luihin ja ytimiin saakka.

Kuntavaaleihin on aikaa muutama päivä. Yritämme tavoittaa ihmisiä ja kuulla , mitä he miettivät elosta ja olosta täällä. Kuntalaisten mietteet ovat olleet hyvin samankaltaisia koko syksyn ajan.
Paras-hanke eli kunta-ja palvelurakenne on yksi aihe, siihen kuuluva soteyhteistyö ja keskustelu kuntaliitos asioista. Koulu-ja nuoriso puhuttivat Toivolansaari ja sen asuttaminen on todella iso kysymys. Viesti kuuluu, älkää pilatko sitä. Sitä viestiä on kuultava ja toimittava sen mukaan. Meidän on myös pystyttävä vastamaan huomisen tarpeisiin, haettava uusia mahdollisuuksia ja vahvuuksia. Hyvän elämän edellytykset asukkaille ovat tärkeät ja nämä puitelain antamat eri mahdollisuudet ovat vain keinoja päästä päämäärään. Kuntatalous tiukkenee kaikissa tapauksissa ja erilaiset tarpeet kasvavat. Tuttuja sanoja ovat eläköityminen, työvoimantarvea ja hoivantarve.

Sote-yhteistyö on mielestäni pantava käyntiin, koska siitä on olemassa valtuuston tekemät päätökset. Mitä tehdään valtuustolla, ellei sen tekemiä päätöksiä noudateta.

Luottamushenkilöiden valinnanvapauteen liittyy vastuu uudistuksen todellisista tuloksista.

Ainoastaan tekemällä tapahtuu.

Kynttilät luovat valoaan ja niiden lämmössä kuppi teetä on onni.

"Onni on ystävän näköinen;
ruska silmissä kytevi,
pienet siivet kantapäissä,
tanssi varpaiden nenässä."

(Matti Rossi)
Blogi
Puhelu ministeriltä
19.10.2008

Sunnuntai aamu itki, sade valui virtanaan aina etelästä pohjoiseen.
Mielialani sitä myöten alamaissa. Piti mennä ulos Glorian kanssa ja piti tehdä sitä ja tätä ja tuota.
Tuntui, että voimat olivat huvenneet jonnekin, ties minne ja en uskonut enää löytäväni voimaa.
Nukkumatti painoi silmäluomet umpeen. Onneksi, sillä unen myötä negatiivinen minäni häipyi.
Tuollainen ajattelu itselleni on hyvin harvinaista, kuitenkin totesin, että näin voi joskus käydä.

Aloitellessani uutta päivää sain puhelinsoiton, joka myös piristi .
Viestintäministeri Suvi Linden soitti. Hän kertoi, että Kokoomuksen ministeriryhmä ja puolue soittavat kenttäväelle, toivottaakseen onnea vaalityöhön. Hän kertoi myös tämän hetken kuulumisia eduskunnasta. Toivotti tsemppiä vaalityöhön. Kiitos soitosta, joka on tärkeä jokaiselle kenttätyöntekijälle. Lähetän tässä hänen tervehdyksensä jokaiselle blogini lukijalle.

Päiväni tärkein asia oli kirjoituksen aikaansaaminen tiistain Pohjois-Satakunta lehteen ja sekin syntyi. Leivoin ja paistoin. Huomenna vien raadin arvioitavaksi tulokset niistä.

Tämä päivä on onnellisesti illassa. Glorian kanssa tuli myös käytyä ulkosalla.

Kahil Gibran kirjoitti Ilosta ja Surusta kirjassaan Profeetta, joka on yksi lempikirjoistani.
"Teidän ilonne on teidän surunne ilman naamiota.
Ja sama lähde, mistä teidän naurunne solisee on
usein täynnä teidän kyyneleitänne. Ja miten voisikaan olla toisin?
Mitä syvemmälle suru uurtaa olemustanne, sitä enemmän iloa voi olla teissä."

Blogi
Päivän tunnelmia
18.10.2008
Talvea kohti olemme menossa. Kirkas aurinkoinen taivas ja kylmä tuuli puhalsi aivan läpi asti.
Talvitakki olisi ollut oiva vaate päälle, mutta eihän sitä löytynyt, kun aamulla lähdin Toivo-Kahvilaan.

Toivo-kahvilassa, eilen ja tänään, keskustelut pyörivät ja koskettivat koko elämän kirjoa.
Isänmaa oli yksi aihe. Ihmisyys kokonaisuudessaan. Usko ja uskonto. Koti ja perheet. Arjen asiat.
Koko kahvilan olemassaolonajan nuo asiat ovat olleet tärkeitä keskustelun aiheita.

Kokoomus on aivan oikealla asialla siinä, että meillä on korvat ja niillä korvilla kuunnellaan, mitä meille puhutaan.

Kuuntelemme ihmisiä. Jokainen meistä on erilaisessa elämäntilanteessa. Kukaan ei voi rakentaa toisen elämää, estää murheiden syntymista. Kuitenkin voimme ohjata päätöksillä maatamme suuntaan, joka tuo ihmisille tulevaisuuden uskoa – toivoa paremmasta huomisesta.

"Politiikka ei ole vain rahanjakoa tai voimavarojen jyvittämistä eri sektoreille. Politiikan tehtävä on luoda ihmisille hyvä yhteiskunta, jossa he voivat itse vaikuttaa oman elämänsä suuntaan. Siitä syntyy elämänusko ja onnellisuus."

Kokoomus kuuntelee - olitpa sitten puolesta, vastaan tai jotain siltä väliltä.

Toivo/Korva-kahviloita on ympäri maatamme. Tervetuloa!

Ulos, ylös ja lenkille, kutsuu Gloria (airendaelinterrieri).Blogi
Sadesään tunnelmia
16.10.2008

Sataa, sataa ropisee....

Tänään on tällainen päivä. Ajelin Helsingistä kotia kohti ja sade pieksi tuulilasia. Matkan varrella oli paljon mainoksia - vaalimainoksia! Taitaa olla vaalit tulossa :) Mainoksia oli erilaisia, erivärisiä ja toiset luettavia ja toiset ei. Esimerkiksi sillan kaiteeseen oli sidottu iso, pitkä lakanakangas.  Vähässä ajassa pitää saada paljon aikaiseksi. Jokainen yrittää tehdä parhaansa ja "naamansa" tutuksi. Pientä hulinaa sinne tänne ja sitten tulee sunnuntai - vaalipäivä - ja kaikki on ohi. Tienvarret tyhjiksi ja odottelemaan uusia vaaleja. Seuraavat vaalit taitavat olla eurovaalit - niihin en osallistu. Tulen viettämään rauhallisen illan kynttilänvalossa teetä juoden ja runoista nauttien.

     
Blogi
Vaalikäräjä tunnelmissa
14.10.2008

Aamulehden vaalikäräjät Omalla Tuvalla maanantaina keräsi väkeä jopa koko seutukunnalta, niin Parkanosta kuin Hämeenkyröstäkin.
Keskustelu oli tavanomainen vaalipanelikeskustelu.
Yleisöön kiinnitin huomiota ja totesin meidän kaikkien olevan ihan hyvässä iässä.
Nuoret puuttuivat. Heitä kaipasin sinne, ja heidän kommentointiaan.
Nämä tälläiset keskustelut ei heitä kiinnosta, vaikka mielestäni pitäisi.
Toivottavasti on kasvamassa uusi aktiivisempi sukupolvi nyt perustetun nuorisovaltuuston myötä.
Todennäköisesti nuoret tulevat valtuustossa käsittelemään ajankohtaisia kysymyksiä ja lautakunniassa tuovat näkemyksiään niistä esille.
Toivottavasti nuorten kiinnostus yhteisten asioiden hoitoon lisääntyy nuorisovaltuustotyön myötä.
Pohjois-Satakunta lehdessä me kaikki valtuustoehdokkaat olemme esillä ja uskon, että jokainen löytää itselleen sopivan henkilön.
Äänestäkää sillä niin voitte vaikuttaa!!
Tehdään seutukunnan paras äänestysprosentti kuntavaaleissa 26.10.2008.     
Blogi
Aamukävely Toivolansaareen
12.10.2008
Jälleen kaunis ja väriloistossaan uskomaton päivä. Aamuinen kävely Rantopäänkujaa laivarantaan ja sieltä Toivolansaareen vahvisti käsitystäni siitä,että Toivolansaari on tarkoitettu Ikaalisten asukkaiden yhteiseen käyttöön virkistysalueena sekä luonnon kiertokulun seuraamiseen. Luonnon ihailijoita ja terveyden ylläpitäjiä sekä meitä koiran ulkoiluttajia oli paljon. Kaikki näyttivät nauttivan kauniista sunnuntaiaamusta.
Myöskin me, Gloria (airendaelinterrieri) ja minä.
Kävellessäni mietin Wanhan Kauppalan ja siihen kiinteästi liittyvien alueiden rakennuskantaa. Miten tulisi jatkossa edetä, että Ikaalinen säilyisi myös rakennuskannaltaan ja tyyliltään sellaisena, että se myös ajan mittaan näyttäisi Ikaalisten Wanhalta Kauppalalta. Uusien tulevien rakennusten tyylin pitäisi istua tähän maisemaan ja luontoon. Tämä Wanhan Kauppalan miljöö ympäristöineen ja Toivolansaari on Ikaalisten helmi - voisi sanoa Ikaalisten timantti. Meidän on pidettävä huolta siitä timantista, että emme tuhoa sitä enempää, vaan nyt, Wanhaan Kauppalaan uutta rakentamalla, tuemme sen vanhaa upeaa rakennustyyliä ja Toivolansaarta kehitetään virkistys- ja luontokohteena.
Meillä on onneksi ollut henkilöitä, jotka ovat tajunneet tämän ainutlaatuisuuden restauroimalla omistamiaan taloja.
Tulevaisuudessa Ikaalisten Vanha Kauppala ja koko Kauppalanniemi sekä Toivolansaari on yksi harvinaisista, kauniista nähtävyyksistä Suomessa, mikäli niin haluamme.
Koulussa ollessani ensimmäisiä paikkakuntia, jotka opin, oli Ikaalinen, maantiedon kirjassa mainittu: Vanhin, Pienin ja Kaunein.
     
Blogi
Muorin laatuaikaa
9.10.2008
Eilen illalla, hallituksen kokouksen jälkeen, autoni nokkka osoitti kohti Seinäjokea.
Lapsenlapset tarvitsivat torstaina Muorin hoivaa.
Lastenäiti oli tehnyt tarkan " lukujärjestyksen" päivän töistä:
Kaisa kouluun, ja samalla Elisa eskariin klo 8 :ksi, poikien Oton ja Einon koulu alkaa klo 10, menevät pyörällä.

Kaksi vanhemmista tyttäristä, Saara ja Susanna hoiti menonsa itsenäisesti.
Minulle jäi ns. "laatuaikaa" ennen iltapäivän kotiinpaluu touhua, joka alkoi jo klo 12.
Atte on sotaväessä ja Maria opiskelemassa, joten vain kuusi lapsista on täällä kotona.
Tälläisen ison perheen arki rutiinien pyörittäminen vaatii aikataulun ja järjestyksen, että kaikki asiat saadaan pyörimään ja arki sujuu.
Lapsilla oli tavaransa kouluun lähtöä varten ojennuksessa ja aamupala syötiin ilman mitään hässäkkää.
Mitä ruuaksi? Siitä äänestettiin ja vastakkain oli , kana ja riisi tai jauhelihasoosi ja makarooni. Arvatkaa kumpi voitti?
Päiväni oli hauska ja taas jälleen kerran totean, lapset ovat ihania ja aitoja.
Meillä aikuisilla on paljon opittavaa heiltä.
Minulla on loistava miniä, joka pienestä(156 cm) koostaan huolimatta pitää järjestysessä niin lapset kuin poikani (189 cm).
Blogi
Onnittelut ambulanssipojille
8.10.2008
Aamu on aivan upea. Aurinko paistaa ja kultaa Kartun niemen puut, järveltä nousee utua ja maailma ympärillä on väriloistossaan.
Pieni kuura nurmikolla. Kaunis kuulas syysaamu.
Jalille, Artolle ja Jerelle lämpimät onnittelut, olette nimityksen ansainneet.
Mieleni on iloinen, kun luin lehdestä, että Nuorkauppakamari oli valinnut Vuoden Nuoreksi Yrittäjäksi Ikaalisten Ambulanssipalvelun.
Onnea hyvästä valinnasta!
Hyvin harvoin tuon alan yrittäjät saavat kiitosta, kuitenkin työn laadun huomioonottaen, he todella sen ansaitsevat.
Olemme Ikaalisissa etuoikeutettuja: Meillä on yksi Suomen parhaimmista Sairaankuljetusyrityksistä ja on aina ollut. Sampo ja Ritva aikoinaan olivat aina ensimmäisten joukossa täydennyskoulutuksessa. Vielä kerran sydämelliset onnittelut! Nyt jälleen päivän uusiin seikkailuihin.
Kirjoitus liittyy aiheisiin: Päiväkirja
Kirjoituksessa on 2 kommenttia:

Jassu
16.10.2008 klo 16:11
Ikaalisten Ambulanssipojat ovat aivan upeita! Yrityksestä näkee, että se pitää huolta henkilöstöstä, autoista ja työvälineistään. Ennen kaikkea se kouluttaa ja ottaa käyttöönsä viimeistä tekniikkaa. Kaikki tämä tuo turvaa Ikaalisten asukkaille. Voi olla, että kaikki eivät tarvitse koskaan ambulanssin palveluita, mutta tarvitessaan toivoo, että paikalle tulee Ikaalisten ambulanssi. Olen itse muutaman kerran tarvinnut ja palvelu on ollut aivan mahtavaa. Kiitos pojat! Kiitos Vuokko-Liisalle, että olet pitänyt poikien puolta - siitäkin on keskustelut, että halvemmalla jostain saisi tämän palvelun. Pidäthän jatkossakin huolta pojista!

tepe
16.10.2008 klo 11:58
Luin mielenkiintoisen elämänkerra PS-lehdestä 12.8, huhuh, mihin kaikkeen ehtii, kun toimii. Yksi virhe pisti silmääni:Seinäjoki ei ole Pohjanmaan pääkaupunki (Vaasa) , vaan Etelä-Pohjanmaan

Myös Tuuli ja tunteet näyttelyn avajaispuhe oli hyvä-
hlö.kohtainen ja juuri tuon näyttelyn avaamisen väärtti     
Blogi
Viikkoni tietokoneen parissa
5.10.2008
Tänä iltana voin istua tyytyväisenä ja juoda teetä. Ne ovat vihdoinkin valmiit! Siltä minusta ainakin tuntuu. Niska, silmät ja istumalihakset ovat jumissa. Mietinkin tässä teekupin ääressä, että miten henkilöt, jotka työskentelevät päivittäin koneen ääressä, pystyvät pitämään itsensä kunnossa. Itse kaipaisin hierontaa ja lämmitystä. Eihän tämä tähän tietenkään lopu - suurin urakka on kuitenkin takana päin. Tekemällä tapahtuu!
Blogi
Kotisivujen tekoa
29.9.2008

 


Kuvan alt-teksti näkyy kun hiiren vie kuvan päälle

Tämä aamupäivä on ollut todella haasteellinen. Paljon uuden opettelua ja tietokoneen kanssa pelaamista. Netistä haettiin Internet Exploreria - uutta sellaista, joka puhuisi samaa koodikieltä kotisivujen kanssa. Saatiinhan ne keskustelemaan keskenään - yrityksen ja erehdyksen kautta. Aamupäivä on mennyt nopeasti ja on ollut hauskaa näitä tehdessä. Teetä on kulunut ja hiuksiakin on harottu. Lähes valmiiksi saatiin... hiotaan vielä.
Kirjoitus liittyy aiheisiin: Päiväkirja


Kirjoituksessa on kommentti:
tepe
16.10.2008 klo 12:01
Muorin laatuaika oli humoristinen
ja kaiken takana lämpö

Myös blogi Toivolansaaresta oli topakkaa puolustuspuhetta maailmaa nähneeltä muorilta.

Vuokko-liisalla on oikea asenne niin kuntaliitokseen kuin kuntien yhteistyöhön: se on realistinen