MINUN IKAALINEN

 

Ikaalinen on luonnonläheinen ja rauhallinen asuinympäristö kaikenikäisille.

 

Turvallinen ympäristömme vaatii luonnollisesti jatkuvaa kaupungin kehittämistä. Meidän on kunnioittettava ja vaalittava kotiseutumme kaunista luontoa ja puhdasta vettä. Viihtyisät puistomme ja lukuisat kävelyreitit eivät pysy kunnossa ilman voimavaroja. Saamme lukuisasti kiitosta kaupungissamme vierailevilta siitä, että kuinka vehreä Ikaalinen on.

 

Toivolansaari on yksi kauneimpia paikkoja Ikaalisissa. Sitä pitää edelleen kehittää monipuolisena virkistysalueena. Samalla se toimisi matkailijoille paremmin palveluita tarjoavana saarekkeena.

 

Ikaalinen ihmisenkokoinen paikka asua.

- pidetään siitä huolta.

Minun Ikaalinen

 

Kotiin Ikaalisiin on aina hyvä tulla - puhdas luonto, hyvä vesi ja kaunis maisema!

Aikoinaan maantiedon kirjassa oli kirjoitettu Ikaalisista: ”Pienin, Kaunein ja Vanhin”. Ikaalista kuvattiin noilla sanoilla. Aika ei ole kuluttanut niitä, ne pitävät myös tänä päivänä paikkansa. Ikaalisten Wanha Kauppala on vanhin ja pienin kauppalaksi nimetty paikka Suomessa sekä Ikaalinen kokonaisuudessaan on kauneinta Suomea, mitä olen nähnyt.

Ikaalisten luonto ja kauneus olivat kutsu puolisolleni ja minulle tänne muuttaessamme. Muutosta on tasan kolmekymmentä vuotta 4.9. Eikä päivääkään ole kaduttu tuota ratkaisua.

Puolisoni on pääkaupungista ja itse olen aito pohojalaanen Seinäjoelta. Molemmat olemme nyt ikaalilaisia ja kotimme on rivitalossa järven rannalla.

Ikaalinen on ihmisenkokoinen paikka asua, luonnonläheinen ja rauhallinen asuinympäristö kaikenikäisille.

Täällä palvelut ovat erittäin hyvällä tasolla. Sanoisin, että sote-palvelut ovat laadukkaita ja toimivia. Koulutus on aivan omaa luokkaansa. Meillä on mm.2017 valmistunut hirsinen uusi ala-aste. Kyläkouluja on kolme; Kilvakkala, Tevaniemi ja Luhalahti. Yläaste toimii Wanhassa Kauppalassa. Samassa rakennuksessa on Ikaalisten kirjasto, jossa palvelu on hyvää. Siellä on kirjailija vierailuja ja muuta ohjelmaa kaikenikäisille. Myös taidenäyttelyitä näemme siellä. Kansalaisopiston palvelut saavuttavat kuntalaiset eripuolilla kuntaa.

Suomen laajin ja monipuolisin taideteollisuusalan kouluttaja on Ikaalisten Käsi-ja taideteollisuusoppilaitos. Siellä kohtaavat ammatillinen koulutus ja lukiokoulutus modernissa oppimisympäristössä Idea-kampuksella. Tällä alueella toimii kaikkiaan 22 eri koulutusalaa.

Ikaalisten kulttuurielämä on kaupungin kokoluokkaan nähden monipuolista ja laadukasta.

Ikaalisten Taideyhdistys Taikan jäsenten näyttelyitä voimme käydä päivittäin, ostosten lomassa, ihailemassa Kauppakeskus Kompissa, jonka tiloissa on jatkuvia näyttelyitä ja niihin on vapaa pääsy. Kesäisin Juhlatalo Rahkolassa on eri teemoin olevia näyttelyitä ja muuta ohjelmaa.

Eri eläkeläisyhdistykset toimivat aktiivisesti ja tuovat piristystä seniori-ikäisten arkeen.

Kotikaupunkini on paikka, josta saa kaikkea, ei tarvitse lähteä merta edemmäs, ellei sitä halua vaihtelun vuoksi.

Tämä on ihmisen kokoinen paikka asua. Tämä on kaikenikäisille mutta etenkin lapsiperheille aivan ainutlaatuinen, rauhallinen ja turvallinen kotikunta. Nuori voi löytää täältä opiskelupaikan omalle alalleen, joten ei tarvitse lähteä muualle. Aikuiset työssä käyvät voivat jopa ajatella etätyöskentelyä. Meille jo hyvään ikään ehtineille täällä on jos jonkinlaisia mahdollisuuksia osallistua haluamaansa toimintaan.

Ikaalisissa kun ollaan, niin mahdollisuudet ulkoiluun ovat suurenmoiset, on lähiliikuntapaikkoja, Kyrösjärven rantoja kiertäviä kävelyreittejä, uimapaikkoja lähietäisyydellä. Meinasin aivan unohtaa hyvät marja- ja sienimetsät, Seitsemisen kansallispuisto, Vatulan harju jne… Kuitenkin yksi Ikaalisten upeimmista helmistä on Toivolasaari, joka on kaikenikäisten ulkoilupaikka. Siitä on aivan oma kirjoituksensa.

Minulta kysyttäessä kotipaikkaa, kerron sen. Arvaatteko, mikä pulputus syntyy?  Iäkkäämmät muistavat Kylpylän naistentanssit ja juttua riittää. SataHämeSoi juhlat tuovat esiin ihania muistoja.

Täällä on hyvä asua edelleen ja harrastaa kaikenlaista. Ikaalisten luonto ja sen kauneus ovat yhä se asia joka meidät toi tänne, pitää meidät täällä, kaikki muu tuli plussana.

 

Kotiin Ikaalisiin on aina hyvä tulla - puhdas luonto, hyvä vesi ja kaunis maisema!